След такса "Празен стол", ново 20: Такса "Желание на клиента"!

Кръчма в Кранево взима 2 лв. за препържване на лук
20 авг 2017 17:50,
174
След такса "Празен стол", ново 20: Такса "Желание на клиента"!
Снимка: Facebook

След такса "Празен стол", срещаме нов вид такса - "Желание на клиента".

На снимка, публикувана в социалните мрежи, се вижда, че освен поръчаната храна, клиентът трябва да заплати такса "Желание на клиента", на стойност 2 лева, пише 24 часа.

Още по темата

"Днес ми се случи нещо невероятно ! В тази кръчма в Кранево таксуват препържването на лука като желание на клиента за 2 лв. Боже то килограм лук не струва 2 лева хахаха...ПАК ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ !", написа Владислав Славов, недоволен клиент на заведение в Кранево, под снимката на касовия бон.

От коментарите под снимката става ясно, че това е редовна практика на заведението.

Впечатление правят и високите цени от касовата бележка. Така например литър и половина минерална вода струва 4 лв., а рибената чорба е 5 лв.

От заведението отказаха коментар. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преди години ходих на Кранево. Харесахме си заведение. Всеки ден там. Единия ден забравихме парите. Викаме на управителя: "забравихме парите, ще покибичим малко на масата докато един от нас отиде до квартирата да ги вземе". Той вика: "момчета идете си, няма проблеми - утре като дойдете ще платите". На другия ден платихме. Чевекът ни каза ако се разходим до съседните курорти къде можем да хапрнем с отстъпка като кажем че го познаваме. Евалата му на пича.
112
6
 
11
 
! Отговори
Ть Пь преди 6 години
До Дзъщом си поръчваш салата за 13 лв. а се оплакваш за 2 лв. си точно за село Кранево.
111
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пишете кое е заведението.
110
0
 
11
 
! Отговори
До Василев преди 6 години
Това с изчукването без да се поемат ангажименти,ако момичето е свястно, и да не се плати, ако жената е меркантилна, не е от днес.Още Атанас Буров е отбелязал тази нагласа на българския мъж като черта от националния ни характер.Мъжката майка учи сина си, че всяка, която би му бутнала без да са женени, е к/ва и не заслужава никакво внимание, а само присмех и да разнесе клюка за нея.Която пък се омъжи за него, му дължи солидна зестра, слугуване, да носи и тя заплата у дома,но да е безгласна буква
109
1
 
15
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Нормални са цените ама не за Кранево - село Кранево!!!! .... интересно тая салата за 13 лв със стриптийз на сервитьорката ли върви...със октоподи и скариди ли е или е та ш ака на собственика
108
0
 
17
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Аз пък ще пусна такса намръщени келнери или намръщен персонал. Ако клиентите не са доволни да плащат 20% по малко от сметката
107
3
 
8
 
! Отговори
до Василев преди 6 години
Василев, ти голям гражданин го даваш та и съветваш нам селяните?!?! Няма да се учудя ако си някой 50 годишен стар ерген, свит пред компютъра и хапващ от манджата на мама!
106
0
 
3
 
! Отговори
до Василев преди 6 години
... Защото не сме Норвегия е за това!
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оди си да те цакат селяни. У грецко на чисто и приятно
104
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 101Доста глупаво разсъждение. Значи непрепърженият лук - суров? не струва нищо, а за 20 секунди препържване - 2 лева. А един готвач не препържва само лук, той в същото време готви и нещо друго. Просто - тъn, ганьовски начин за скубане на пари от нищо.
103
1
 
3
 
! Отговори
Сно преди 6 години
Интересно мие в днес и блиц едно кои пребил и кои заклал това ли са ви новините папарашка работа
102
0
 
4
 
! Отговори
Дуле Савич преди 6 години
Някои хора така и не се научиха да ходят на свестни места.
101
10
 
5
 
! Отговори
Грешка преди 6 години
До аз-ътМного приказки без да се знае точно какво е станало!!! Не може всичко да го има в менюто и ако си поръчал нещо, което го няма в менюто и ти откажат -пак ще ги "храните", но ако ти удовлетворят желанието, както в случая и ви го напишат в сметката макар и за 2 лева ще оревете цялото крайбрежие - а високите цени ги виждаш преди да поръчаш и щом са ти високи ходиш до магазина, а не по ресторанти!!!!!!
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много просто - освен ако не сте умрели от глад за препържен лук, ставате и си излизате. А препърженият гостилничар да си яде лука...
99
2
 
27
 
! Отговори
до Василев преди 6 години
Не става въпрос за 2лв., а за лоши практики и тарикатлък.
98
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Царево рибената чорба беше 2лв. Ходете на свестни места.
97
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На повечето такива заведения отвън на дъска е изписано менюто с цени. Кой те дърпа да сядаш на такива високи цени? А препържването на лука означава 2 неща - повече електроенергия и отнемане на времето на готвача. :D Що да не те таксуват?
96
1
 
3
 
! Отговори
varg преди 6 години
Пак стара новина,откога публикувах аз снимката.
95
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре е човек да не посещава капанчета за туристи а места които посещават местните!Иначе такива цени има и по зимните курорти, например пилешка супа на Боровец, 7 лв.Разбира се дават отстъпка за българи, с която супата става 5-6 лв :)))Аве пълен ташунгер е бг туризма и ресторантьорството!
94
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога в бегето ще заработи такса съд и затвор ,че от много години няма нито един осъден за нищо.Запомнете добре когато съда заработи тогава ще се оправим.