Пожарът над Кресна се разраства, eвакуират хората

Огънят вече обхвана 6000 декара гора
Обновена: 25 авг 2017 07:03 | 24 авг 2017 20:55, Красимир Ангелов
16
Пожарът над Кресна се разраства, eвакуират хората
Снимка: Bulgaria ON AIR

Големият горски пожар, пламнал този следобед в района на симитлийското село Мечкул и кресненското Ощава в района над Кресненското дефиле вече е обхванал около 6000 декара смесена гора - иглолистни и широколистни насаждения.

Още по темата
Огънят се е разпрострял на фронт около шест километра, съобщиха пред БТА от Югозападното държавно предприятие – Благоевград.

В гасенето освен техника и екипи на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", са мобилизирани 60 служители на ЮЗДП, десет специализирани автомобила и техника за прокарване на просеки, с които да се пресече огънят.

Към огнеборците и горските работници се присъединиха и военнослужещи от поделение 26 400 в Благоевград. В борбата с огнената стихия в късния следобед се включиха и два хеликоптера от състава на Военновъздушните сили в авиобаза Крумово.

По периметъра на пожара са разположени хора и техника и са предприети мерки огънят да не застраши населените места, информираха още от ЮЗДП.

Въпреки това около 60 жители на на село Ощава се евакуират, защото огънят е наблизо до къщите им. Те ще бъдат настанени тази нощ в кметството на Стара Кресна.

Обстановката е тежка и се усложнява. Много са огнищата на пожара, а заради силния вятър фронтът му се разширява. Голяма е опасността и за групите за гасене, тъй като пожарът е върхов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Върл Левскар преди 6 години
Твоят мандат фреон R124 приключи , сега е R1234FY Той е като пропон - бутан А- клас.Дано не ти изгори хладилника !Шегувам се , но това не е политическа тема . Проблема не не нехайство и в това съм сигурен .
12
3
 
12
 
! Отговори
123 преди 6 години
Мандатът на Борисов 3 още не еприключил, а България вече догаря.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И така : еколозите няма какво да защитават , магистрала ще има ! Няма Пловдив , няма София , ще построят и Кресна ! Каква власт , не се спират пред нищо , ще изгорят България !
10
3
 
4
 
! Отговори
Върл Левскар преди 6 години
Забележете , и в Гърция и Португалия и където и да било все в трудно достъпни райони .Ми само ще си мимикаме."Човек" е посегнал за това .За огнеборците лоша дума да няма , те са в в риск за живота си .Който някой няма за нищо , а ние да купуваме дърва за огрев по 80лв. .8 кубика.Това е което искам да Ви споделя .Топля се на газ , но съм изживял дървената спекула.Дали не съм прав ?
9
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ше погори, ше погори, па ше загасне. Само нема са пуашите, ей.
8
6
 
1
 
! Отговори
Vorup преди 6 години
Vikaite eljnskire sasedi ot solun, seres, drama...te imat samoleti i helikopreri za gasene....v makedonia...
7
3
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
чвера потушавах пожар до София в който участваха 5 пожарникарски автомобила и може би поне 15 човека пожарникари! хората които бяхме до огъня бяхме аз един приятел и 2ма пожарникари - другите гледаха и опъваха маркучи шушкаха се и така докато не изгоря всичко!!! сами си правете заключението но хората ни не стават!!! евала на човека пред мен - смел мъж мноого смел но сам! няма какво да говорим!
6
1
 
25
 
! Отговори
Върл Левскар преди 6 години
Всички тия пожари са умишлени.Не фас в недостъпен район , не стъклена бутилка - лупа , а клечка кибрити желание за вреда е причината .Няма как иначе уважаеми !
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде идвайте, аз съм там вече и помагам при гасенето! Трябва да спасим горите си, това е налата България!
4
1
 
8
 
! Отговори
най-вероятно преди 6 години
или заради хвърлен фас или заради запалена суха трева
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
военните и пожарникарите явно немогат да удържат стихията, хайде да се събираме и да помагаме !
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, събирайте се и помагайте! Ще загубим и малкото останала гора, която имаме... малкото въздух и красота.
1
1
 
21
 
! Отговори
маке преди 6 години
от Благоевград се вижда облака дим кат ядрена гъба е