Вице за протеста по морето: Силикон и татуси от ушите до петите!

Каракачанов пита: 5000 купонжии срещу 500 000, които почиват за новия трудов сезон?
20 авг 2017 10:24,
112
Вице за протеста по морето: Силикон и татуси от ушите до петите!
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът Красимир Каракачанов защити акциите на колегата си Валери Симеонов срещу шумните дискотеки по морето и отправи не особено ласкави думи по адрес на протестиращите.

"Извинявайте, но онзи младеж, който си беше написал на гърба "Аз съм мутра", с татуировки от ушите до петите, наистина ми прилича на мутра", каза лидерът на ВМРО пред Нова тв.

Още по темата

Той обясни, че никой не може да го убеди, че това е цветът на българската нация.

"Или онези девойки със силиконовите устни, които са танцьорки в заведенията. Девойките със силиконовите устни и младежите с големите рамене и татуировки от петите до ушите! Ако това е цветът на българската нация, голяма част от българската нация наистина ще избяга от България", каза Каракачанов.

Той се застъпи за гледната точка на хората в хотелите и тези, които имат частни апартаменти в курорта и не могат да заспят до 6 часа сутринта.

Каракачанов попита кое е по-важно за българския туризъм – туристите или четири заведения, за чиито собственици се знаело, че са част от ъндърграунда, и техните служители, които естествено лесно можели да бъдат изкарани на протест.

"Не става въпрос кои са повече – 5 000 млади хора, които искат да купонясват до сутринта или 500 000, които са отишли да почиват и може би искат да спят и да събират сили за работния сезон", каза още вицепремиерът.

Той допълни, че статутът на курорта е важен и се противопостави на твърденията, че "Слънчев бряг" е курорт за купон. Каракачанов се застъпи за идеята да се въведат статути на курортите.

Министърът на туризма Николина Ангелова също се застъпи за статутите на курортите. Тя призова и за диалог между двата лагера.

"Мислим за диалог и за това, да се намери баланс. Проверките по Черноморието трябва да не вредят на имиджа на курортите ни", каза Ангелкова.

Според нея равносметката от проверките ще се отразят и на следващия летен сезон.

"Трябва да се реши статута на националните ни курорти. Сега не се прави разлика между община и курорт", добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари