Ангелкова от шега не разбира, такса "нищо" – на проверка!

Срещу санкцията имало сигнал в министерството й
23 авг 2017 17:45,
39
Ангелкова от шега не разбира, такса "нищо" – на проверка!
Снимка: Министерство на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова не се впечатли от твърденията, че такса "нищо – 1 час" е била шега и потвърди, че заведението в Харманли, издало касовата бележка, ще бъде проверено.

По-рано днес собственикът на кафенето и клиентът, пуснал снимка на касовата бележка във Facebook, обясниха, че това е шега между приятели и никой не е подавал сигнал до министерството.

В съобщение от ведомството на Николина Ангелкова обаче обясниха, че проверката ще бъде направена, защото това е изискване на закона.

Още по темата

От министерството припомниха, че могат да се самосезират и по информация в медиите, но случаят със сладкарницата в Харманли изобщо не бил такъв.

Сигналът за касовата бележка "Нищо за 5 лв." е подаден на официалния имейл на Министерството на туризма, за жалби и сигнали, на 18 август 2017 г. в 18:20 часа. Той гласи: "само в България- сметка "нищо- 1 час- 5 лв. Без коментар…"  Сигналът е изведен в деловодството на министерството с номер Т-94-Е-21 от 21 август 2017 г.

Подателят на сигнала не бил анонимен. От министерството обясниха, че той е издател на вестник за българите във Великобритания.

"И впрочем това е същият човек, подал и сигнала за такса "изискване на клиента", при която заведение в Кранево бе начислило неправомерно 2 лв. допълнително от потребителите.

"Радвам се, че Министерството на туризма реагира на нашите сигнали и се надявам да стане всеобща практика на сънародниците ни в България да се обръщат към институциите при проблеми от всякакъв вид. Само така проблемите ще могат да бъдат решени", пише до министерството реалният подател на сигнала за заведението в Харманли. 

Експертите на Министерство на туризма ще извършат проверка за съответствие на категоризацията на заведението в Харманли, независимо че само часове след огласяване на случая то е излязло в ремонт.

"Уважаваме чувството за хумор на всеки, но експертите ни работят за надграждане на  рекордните резултати , постигнати през последните години в българския туризъм с усилията на целия  бранш – инвеститори, хотелиери, туроператори и техните служители. За всички тях имиджът на туризма не е и няма да бъде шега", завършва съобщението на Министерството на туризма. 

От ведомството призоваха гражданите да бъдат бдителни към подобни ситуации и при нужда да сигнализират на телефон  +359 2 90 46 833 или на и e-mail: control@tourism.government.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми този,като му се седи някъде,да отиде на гости в Ангелакова!Това е заведение ,не е пейка или чакалня!Малоу.мници.Да седне в някое такси да си поседи на климатик ако иска......
29
1
 
2
 
! Отговори
поне едно извинение преди 6 години
Когато човек се наака в гащите, трябва да знае как да го изчисти. Затова извинението е вълшебна дума. Но шегаджията, като котките не пада по гръб.
28
1
 
3
 
! Отговори
наблюдаващ преди 6 години
Сигурно майката на шегаджията го е родила на шега случайно някъде.
27
1
 
1
 
! Отговори
клиент преди 6 години
Заради такива шегаджии, държавата и народа стигнаха до просешка тояга.
26
1
 
2
 
! Отговори
възнутен преди 6 години
Собственика на заведението понеже е голян шегаджия, сигурно ще му бъде много приятно някой клиент да го опъне на заден ход на шега.
25
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 6 години
Когато някои клиент поиска пържола алангле, на половин цена ли ще му я дадете, защото харчите по малко газ или ток. След като собственика прави постановки че е в ремонт, да му затворят заведението да си прави шега с приятелите. Държавата по друг начин не може да се отърве от такива шегаджии. На гол *** майтап не бива.
24
2
 
1
 
! Отговори
Готвача преди 6 години
До АнонименОт ресторанта могат да искат пари за каквото си пожелаят и отгоре. Единствено необходимо условие е да е обявено някъде. Колкото до готвача, той готви по рецепти, грамажи и съответните калкулации, цени. Ако ти в къщи си сотираш лука ще похарчиш 20 ст ток или газ, ако искаш да го препържиш ще похарчиш 30. Добави към този факт и участието на поне двама човека в препържването и разнасянето на допържения лук, с общ надник около 10 лева на час?
23
3
 
2
 
! Отговори
Недоволен преди 6 години
Ако за такса нищо си безкомпромисна грозотийке, то тогава върни си заплатите.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все Ангелкова - само в медиите да беше поне по чаровна не чак красавица...
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СтрахилЕ не чак па постоянно заета.
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По мое време в соца, като плащахме голяма сметка в ресторант,келнерът добавяшеотдолу: "ако мине - 10лв." Десет кинта беше пара тогава.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проста като патрона си!
18
2
 
21
 
! Отговори
Суверена преди 6 години
Като си купи човек кола през юни и после си купи годишна винетка която важи вече 6 месеца не се ли е сдобил с такса прецакан (от държавата)??? Защо не се самосезират и да си наложат глоба затваряне на АПИ за месец примерно. За кокошка няма прошка за държавното щавене няма проблем?
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Надето"По-голяма шега от тази калинка за министър няма!"---А пък и днесбегето редовно ни пуска тази шегичка. :)
16
1
 
19
 
! Отговори
шегаджия преди 6 години
Самото назначаване на това нещо, ангелкова, за министър, е проява на чувство за хумор. Черен.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност, колкото и проверки да правят, ако тези такси ги има в менюто, нищо не могат да им сторят. Без тези проверки софийските инспектори как ще отидат на море - хем командировъчни и хотелче за държавна сметка, хем да попечем Д-то на плажа за ден два :-D Все си е нещо.
14
2
 
10
 
! Отговори
До Шматка и 12 преди 6 години
Унуфри, Ончо, вие не прочетохте ли статията бе душици, или само първият абзац? Или не схванахте написаното. Човекът който е подал сигнала няма нищо общо със театъра който се опитват да спретнат собственика и негов приятел, че уж всичко било шега.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Подобна идея изскочи преди няколко години, и аз се изплаших, понеже на балкона винаги имам съндъче с магданоз и джоджен. *** после на лекар ли ходиха, на врачка ли, та мина само с идеята. Но ако се върне Монки Дянков, великия учен от лаборатория, може и да ни наложи данък въздух, нищо, че е най-мръсен в Европа. Мръсотията той ще я калкулира като хранителна добавка. А ако сте забелязали в интернет рекламите цените за тия всеизцеляващи фуражи са все 49, 69 лв.
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато от ресторанта искат 2 лева допълнително за допържване на лука, да се иска от гл. готвач да покаже утвърден държавен норматив, по който да се вижда, каква е степента на пържене на лука - първа, втора, трета. Както и, че по време на допържването готвачът не е правил нищо друго освен да пържи лук.И каква е надценката за сварена муха в супата. Ако готвачът докаже, че в супата му няма сварена муха, да бъде награден с Нобелова премия.Защото иначе обезумяването няма да има край!
11
5
 
8
 
! Отговори
нереалист преди 6 години
Сега министър Ангелкова да затвори заведението за 5 дена и след това да каже, че се е пошегувала, пък да видим тогава чувството за хумор на собственика.Министър Ангелкова не е там за шеги и закачки.