Протестиращите в Слънчев бряг: Не ни гонете към Гърция!

Организаторите: Над 250 000 души идват тук да се забавляват през нощта
Обновена: 19 авг 2017 19:39 | 19 авг 2017 19:37, Анисия Иванова
159

Снимка: Организаторите

Собственици и управители на нощни заведения в "Слънчев бряг", диджеи, артисти, бармани, сервитьори, меломани излязоха на протест днес в комплекса. Към недоволните се включиха и туристи, които са дошли в курорта с намерение да присъстват на вече отменения музикален фестивал "Солар Самър" на южния плаж в курорта.

Част от протестиращите изразиха недоволство с плакати "Г-н Симеонов, не ни гонете към Гърция", "С нас ще си тръгнат и туристите", "А сега кой ще ми даде заплатата". Други скандираха "Валери, оставка".

Още по темата

Тази саморазправа в пика на сезона трябва да спре. Не може един човек да налага собствената си интерпретация на закона и да казва, че той е държавата. Валери Симеонов наистина представлява държавата, но трябва да се отнася и с уважение към работещите, и към туристите, имайки предвид, че в момента е пикът на сезона.

По наши данни над 250 000 души идват в курорта всяко лято само и единствено с цел да се забавляват през нощта. Това са статистики на база посещаемост на клубовете в региона. В момента държавата казва на всички тези хора "Не ви искаме тук!". А къде очаква да отидат? Гоним ги от българското Черноморие ли?", заяви организаторът на протеста Иван Дончев, цитиран от БТА.

Държавата подцени реакцията на хората. Затварянето на заведения след полунощ със сигурност не е решение, защото най-малкото противоречи на закона, заяви още Дончев. “В момента търпим загуби, защото ни се пречи да работим, въпреки че спазваме предписанията на всички институции", смята той.

Основното искане на протестиращите е за открит диалог и търсенето на съдействие от отговорните институции. Целта е да се изгради стратегия за развитие на Слънчев бряг като цяло.

Миналата седмица в курорта "Слънчев бряг" също имаше протест на работещи в увеселителни заведения. Тогава те блокираха част от улиците в курорта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все едно в Тайланд да забранят секстуризма. Щом сме се докарали да събираме иззметта на Европа, или ще търпим, или оставаме без туристи. Те за друго и не идват тук, освен да се налокат с евтин алкохол
60
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да правят национален театър заради силна музика ми се струва прекалено.повече от ясно е че цялата работа е прах в очите, докато на заден план се въртят още по дебели далавери.
59
8
 
9
 
! Отговори
да ви светна колеги преди 6 години
хотелиерският бизнес който защитава Симеонов се движи 70 % от бивши забогатели мутри от прехода, знакови при това. тези хора работеха преди с държавата, сега е същото, а оксижен не принадлежи на никой от тях, иначе нямаше да го затворят.нека искаме проверка чии интереси защитава държавата в случая Созопол, защото ми се струва, че е точно на страната на сериозната мафия.
58
0
 
31
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Глупости на Търкалета! В Гърция, ако надуете на тези децибели тая безподобна *** ЩЕ ВИ ИЗ-ПО-АРЕСТУВАТ! Ще ви набият в участъка и накрая нема да можете да си платите сметката и глобата!
57
0
 
5
 
! Отговори
Мхм преди 6 години
До Анонимен 63Е за наркодилърчетата позна :-)
56
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това ли е борбата с мафията и организираната престъпност?ще намалеят ли убийствата, отвличанията, наркодилърите,или ще намалеят туристите ?
55
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов е Глу - пак! Бойко открива обекти и реже ленти, става добият чичко, а този сдухан старчок ходи да се кара с хората. Министърката на туризма се отрече от него ,но мафията Боко - Цецо се ослуша малко и пак му подпали фитиля!
54
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този дръвник затваря дискотеки по поръчка,да не си мислите, че му пука за закона
53
0
 
20
 
! Отговори
Шyкapия преди 6 години
DJ Гpyх ми напомня за една рoмcкa заплаха отпреди няколко години:"Ако кмета не ни помогне ще си отидем в Индия!!!"- предизвика повсеместен ужас, естествено... та и тия седнали куче с кремвирш да плашат...
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това са пълни глупости,кого удрят убийците и мафията или туризма ?
51
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В цял свят се спазват законите, само наши бг дебели вратове нещат! валери когото неща и на снимка да го видя направи нещо с което на много мутри им дойде баир на горе!А хаирлия да е.
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мутрите и пред клубовете могат да продават,но туристите повече тук няма да се върнат.
49
1
 
6
 
! Отговори
Родната Полиция преди 6 години
Май е време жандармерията да update-не сайта...Малко да поосвободят напрежението чaлгapите.
48
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диджей Станчо да отива в Историята! Бойко Бухалката също! На Слънчев бряг следващия сезон ще се лее само музиката на Вивалди! По следващия Мусоргски, след това Рахманинов и поред......
47
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДГД за мутрите само савецките туристи на кремълското жуже, ние нормалните отдавна сме се ориентирали в Гърция
46
8
 
2
 
! Отговори
нов световен ред преди 6 години
това лято затваряме дискотеките ви,другото ви слагаме чиповете
45
2
 
3
 
! Отговори
Костаки преди 6 години
Мавро таласа - 240 км/ Аспро таласа - 160 км! Зито Елада!
44
0
 
21
 
! Отговори
йок Гърция преди 6 години
В Анадола. Или направо в Африка, при братята по разум.
43
0
 
6
 
! Отговори
Стандарт 2 преди 6 години
Да бе, да! Когато същите протестираха против Бургас - Дедеагач бяха умни, красиви и патриоти, нали!
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що в Гърция, бе, там има таверни, а не мутрочалготеки.