Протестиращите в Слънчев бряг: Не ни гонете към Гърция!

Организаторите: Над 250 000 души идват тук да се забавляват през нощта
Обновена: 19 авг 2017 19:39 | 19 авг 2017 19:37, Анисия Иванова
159

Снимка: Организаторите

Собственици и управители на нощни заведения в "Слънчев бряг", диджеи, артисти, бармани, сервитьори, меломани излязоха на протест днес в комплекса. Към недоволните се включиха и туристи, които са дошли в курорта с намерение да присъстват на вече отменения музикален фестивал "Солар Самър" на южния плаж в курорта.

Част от протестиращите изразиха недоволство с плакати "Г-н Симеонов, не ни гонете към Гърция", "С нас ще си тръгнат и туристите", "А сега кой ще ми даде заплатата". Други скандираха "Валери, оставка".

Още по темата

Тази саморазправа в пика на сезона трябва да спре. Не може един човек да налага собствената си интерпретация на закона и да казва, че той е държавата. Валери Симеонов наистина представлява държавата, но трябва да се отнася и с уважение към работещите, и към туристите, имайки предвид, че в момента е пикът на сезона.

По наши данни над 250 000 души идват в курорта всяко лято само и единствено с цел да се забавляват през нощта. Това са статистики на база посещаемост на клубовете в региона. В момента държавата казва на всички тези хора "Не ви искаме тук!". А къде очаква да отидат? Гоним ги от българското Черноморие ли?", заяви организаторът на протеста Иван Дончев, цитиран от БТА.

Държавата подцени реакцията на хората. Затварянето на заведения след полунощ със сигурност не е решение, защото най-малкото противоречи на закона, заяви още Дончев. “В момента търпим загуби, защото ни се пречи да работим, въпреки че спазваме предписанията на всички институции", смята той.

Основното искане на протестиращите е за открит диалог и търсенето на съдействие от отговорните институции. Целта е да се изгради стратегия за развитие на Слънчев бряг като цяло.

Миналата седмица в курорта "Слънчев бряг" също имаше протест на работещи в увеселителни заведения. Тогава те блокираха част от улиците в курорта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
19
 
! Отговори
До 85 преди 6 години
Като си платиш почивката, и гърците те чакат като най-скъп гост. И не ме интересува, дали съм им симпатичен, или не. Поне не го показват. А цените само този месец, са може би по-скъпи от нашите.
80
3
 
20
 
! Отговори
Проктолог преди 6 години
Отивайте си в Гърция и там си останете, а след сезона ще ми ядете м..ете! Ципрас само Вас чака със златен поднос, узо и сиртаки.
79
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям праз България трябва да се изчисти от *** като вас като ви видях по новините направо повърнах друсат сейно са на финала на ШЛ
78
1
 
17
 
! Отговори
Kъш преди 6 години
Myтpoмилиoнepите, които прибират милиардите от клoaките по нашето Черноморие и да останат без туристи нас какво ни брига???Дрогаро Гергов, руският консул в Пловдив, колко данъци е платил например миналата година?
77
3
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
В Гърция само вас ви чакат, да знаете!
76
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЙДЕ ДА НЕ СИ ГОВОРИМ ЗА ИНДИО-ГЪРЦИЯ , ЧЕ НЕ САМО, ЧЕ ОРАТА ТАМ СМЪРДЯТ И СА С ТЕН АМИ Е И КАМЕНИСТО!!!!!А ПЪТ ВСИТЕ ИНДИОГЪРЦИ СЕ ПОДИГРАВАТ НА ТУРИСТИТЕ ОТ ЕВРОПА , ЧЕ СА БАЛАМИ КОИТО ВЕДЖЪЖ ГИ ХРАНТУТЯТ С ЕС И ВТОРИ ПЪТ С ТОВА, ЧЕ СА ОТИШЛИ ПРИ ТЯХ ДА ИМ ДИШАТ ВОНЯТА И ДА ИМ ТЪРПЯТ МИЗЕРИЯТА! НА САЛАТИТЕ СЛАГАТ ПО 1 МАСЛИНКА А СА СТРАНА С МНОГО МАСЛИНИ!!
75
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чее като отидете в Гърция или Германияя МИЛИАРДЕРИ ли ще станете колко сте жалки и смешни
74
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Действително, в Гърция по цяла нощ работят таверните и дискотеките, но няма да чуеш музика извън тях. Но в тях не ходят пиянки като тези от Слънчака. Затова Гърция е в пъти по-добра дестинация защото всичко е направено с грижа за туристите. И затова при сходно по брой население, имат 20 пъти повече туристи.
73
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
200 души подлудяват 4000 които са на море да си починат ..айде мушмуроци ..бегайте си по дупките ..мафиата ви плаща
72
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
туризма не е пияници и силна музика ..мушмуроци платени
71
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само този вид туризъм , алкохолния върви с наркотиците..
70
5
 
36
 
! Отговори
сакън преди 6 години
Моля ви, не ходете в Гърция,защото аз сега ходя там и е добре, а ако дойдете ще развалите всичко...
69
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мушмороците птотестират ..платени са
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОРБАТА ЗА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ЗАПОЧНА ОТ 2016-ТА ГОДИНА!ПРЕЗ 2015-ТА ПУСНАХА НОВА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ ЗА СЛЪНЧЕВ БРЯГ И НЕСЕБЪР!!!И ТЪЙ КАТО Е ЕДИН ОТ МАЛКОТО НИ ПЛАЖОВЕ СРАВНИТЕЛНО НЕФЕКАЛНИ СЕГА МАФИЯТА ЩЕ СЕ ИЗБИЕ КОЙ ДА СЛОЖИ РЪКА НА НЕГО!
67
3
 
29
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
ако валерката задържи така, ще гласувам за него
66
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко лесно може да се разреши проблема ама управляващите трябва да имат поне 100 грама сиво вещество. Мощните усилватели от 500 и 1000 вата се заменят със 100 ватови и проблема с шумната музика се решава. Със 100 ватовите усилватели няма да се чува на километри а само там където са се събрали тези които искат да слушат музика. Хем агнето цяло хем вълка сит!
65
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майдана няма да мине .. ние този театър сме го гледали..
64
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз в понеделник тръгвам за Гърция , омръзна ми да гледам пиян англичанин как повръща.. От този вид туризъм на далавера са само наркпласьорите
63
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пълна пародия е да изгониш няколко английски *** които иска да си платят за алкохола който са изпили,и в същото време да оставиш мутрите по южното черноморие да се разхождат свободно...това не е борба с престъпността, а маневра за отвличане на вниманието.
62
2
 
2
 
! Отговори
Валери преди 6 години
Тоя сезон хитът по морето е "Blinded by science"