Работници на фирмата "Емко" – на протест!

Оръжейното дружество е едно от най-големите в страната
Обновена: 21 авг 2017 10:06 | 21 авг 2017 09:52, Петя Славова
10
Работници на фирмата "Емко" – на протест!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Поредна фирма за боеприпаси на протест. След "Дунарит" служителите на фирма "Емко" в гр. Трявна и с. Белица също се оказаха притеснени за работата си заради започнала процедура по отнемане на лиценза на предприятието.

Протестното шествие ще започне от центъра на село Вонеща вода и ще се отправи към прохода Хаинбоаз.

Още по темата

Днес изтича скокът, в който от МВР се очаква да отнемат разрешителните за производство на боеприпаси. Това ще доведе до прекратяване на дейност и оставането без работа на близо 1000 души.

Оръжейното дружество е едно от най-големите в страната.

"Преди месец Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерски съвет временно замрази търговския лиценз на фирмата. Мотивите за това бяха открити нарушения при съхранението на боеприпасите", посочи пред Bulgaria ON AIR директорът на обособеното производство в град Трявна Славчо Димиев.

Служителите на ЕМКО са категорични, че подобни действия ще нанесат огромен удар върху икономиката на Трявна. А с демонстрацията, която организират, искат да отправят сигнал към държавата, че е необходимо да се обърне внимание на малките градове в България.


10
Още от
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Тато из Правец преди 9 месеца
Значи ,момчета, стачка няма да ви оправи,вземете по ЕДНО ИЗДЕЛИЕ от тия ,които произвеждате и: Татататааааа. На месо !!!! Повтарям ;ИЗДЕЛИЕ ,а не това за което оня момък го привикаха у ДАНС и след това Премиерът му се извини !!!!
8
1
 
3
 
! Отговори
Пеевски преди 9 месеца
Ша ми стачкууате, а? Ша ви зема фабриката, ша я източа и ша пусна булдозерите. Кат Булгартабак. Държавата, това съм аз! Държа прокуратурата, КОНПИ, ДАНС, МВР, ВСС. Законите се пишат под моя диктовка. А с Бойко сме ортаци. Сичко в БГ си е мое и на мама!
7
5
 
3
 
! Отговори
Трявна преди 9 месеца
Стачкувайте за тоя милиардер на ЕМКО.а вие си работете за 400-500лв.на месец.това е в БГ
6
4
 
11
 
! Отговори
Г преди 9 месеца
Значи като стане взрив - къде е държавата? Като държавата дойде преди да стане взрив - да не ни закачат. Всичката ни е такава...
5
0
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 9 месеца
Като хвърлят око на някой на бизнеса, спасение няма. Не че там всичко е наред, но очевидно му е дошъл реда на Гебрева....
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това комунистите само могат да разбиват! Защо Цветан Василев още е в Белград, ще ставаме председател на ЕС и сърбите, ако искат да ги включим в дневния ред да ни пращат бай Ганя!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зад тези заплахи стои
чуждият слуга и шеф
на партия герб.
2
1
 
7
 
! Отговори
Soyer преди 9 месеца
Шиши и приятели ?
1
10
 
9
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
Безработица има само за тези на които не им се работи! Приятен ден