Варна – чиста, окосена, френски знамена се веят

Морската столица ударно се готви за визитата на Макрон
52
Варна – чиста, окосена, френски знамена се веят
Снимка: Монитор

Дни преди визитата на президента Еманюел Макрон, централните булеварди на Варна са идеално почистени, а на стълбовете за осветление са поставени български и френски знамена, които се редуват с флага на ЕС.

Заради посещението на френската президентска двойка, работници от чистотата се трудеха за оформянето на тревните площи и придаването на спретнат вид на градинките между пътните платната на булевардите.

Още по темата

Работници усърдно косяха зеленината край тротоарите и прибираха излишната тревна маса, а метачките почистиха тротораите и пътните платна.

Маршрутът на правителствените делегации се пази в тайна, като прави впечатление, че отсега мерките за сигурност са засилени, пише "Монитор".

Очаква се Макрон и съпругата му Бриджит да бъдат посрещнати в двореца "Евксиноград" на 24 август вечерта. Те ще бъдат настанен в прочутото "Слънчево бунгало", където по принцип отсядат държавният глава и министър-председателят на България.

На следващия ден се очаква Еманюел Макрон да бъде приветстван на специална церемония в 10 часа пред двореца "Евксиноград". След нея е предвидена официалната снимка на двете президентски двойки. По-късно двамата държавни глави ще се оттеглят, за да проведат среща "на четири очи".

Те ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на двете президентски институции. В 11:15 часа президентите ще дадат съвместна пресконференция за медиите, а 20 минути по-късно е и срещата на френския гост с министър-председателя Бойко Борисов. Тя също ще бъде последвана от пленарни разговори, в които от българска страна ще участват вицепремиерите Екатерина Захариева, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и финасовият министър Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
36
 
23
 
! Отговори
Оптимист преди 6 години
Е, пак по-добре френски, отколкото руски :)