Протестиращите в Слънчев бряг: Не ни гонете към Гърция!

Организаторите: Над 250 000 души идват тук да се забавляват през нощта
Обновена: 19 авг 2017 19:39 | 19 авг 2017 19:37, Анисия Иванова
159

Снимка: Организаторите

Виж други галерии »

Собственици и управители на нощни заведения в "Слънчев бряг", диджеи, артисти, бармани, сервитьори, меломани излязоха на протест днес в комплекса. Към недоволните се включиха и туристи, които са дошли в курорта с намерение да присъстват на вече отменения музикален фестивал "Солар Самър" на южния плаж в курорта.

Част от протестиращите изразиха недоволство с плакати "Г-н Симеонов, не ни гонете към Гърция", "С нас ще си тръгнат и туристите", "А сега кой ще ми даде заплатата". Други скандираха "Валери, оставка".

Още по темата

Тази саморазправа в пика на сезона трябва да спре. Не може един човек да налага собствената си интерпретация на закона и да казва, че той е държавата. Валери Симеонов наистина представлява държавата, но трябва да се отнася и с уважение към работещите, и към туристите, имайки предвид, че в момента е пикът на сезона.

По наши данни над 250 000 души идват в курорта всяко лято само и единствено с цел да се забавляват през нощта. Това са статистики на база посещаемост на клубовете в региона. В момента държавата казва на всички тези хора "Не ви искаме тук!". А къде очаква да отидат? Гоним ги от българското Черноморие ли?", заяви организаторът на протеста Иван Дончев, цитиран от БТА.

Държавата подцени реакцията на хората. Затварянето на заведения след полунощ със сигурност не е решение, защото най-малкото противоречи на закона, заяви още Дончев. “В момента търпим загуби, защото ни се пречи да работим, въпреки че спазваме предписанията на всички институции", смята той.

Основното искане на протестиращите е за открит диалог и търсенето на съдействие от отговорните институции. Целта е да се изгради стратегия за развитие на Слънчев бряг като цяло.

Миналата седмица в курорта "Слънчев бряг" също имаше протест на работещи в увеселителни заведения. Тогава те блокираха част от улиците в курорта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
2
 
! Отговори
Rekali преди 6 години
Bezsramni nagli arogantni laji. Da vidim pokajete dogovorite im za rabota s rabotodatelite ot 22 do 6 chasa i po kakvi bg tarifi im plastat nostnia europeiski trud? Kak bulgarite ot nessebar i slanchev briag podbivat cenata na europeiskia trud prez nostta? Ami to takiva niski trudovi ceni nema ni v Maroko, ni v Afganistan, ni v Franciata, ni v Angliata ili Germaniata...
140
2
 
1
 
! Отговори
Лала преди 6 години
Кой е този Дончев изобщо?
139
1
 
11
 
! Отговори
дфа преди 6 години
Че като идете в Гърция да не мислите че ще сивеете байряка като тук бе сополанковци?! чалгари смотани
138
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДрОгар до дрОгаря, нракоман до нракомана. Този публичен дом прилича на Тайланд, а чужденците там са от *** нагоре. Мутерите, че печелят - печелят; те нямат морал. Курорти за нормални хора няма. Обаче утре, всичката тази *** от Европа, която безчинства в съни бийч, с какво ще е полезна на обществото? Мутрите с какво са полезни на обществото? Друсайте се у вас и не пречете на нормалните хора.
137
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ни гонете към Гърция, ли?Ще имат да вземат, че в Гърция някой ще търпи тази разпасана команда.
136
0
 
15
 
! Отговори
БИЙ, ВАЛЕРИ, БИЙ ! преди 6 години
НА ТЕЗИ ПРОТЕСТИРАЩИ СА ИМ МНОГО ЕДНАКВИ ПЛАКАТИТЕ, БЕ!?ДА НЕ БИ ГОСПОДАРИТЕ ИМ ДА СА ГИ ИЗКАРАЛИ КАТО СТА -ДО НА ПРОТЕСТА?
135
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този номер 13о не е помирисвал Гърция.
134
0
 
0
 
! Отговори
Ujen briag na rezovo преди 6 години
Fashistite ot dupiseto sa stanali savsem krotki naposledak. Evalla efendi Erdogan.
133
0
 
2
 
! Отговори
До 130 преди 6 години
Хаха...ти да не си се объркал...и да си бил някъде в България, а не в Гърция??
132
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да ги видя тези деградета в Гърция така да дерибействат.Ама друг път...Тук у нас мутраците им създадоха благодатна почва за разгул и своеволия.Това да пречиш на нормалните хора и да не се съобразяваш със закона точно те им го вмениха,но и на това идва краят.Да се изнасят и на Марс ако искат.
131
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направете си нов курорт, в които да няма жилища и почвайте. Имате пари ! Няма, да ви е толкова трудно.
130
3
 
0
 
! Отговори
skitnik13 преди 6 години
Valerkata i Angelkova sa naj-golemite igra4i po Bg 4ernomorie,ama na elektronnite igri be Vie ne razbrahte li?Red 4e triabva e jasno no na kakva cena e vaprosa.poneze tazi cena ja pla6tame vsi4ki rabote6ti v turizma a po-gore poso4enite se 4udiat i majat kak samo da ni navrediat i v sa6toto vreme da izvlekat li4ni polzi na principa 4e kato te natisna na dolu ti 6te potane6 a az 6te izpluvam.Sega ve4e ostava samo da 4akame i da gledame kakav 6te go *uhame s goliamo D otpred razbira se dogodina
129
2
 
15
 
! Отговори
баста преди 6 години
Собственици и управители на нощни заведения в "Слънчев бряг", диджеи, артисти, бармани, сервитьори, меломани излязоха на протест против ЗАКОНА.
128
1
 
10
 
! Отговори
MEN преди 6 години
AMI AKO NE ISKATE V GARZIJA,OTIVAITE NA MA4U PI4U AKO TRJABVA.MNOGO DAZE ZAKASNJAHA PROVERKITE PO DISKOTEKITE,GODINI NARED SL.BRJAG TORMOZI MESTNITE HORA,KOITO SASHTO IMAT BIZNES I GOSTITE IM BJAGAT,ZARADI OTVRATNOTO DUMKANE-NE MUZIKA DO SUTRINTA.BALGARITE TRJABVA DA RAZBERAT EDNO NESHTO-IMA ZAKONI I TE SHTE SE ZATJAGAT.ZAKONITE TRJABVA DA SE SPAZVAT,TAKA SHTE BADAT DOVOLNI VSI4KI.NA KOITO NE MU OTARVA DA ZIVEE V ZIVILIZOVANA DARZAVA-ETO TAM PO GORE PISHE-OTIVASH NA MA4U PI4U.
127
0
 
13
 
! Отговори
Толерастия преди 6 години
Ривети ли? Що? Щот ви са вдигна с 1000% оборота, а? Щот до сега не плащахте данък печалба ли? Щот сега и касови бележки трябва да издавате ли? Доста време бях скептичен спрямо Валерката, ама тия дни доказа, че не го е страх да набие пръта на всички служби да си свършат работата. А за Капоне сигурно сте чували, че са го тикнали в затвора за неплатени данъци. Това им пожелавам на всички далавераджии не само по морето.
126
1
 
5
 
! Отговори
Отивайте в преди 6 години
Гърция! На изпроводяк и един виц от мен:Дали право на един осъден на смърт да си каже последното желание: "Искам моя палач да е професионалист. Като ми резне главата да е бързо и нищо да не усетя". Сложил си главата на дръвника, палачът замахнал, ударил.... След малко осъденият казал: "Абе какво става, нали беше много добър?"Палачът казал: "Ти само кимни и ще видиш"
125
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе, баш в Гърция премитат за вас! Друг е въпросът, че както ВСЕКИ път, нещо правилно и полезно, което трябва да се направи, се изражда в ПОКАЗНА пиар акция. Ако политиците НАИСТИНА искаха да се реши проблема, лесно е - изработват правила, въвеждат ги и тихо и кротко проверяват и санкционират. А не да ми ходят с телевизии като Рамбовци в нелепи "акции". Които са толкова зле скалъпени и изиграни, че дават козове в ръцете на нарушителите, като този тук протест...
124
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анархията не може да продължава вечно.Тея искат да не с еспазват законите на страната.Иначе сме цъфнали та вързали, закони има нио не се спазват. Няма политици в затвора.За разлика от нормалните държави.
123
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тези проблеми е виновен завряния зет, защо му трябваше да разбива слънчака. Албена като се продаде цяла, да има презастрояване, да има проблеми, тук анархията майка на реда и ако се направи една проверка на собствениците на земи, ще се види, че повечето никога не са имали нищо общо с този змиярник до 70-те! Докато завряният зет не бъде заврян в пандела и да почне да говори какви ги е свършил няма да има оправия в тази държава!
122
14
 
11
 
! Отговори
234 преди 6 години
До почиващ в ГърцияИ какво в Гърция?Двойно по-скъпо,занемарено,проскубани чадъри,сърдити сервитьори и собственици,а в района на Кавала изсипват лайнарките в морето!Гърция живее на стара слава,а искат да печелят от нищо вече.