Няма как Бойко да спре Валери или Валери да спре Бойко!

Вицепремиерът с обяснение защо обикаля нощните дискотеки
17 авг 2017 10:15, Петя Славова
15
Няма как Бойко да спре Валери или Валери да спре Бойко!
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Няма как Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата спазват закона". Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред Нова тв.

Думите му са по повод надигналото се недоволство срещу Акция "Тишина", при която той инспектира редица заведения в курорта "Слънчев бряг" заради шумната музика.

Още по темата

"В бар "Оксижен" става дума за най-малко 20 предупредителни протокола и над 18 наказателни постановления за шум, които не се спазват. Те продължават да скандализират", изтъкна той, като подчерта, че дисциплиниращият ефект от акцията през почивните дни е налице.

Вицепремиерът беше категоричен, че институциите вършат добра работа. Той изтъкна, че само на територията на Бургаска и Варненска област работят над 100 екипа, които денонощно извършват проверки от всякакъв вид:

"Този сезон няма нито едно стомашно-чревно заболяване и натравяне с храна. Не е затварян нито един плаж", настоя той.

"Във всяко едно от заведенията има по един собственик, който си мисли, че е над закона. Българинът иска да се спазва закона, но самият той да не го спазва. Това е в манталитетът на българина", отсече Симеонов.

Вицепремиерът коментира, че не е виждал DJ Станчо, на който бе иззет личния лаптоп.

"Тази пикантерия я няма. Не съм дърпал шалтери. Едва ли не съм го тероризирал, но не го познавам, дори зрително не съм го видял. Но аз бях извън заведението, а полицията си вършеше работата, съгласно съответните закони и нормативи. Тя конфискува средството, с което се извършва нарушението", поясни той.

По думите му, появата му не била форма на търсене средство на повишаване на адреналина в почивните ми дни. "Там има наложени рецидивисти в Слънчев бряг, спрямо които институциите не могат да приложат крайна мярка, заради недоброто законодателство и да предизвикат ефект".

Появата на Валери Симеонов в Слънчев бряг предизвика недоволството на гостите и работещите в нощни заведения и вчера те блокираха основния път в курорта.

Под смаяния поглед на летовниците, повечето от които са чужденци, стотици хора се събраха на протест, за да покажат, че въобще не харесват проверките и затварянето на дискотеки заради шума. Според тях Слънчев бряг е място за забавления, а не е за хора от трета възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
За едно е прав ББ, матряла е зле , щом гласуват за такива като него и Далавери :)
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маргините като бяха начело на Сик треторазрядното мутренски Боко Тиквата беше пазач на паркинга на Замъка Хранков и им паркиране Мерцедесите.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дславерчо няма как да спре Маргините и Маджо, защото те са шефовете на Боко Тиквата. Държат го здраво за топките с изпълнения от преди време. Толкова здраво го държат, че не можв да гъкне.
10
4
 
6
 
! Отговори
Вилиан преди 6 години
"Този сезон няма нито едно стомашно-чревно заболяване и натравяне с храна. Не е затварян нито един плаж", настоя той.Долна лъжа! Колегата ми Красимир се завърна от Варна преди няколко дни и разказа как се е разболял от храната там. Валери Симеонов го бива само в едно - да трупа имидж и да се прави на много хрисим.
9
2
 
17
 
! Отговори
Край преди 6 години
Що не спре ромските джамбуши на открито дето реално мъчат работещи хора. Имитира дейност Валерката - държавника. Само дето не му е ясно че когато вицепремиер се прави на инспектор по-смешен става. Утре ще вземе и палка по магистралата да размахва. И да не се оправдава със закони - те са на власт - те ги пишат.
8
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво( симон) г--н Симеонов, продьлжавайте така народа е с вас.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но народът може да спре и двамата.
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Занимавате ни с всевъзможни глупости, но някой сети ли се да напише, че на 17-ти август 986г. цар Самуил разбива византийската войска в прохода Траянови врата?!
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като искат да си правят шум ....нека да е вътре в дискотеките и да не се чува навън...много е просто...а ако се чува да е до 23 часа и то в определени норми....ама откъде накъде мутрите ща опредалят правилата......осланяйки се ня мутренското ГЕРБ
4
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не могат да се спрат ...догодина пак , ще ходим на избори :))) Тея глупацци, които гласуваха за тея националисти да дСе съвземат. Тоя хвана властта и се помисли за император . Типично за крайно десен. Ама ще види народната любов отблизо интой.
3
2
 
17
 
! Отговори
Старата песен преди 6 години
-на нов глас! Вие я създадохте корупцията! Вие сега се борите с нея!
2
2
 
10
 
! Отговори
пясък в очите ни преди 6 години
построихме го комунизма! Браво!
1
0
 
37
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Всяко чудо за три дена, иначе с две ръце подкрепям идеята НАП да правят проверки през целия сезон, време е алчните хотелиери да платят и малко данъци.