При проверка на таксита в Слънчака – помпички, лицензи...

МВР: Отнети са книжките на двама таксиджии!
Обновена: 17 авг 2017 21:31 | 17 авг 2017 21:30, Анисия Иванова
10
При проверка на таксита в Слънчака – помпички, лицензи...
Снимка: архив, БулФото

Превоз на пътници без лиценз за таксиметрова дейност и некоректно пломбирани таксиметрови апарати са сред честите нарушения, констатирани при проверки на таксиметрови автомобили в курорта "Слънчев бряг", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Проверките се извършват от сектор "Пътна полиция", Държавната агенция по метрология и технически надзор и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

При проверки на таксиметрови автомобили в Бургас, в два от тях при разглобяване на арматурното табло, са открити монтирани устройства - тип "помпичка", които дават възможност за записване и отчитане на неверни данни, т.е. манипулиране на електронните таксиметрови апарати с фискална памет, с което се ощетяват клиентите.

При проверка на други четири леки таксиметрови автомобила било установено, че водачите им извършват превози на пътници с електронни таксиметрови апарати с фискална памет, които са с нарушена контролна пломба. На двама от таксиметровите водачи са били отнети шофьорските книжки.

Подобни специализирани проверки ще продължат на територията на цялото южно Черноморие. Идеята е да се завиши контрола над таксиметровите превози и до минимум да се сведат случаите на нерегламентиран превоз на пътници, по начин който застрашава здравето и живота им или ощетява финансово, както пътниците, така и държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
шофьор на такси преди 6 години
по-често трябва да се упражнява контрол....при второ такова провинение доживотно лишаване от право да караш жълт автообилП.П.наистина карам такси,но не там
8
0
 
5
 
! Отговори
АКО Е ВЯРНО ???? преди 6 години
НАЙ-НАКРАЯ МОЖЕ И ДА ИМА РЕД И ЗАКОННОСТ В ТАЯ ДЪРЖАВА ИЛИ ПОНЕ МАКО ОТ МАЛКО
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такса спокойстви е еднаква за всички, дали ще продаваш оригинален алкол по 2лв/50мл или по 5 - ментака, местния клисар на ГЕРБ, не го интересува.
6
13
 
5
 
! Отговори
Grom преди 6 години
Ето това е нормална работа свършена от държавни институции, съблюдаващи закона. А не глупостите на Валери, докато си прави PR.
5
2
 
11
 
! Отговори
франко фере преди 6 години
Е защо само в Бургас при Герберската Шушумига Николов
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и редовни. Виждал съм съвсем редовен с обявени цени 3,5лв/дн и 4,6лв/нощ, изборът е на клиента! Няма измама!
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помпички казваш, ама после не вадят сметчици,
2
5
 
4
 
! Отговори
men преди 6 години
шанаджии. ми митьу комабилките с ко ше плашата за протеските бе? къв е тоа самовол? 10 прсцента на митачето, 50 прусента на свиенету и отделно свиентаката....
1
8
 
4
 
! Отговори
Karou преди 6 години
Korumpirani mafiotski kmetski slujiteli, obstinski savetnici, architekti, prokurori, sadii, policai, askeri...uuuuuuu...out....