Протестиращите в Слънчев бряг: Не ни гонете към Гърция!

Организаторите: Над 250 000 души идват тук да се забавляват през нощта
Обновена: 19 авг 2017 19:39 | 19 авг 2017 19:37, Анисия Иванова
159

Снимка: Организаторите

Собственици и управители на нощни заведения в "Слънчев бряг", диджеи, артисти, бармани, сервитьори, меломани излязоха на протест днес в комплекса. Към недоволните се включиха и туристи, които са дошли в курорта с намерение да присъстват на вече отменения музикален фестивал "Солар Самър" на южния плаж в курорта.

Част от протестиращите изразиха недоволство с плакати "Г-н Симеонов, не ни гонете към Гърция", "С нас ще си тръгнат и туристите", "А сега кой ще ми даде заплатата". Други скандираха "Валери, оставка".

Още по темата

Тази саморазправа в пика на сезона трябва да спре. Не може един човек да налага собствената си интерпретация на закона и да казва, че той е държавата. Валери Симеонов наистина представлява държавата, но трябва да се отнася и с уважение към работещите, и към туристите, имайки предвид, че в момента е пикът на сезона.

По наши данни над 250 000 души идват в курорта всяко лято само и единствено с цел да се забавляват през нощта. Това са статистики на база посещаемост на клубовете в региона. В момента държавата казва на всички тези хора "Не ви искаме тук!". А къде очаква да отидат? Гоним ги от българското Черноморие ли?", заяви организаторът на протеста Иван Дончев, цитиран от БТА.

Държавата подцени реакцията на хората. Затварянето на заведения след полунощ със сигурност не е решение, защото най-малкото противоречи на закона, заяви още Дончев. “В момента търпим загуби, защото ни се пречи да работим, въпреки че спазваме предписанията на всички институции", смята той.

Основното искане на протестиращите е за открит диалог и търсенето на съдействие от отговорните институции. Целта е да се изгради стратегия за развитие на Слънчев бряг като цяло.

Миналата седмица в курорта "Слънчев бряг" също имаше протест на работещи в увеселителни заведения. Тогава те блокираха част от улиците в курорта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и що ще правите точно вие в гърция бре и там няма дискотеки до зори