Камери от пет места ще дебнат ромското гето в Асеновград

Спират и безразборното движение на каруци по улиците на града
26
Камери от пет места ще дебнат ромското гето в Асеновград
Снимка: Булфото, архив

В ромската махала "Лозница" в Асеновград ще бъдат изградени пет нови зони за видеонаблюдение.

Това това решение се стигна след побоя на група роми над спортисти от детско-юношеската школа "Асеновец", което доведе до дни на протести в Асеновград.

Още по темата

Камерите ще бъдат монтирани основно в централната част на квартала, съобщи БНР.

Те ще струват на общинския бюджет 33 000 лева. Предстои отпускането на средствата да бъде гласувано от местния парламент на сесията в края на август.

Част от видеонаблюдението ще обхваща и новата приемна на МВР в "Лозница", която вече е готова.

Преместваемата модулна конструкция е на площ от 60 кв. м и се намира на площад "Ново време". 

Междувременно, с промяна в общинската наредба за организация на движението и с цел да се ограничат предпоставките за катастрофи, ще бъде засилен и контролът върху безразборното придвижване на каруци по улиците на града. Те ще могат да се движат само в ромската махала.

Контролът ще се осъществява от полицията и общинския инспекторат "Паркинги и гаражи", а за нарушителите се предвиждат глоби от 50 до 500 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
излишно преди 6 години
Камерите само констатират проблемите не ги решават.Камерите само записват престъпленията ,не ги предотвратяват.Симулиране на дейност е това,не справяне.Замитане на проблемите.
18
0
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Преди време, бях по работа в Кат Пловдив. Пловдивчани знаят какво има срещу него.Буквално на метри срещу входа, на паркинга, дърта ромка предлага на всеки срещнат цигари без бандерол, а малки деца, дето не ги лови закона, проверяват коя кола е отключена, за да извадят каквото могат оттам, евентуално.И никой нищо не прави, само на 15 метра от кат и полиция.Та камери ли ще ги спрат????Всяко чудо за 3 днище бъде.Акциите са повече за успокояване на обстановката, и замазване очите на българите по мес
17
1
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Имам позната, работеща в едно училище, с преобладаващо ромско включване. Още в 6-ти клас се женят, а който остане-гледа лошо, и не можеш да го накараш да говори на български. Да не говорим, че дипломите направо им се подаряват, делегиран бюджет, какво да се прави.Държавата нехае.Поколения от тях не знаят какво е работа.Само далавери и търговия.Гурбет, социал, а тук се завръщат по-богати от тези, които са теглии честно цял живот, и правят каквото си искат, никой не им пречи, основен електорат са
16
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
В сайта на моя гад, когато имаше още форум, преди да го закрият заради това, че наодът масово ревна срещу далаверите на кмета в него, та в сайта се подвизаваше един ц.и.г.анин, но по-интелегентен, явно с някакво образование . Той залашваше, че сед 10 години, ние, българите ще се движи от стах на групички, и само с светлата част на деня, а който или която се отдели от групата............За да се знае кой командва в тази държава. Това е целта им.И е на път да стане, ако продължаваме така.
15
0
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Не разбрахте ли, хора, тези са от етноса, основен електорат на Герб, и всяко чудо там ще е за 3 дни.После-по старо му.Да сте чули Баце да се изказва някога по този въпрос? Няма и да чуете.Само тук там някоя показна акция, за замазване очите на хората.А вие опъвайте каиша, трябва да изкарате някой лев, за да има за помощите им. Ние станахме дискриминирани в страната си, не те.Който се е сблъсквал с арогантното им държане, чувството за безнаказаност, и движението на групи, знае за какво говоря.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е край!с тия глоби направо ще ги съсипят!!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камерите ще бъдат бъдат съборени. Или с камъни, или, както се случваше с крайпътните, обстреляни с ловна пушка. Все пак са в махалата.
12
0
 
5
 
! Отговори
въпросът не е преди 6 години
камерата на Орлов мост София кога ще заработи? Да не са я отмъкнали в Асеновград?
11
1
 
6
 
! Отговори
Galq преди 6 години
Sha chupa toz televizor
10
0
 
13
 
! Отговори
Zzz преди 6 години
Каква мъка е да гледаш *** назначени за държавни управници. Изтрещели до безобразие, oпулeни и с oтвратитeлни aлчни мyцyни!
9
1
 
16
 
! Отговори
18835 преди 6 години
Стига палячовщини - скверно и цинично е спрямо нападнатите момичета от отбора по гребане. Какво като ги снимат? Досега нали винаги извършителят е известен на целия град, но няма присъди. Ще събарят незаконни постройки - добре, но хайде да прекратим това бъдеще време. А защо не откриха нито един незаконно пребивавващ в Асеновград? И това всичкото след активната намеса на цял един вицепремиер! Той такива указания ли даде - да се замажат и този път нещата? Явно!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А останалите незаконни постройки кога?
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пръскачки с вода и мрежи с ток кога...
6
0
 
8
 
! Отговори
БОРИСОВ преди 6 години
До АнонименБОИ И--АК----С МВОГО ПАТРОНИ НИКАКВИ КАМЕРИ МОЖЕ КАМЕРИ НО С ---ГАЗ
5
0
 
11
 
! Отговори
Ewto преди 6 години
Екстра, тия сега ще се пренесът в София. Тука може всичко.
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой трябва, а не камери!
3
0
 
21
 
! Отговори
до българина преди 6 години
ама къде да го екстрадираш като никъде не го искат?
2
0
 
24
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
Чудесно. При следващото рoмскo меле, ще можем да го гледаме на запис.Само не разбрах как това решава проблема, но явно това е друга тема. Хляб, зрелища... какво беше казал там един римски император, ако се сещате.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сложете си камери и пред всеки балкон и кошче!