Милион листовки срещу войната на пътя! Но ще помогнат ли?

Дисциплината е най-важна, коментират шофьори инициативата
20 авг 2017 14:48,
35

Почти един милион брошури с правилата за движение по пътищата и съвети за безопасно шофиране раздават от няколко дни пътни полицаи.

Листовките са предназначени предимно за чужденците, които минават транзитно през страната ни и им се дават на граничните пунктове. Катаджии обаче ги раздават и на българи по магистралите, съобщи Bulgaria ON AIR.

Брошурите съдържат информация за закупуването на винетки, за шофиране на фарове и задължителното поставяне на колани. Информационните листовки са на четири езика – български, немски, английски и турски.

Ще помогнат ли брошурите да се намалят кървавите катастрофи?

Още по темата

"Всяка информация е полезна". Това смятат ирландци, живеещи у нас, след като взимат хартията с правилата.

"Мисля, че всеки трябва да има такава листовка, защото вижте какво става по пътищата", категоричен е български шофьор.

Жена зад волана смята, че за да няма произшествия на пътя шофьорите трябва да познават добре закона и знаците, но най-важна е дисциплината.

Дисциплината зад волана е и основна за пътна полиция. "Дисциплиниращият ефект ще може да се очаква, едва когато глобите стигнат до нарушителите", смятат от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Няколко *** въпроса:1. Проведен ли е търг за това, кой да отпечата тези безсмислени хартийки?2. Каква цена плаща държавата за това начинание?3. Ще понесе ли най-накрая някой някаква отговорност за подобно самоцелно разходване на средства за лично облагодетестване за сметка на държавния бюджет?4. Ще се затвори ли някога това "сито", през което се изцеждат парите за по-високи заплати, пенсии ..?Със същия успех от БАН могат да пуснат милион листовки, апелиращи за забрана на гравитацията ...
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всичко е една лъжа , всичко се прави за пари , колкото повече знаци има и предупреждения се намалява скоростта , а те сега ги махат , нека найвниците си мислят друго
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мантри и заклинания . Докато МВР не заработи, както е по закон , вятър .Очеизвадно е,че проблема е в политиците и системата на управление .Там е закопано,, кученцето,, .
26
2
 
2
 
! Отговори
22 преди 6 години
Тук в Лондон почват да ти свиркат независимо от причината ако им препречиш пътя за повече от 2 секунди
25
1
 
14
 
! Отговори
В.И.Нетков преди 6 години
кви винетки бе ненормалници, пътищата са под всякаква критика, разбих си колата за две седмици.
24
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Докато КАТ не заработи, както в нормалните държави, никакви листовки няма да помогнат.
23
1
 
9
 
! Отговори
Баба Леца преди 6 години
С този материал от поп-фолк стил и манталитет "шАфьори", от които голям процент са и кафяви, шанса да спре кланицата по пътищата е абсолютна, математическа нула. Само пак някъде някои наши хора ще намажат от държавната поръчка за листовките и дистрибуцията им и ще "усвоят" едни мангизи! Това е голата истина от баба ви Леца, дето много и се иска да се .....
22
0
 
11
 
! Отговори
Киро с големия нос преди 6 години
"Милион листовки срещу войната на пътя! Но ще помогнат ли?"Не.
21
0
 
7
 
! Отговори
morelini преди 6 години
До 17...Не приятелю..това са втоеостепенни неща.*** в чужбина и виж с какво търпение шофьорите изчакват човека да зареди магазина защото не може да паркира на километър или да търси половин час място.Хората го знаят това и проявяват разбиране.Дисциплина и толерантност на пътя.Всеки да пази другия.Че от нас ли зависи ефективността на глобите.....Мен като ме глобят по най бързият начин я плащам защото знам че Оттърване няма....Какво пречи да стане и в БГ.Воля...и кадърни управляващи....
20
1
 
2
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
До карам пикапА ако имат по ТРИ пистолета във всяка ръка?!
19
8
 
2
 
! Отговори
карам пикап преди 6 години
Най-обичам като изпреварвам на магистрлата зад мен да се залепи 3 литров дизелов таралясник, без значение от марката, на 500 хил. километра и да ми пресветка с току що подменените ксенони от Али експрес. Значи като се изравниме му давам знак да спре да се разберем ако има проблем, ама като видят 3-те добермана отзад, който пътуват с мен, се сещат, че още повече бързат.
18
0
 
7
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 6 години
До Анонимен 17''бусовете зареждащи в най натоварените часове''-Ако ти работеше на такъв бус със сигурност това нямаше да го напишеш................или може би щеше да зареждаш през нощта?А дали тогава щеше да работи магазинчето което зареждаш,а дали шефчето щеше да ти плати за нощното зареждане...................?!
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Милион листовки срещу войната на пътя! Но ще помогнат ли?"---Ще помогнат, ще помогнат! ... На НАШИЯ човек, собственика на печатницата. :)
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да съм ***.но за мен войната на пътя е липсата на маркировка.паркираните по улиците и тротоарите коли.бусовете зареждащи в най натоварените часове камионите за *** които работят само в час пик и др. и др......
15
2
 
3
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Това са глупости. Трябва наказания за всеки нарушител.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как с мерки, които целят единствено пълнени на хазната да се решат проблемите. В Германия глобата за превишена скорост е 10 Е,. но ги плащаш. В България 1000 лв. за каране в аварийната и какво от това. Ако съотнисем глобите към МРЗ нето, показва каква абсурдна гавра с хората е това. В Германия около 1000 Е, в България 300 лв. Непосилните глоби не дисциплинират хората.
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАЙТЕ ДЕСЕТ ПРОЦЕНТА ОТ ГЛОБИТЕ НА ПОЛИЦАЯ, КОЙТО ГИ Е НАЛОЖИЛ. ТАКА ТОЙ ПО-РЕВНОСТНО ЩЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И НИТО ЕДИН НАРУШИТЕЛ НЯМА ДА СЕ ИЗМЪКНЕ.ЩЕ СЕ РЕШИ И ВЪПРОСЪТ СЪС ЗАПЛАТИТЕ.
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Високи глоби, конфискация на автомобила и отнемане на книжката решават нещата.глобата ако не се плати в срок от седем дни да се удвоява, следващата седмица пак и след това да се дава за събиране на съдия изпълнител. той знае как да увеличи глобата от сто лева на пет хиляди.
11
2
 
8
 
! Отговори
съндърлъ мъндърлъ преди 6 години
Стига правихте хората на ненормални, всички знаят, че са нужни коренни промени в законите.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази дисциплина нестава за ден месец или година! Всички влакове за десциплина са изпуснати особено при младото поколение което израсна в мутроландска държава! Погледнете кои най често правят катастрофи с фатален край. Това не сме ние които гониме 50-те години а тези които тепърва живота е пред тях Каква дисциплина търсите при млади хора които са израснали и възпитани с чалго-мутренските традиции? Я отидете при млади хора и вижте разбиранията им за живота! Принципа им е Ден да мине друг да дойде