Такса "нищо – 1 час" в кафенето? Шегичка, приятели!

"Направихме го на шега, а стана беля", обясниха от заведението
23 авг 2017 11:00,
16
Такса "нищо – 1 час" в кафенето? Шегичка, приятели!
Снимка: кадър "Нова телевизия"

Такса "нищо – 1 час" в кафенето е шега между приятели. В това са категорични и собственикът на заведението в Харманли, и клиентът, дал публичност на странната "санкция".

За нея стана ясно вчера, след като касовата бележка с такса "нищо – 1 час" обиколи социалните мрежи, а куп институции се сезираха за проверка.

"Това беше шега към една компания, седнала в заведението и които са ми приятели", каза собственикът Живко Василев пред Нова тв.

Той е категоричен, че нито е взимал някога такава такса, нито има намерение да я взима.

Още по темата

Георги Христов, момчето, което пусна шегаджийската касова бележка във Facebook, разказа как се е стигнало до недоразумението.

"Ние стояхме на една маса, бъзикахме се, имаше две момчета, които нищо не консумираха. Бат Живко дойде и ни даде тая бележка и ни каза – щом нищо не консумирате, ето бележката. Но ние знаехме, че това е бъзик", обясни Георги.

Той снимал бележката и я качил в група във Facebook, но е категоричен, че не е подавал сигнал срещу заведението. Как се е стигнало до проверките на институциите, няма представа.

"В това заведение стоим постоянно, тук ни е като втори дом", обясни още момчето и допълни: "Ние направихме всичко на шега, а то стана огромна беля".

"Изключително редки са случаите на надписване на подобни такси от типа – "нищо", "празен стол", "допълнителни изисквания към приготвянето на храната", заяви председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
6 преди 6 години
Правете си шегички колеги докато конската физиономия на министърката и на Балевски тишината се разкапят от проверки. Да хвърчат като линейки из цяла България.
10
2
 
8
 
! Отговори
куката преди 6 години
Този се е пошегувал, това добре! Ама онези другите кръчмари с 2та лв. и онзи с празните столове, тези с 18те лв. за комплект от шезлонг ичадър, при условие че отделно са по 6 лв?Но пък и ние сме си виновни - просто не му стъпвайте в заведението и нека сам си яде приепържения лук и да се шири в цялото сизаведение на празните си столове!Същата работа и женския пазар, от години не съм стъпвал там след като веднъж се прибрах с 2/3 от това което бях платил! Така, че драги ми сельовци и пульовци тръгн
9
1
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Като няма новина и шегата става новина,а за министерството поле за изява.
8
1
 
12
 
! Отговори
нереалист преди 6 години
Замазаха положението.
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахо хихи, майтап на голо дупе...Заради такива "майтапчии" дори и курортите в Албания вече са по-предпочитани от нашите фекални черноморски дупкиДокато вие си се бъзикате , некви държави от каменната ера ни разказаха играта, за това кво е истински туризъм.Догодина май ще си останете само вие хотелиерите и барманите с вашите приятели да си правите майтапите, щото само мазохист би се върнал втори път в тая пародия на туризъм и почивка
6
1
 
20
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
- Нали няма да има скрити такси? - пошегуваха се клиентите.- Няма, няма. - пошегува се собственика на заведението.- Нали няма да ни глобите за едната шегичка? - пошегува се собственика.- Няма, няма. - пошегуваха се от Комисията за защита на потребителите.- Нали ще ни дойдете отново? - Пошегува се собственика.- Ще дойдем! - Пошегуваха се клиентите.И така все майтап то майтап все шегичка до шегичка. Затова в България всичко е весело и върви напред.
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ШЕГА ШЕГА :D СЕГА ДА СИ ЯДЕТЕ ГЛОБАТА НА ШЕГА, ЩОТО С КАСОВИЯ АПАРАТ ШЕГА НЕ БИВА :D
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реклама much?
3
2
 
23
 
! Отговори
Шегичката преди 6 години
Голеееми шегаджии се оказаха всички това лято по заведенията. Догодина в Гърция, Черна Гора и т.н, за да не се "шегуват" така с нас.
2
6
 
19
 
! Отговори
Бъз преди 6 години
Що за идиотщина, да влезеш в заведение, да стоиш с часове без нищо да поръчаш.Аз ако бях на собственика, щях да ги изгоня
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ШЕГА НА ГОЛ Г.. СИЕ ЧИСТО Е....