Без градски плаж във Велинград, не давал касови бележки

Обектът ще остане затворен до 4 седмици
20 авг 2017 17:03,
28
Без градски плаж във Велинград, не давал касови бележки
Снимка: Reuters, архив

Популярният във Велинград градски плаж с ресторант е запечатан заради неиздадена касова бележка, съобщиха от пресцентъра на НАП. На търговеца, стопанисващ обекта бяха дадени няколко часа, за да изнесе хранителните продукти от ресторанта, преди входовете на заведението и басейна да бъдат облепени със забранителни лепенки. Плажът ще остане запечатан за период от 2 до 4 седмици, като едновременно с това фирмата ще бъде глобена за извършеното нарушение. До момента близо 2000 търговски обекта са запечатани заради неиздаване на касови бележки, припомнят от НАП, като близо 120 от тях са по Черноморието.

С над 100 млн. лв. са се увеличи оборотите на търговските обекти по цялото Черноморие през юли 2017 г. в сравнение със същия период на миналата годи. стана ясно по-рано през седмицата, а предварителните данни сочат, че оборотите в летните курорти през август се очаква да достигнат 1 млрд лв.

От началото на летния сезон до сега по цялото Черноморие са извършени общо 11 000 проверки, но освен тях инспекторите на НАП следят за спазването на закона и във вътрешността на страната, където са извършени други близо 20 000. През тази година в лятната контролна кампания участват и близо 400 служители на „Фискален контрол“, които освен, че следят движението на стоки с висок фискален риск, извършват и проверки в търговските обекти за отчитане на обороти и издаване на касови бележки.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Тази снимка от служител на НАП ли е направена? ***!
23
1
 
1
 
! Отговори
ДГД преди 6 години
Защо изобщо трябва да има данъчни ?! Излишни държавни рекетьори на заплата която ние плащаме !!! И без това всяка година си плащам всички данъци ...здравни и социални.....и вместо да си работя спокойно да има хляб за мен и за тях...аз трябва да треперя...и постоянно да ми се натякват за техните акции !!! "Тоя пост *** кара да са чувствам като спазващ законите работлив данъкоплатец ПРЕСТЪПНИК !!! БГ 2017
22
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Политиците са представителна извадка на БГ-народ, каквито са те, такива сме и ние, те не са паднали от Марс.
21
2
 
6
 
! Отговори
Men преди 6 години
Нали трябва да ходят в частните хотели хората... Защо да работи големия и евтин басейн....простотия имаме толкова много природни богатства и се чудим как да не работят ....
20
1
 
7
 
! Отговори
Ко преди 6 години
Има много голвми фирми - хирургии, стоматолози-хирурзи. Защо не ги разследвате тях. Знаете ли какви такси имат? Уж, всичко законно и все пак, КАК НЕ СЕ НАМЕРИ ЕДИН СИМЕОНОВ, КОЙТО НЕ ИМ НАЛОЖИ НАКАЗАНИЯ. ЗАЩО НЕ ГИ ЗАДЪЛЖИТЕ ДА ИЗДАВАТ КАСИВИ БЕЛЕЖКИ С ТОЧНО ОПИСАНИЕ НА МЕДИЦИНСКАТА ИНТЕРВЕНЦИЯ?
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли какво се случва в хирургичните отделения. Хората са толкова наплашени, анархията , множеството такси и какво ли още не. Вече не те лекуват. Има много хора, които могат да бъдат излекувани с хапчета, но те оставят да се развие болестта повече, за да може да те оперират и да вземат хиляди левове.1. СПРЕТЕ СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ ЗА ВСИЧКИ.2. ЗАТВОРЕТЕ ДЪРЖАВНАТА ЗДРАВНАТА КАСА.3. НЕКА ДА ИЗГРАДИМ КАПИТАЛИЗМА.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За кокошка няма прошка ,малиони няма закони.Само това ще ви кажа кухи ***
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неиздаването на касови бележки е ограбване на всички нас които си пкащаме данъците. Не толерирайте такива търговци
16
1
 
8
 
! Отговори
нн преди 6 години
Правилно, проверка и запечатване на момента. Оня ден на разградския пазар слушам продавачката да казва на доставчика и на найлонови торбички " Давай документ, че правят проверка" Проверката на место, висша форма на доверие.
15
7
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Да отбележа, че лявата дама на снимката е в цикъл. Да се провери дали са й издали касов бон за дамските превръзки.
14
3
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
То пък един плаж във Велинград...
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименстоматолозите...Автосервизите(гаражните),гумаджийниците?...и прочие! - като стане един зъб пломба 200лв друго ще мислиш и смяна на един накрайник 500лв друга песен ще запееш :) на теб заплатата от 800 няма да ти я направят 1800. можеш да си сигурен. ама па ще имаш касова бележка ;) ... тези професии не случайно са на патент.
12
1
 
8
 
! Отговори
Бай Гого преди 6 години
На този плаж отдавна ходят предимно бразилци ,местните ходят на другите два !
11
2
 
1
 
! Отговори
НАПаджия преди 6 години
До Анонимен 3Без басейн може, без зъбар не може, ако няма пликче с мотиви , може и по съвест да си затворим очите
10
3
 
14
 
! Отговори
Ред и контрол преди 6 години
*** все сънува как политици крадат милиони и едва ли не, от джоба му вземат парата. Той ако може да открадне, ще го направи, но не винаги може, или го е шубе. Нали тези политици са ни съученици, съграждани, те не са нов внос- да идват от чужбина?-не. Затова много трудно ще се подобряваме- все някой е крив, ама не и АЗ. АЗ не крада от държавата, като не издавам касов бон, ама тез политициииии-как крадат, мани, мани...
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак улучихте десятката със снимката. Маймуни мръс ни, вие колко сте дол..
8
1
 
18
 
! Отговори
охаааааа преди 6 години
На фотото липсват само водните мехурчета....................!
7
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пари за пенсии няма не защото кварталното кафе не издало две касови бележки,а заради това, че тези които сега правят този театър, крадат толкова колкото и не сте сънували. "крадецът вика дръжте крадеца.."стара българска поговорка
6
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
затварят кварталния бакалия, щото не издал на баба радка бон, а отгоре правят сделки за милиони и никой не им търси отговорност.то бива да сте проссти, ама пък чак толкова слепи...всичко е пясък в очите, и ако си мислиш, че майка ми и баща ми ще забогатеят от това, че магазинчето в който един дядка продава по една бутилка олио и 1 кг картофи на ден, си много заблуден приятел.
5
4
 
18
 
! Отговори
Ред и контрол преди 6 години
В кврталният магазин как е, пица на парче, улични продавачи, коли втора употреба, ремонти по домовете, абе направо да затварят всичко без големите вериги и лафките, че да има и цигарки с кафето и патронче, ако някой му се препие и всичко ще е ОК най-после.Ще постигнем желаните реформи!