Бутат къщи на роми в Бургас. Те: Какво да правим? Да се бием?

"С малко бебе съм. Това бебе си има нужди, трябва да се къпе", оплака се ром
25 авг 2017 17:45,
121

Продължава събарянето на незаконните постройки в ромската махала в Бургас. Къщите се премахват, тъй като попадат в регулация на улици.

Ситуацията е спокойна и няма напрежение. Ромите почти безучастно наблюдават как багерите рушат къщите им.

"Тука съм родена. Четири деца имам. Тука съм работила, тука пенсия съм вземала...", каза жена от ромската махала пред Bulgaria ON AIR.

"С малко бебе съм. Това бебе си има нужди, трябва да се къпе, трябва да се мие. Какво трябва да правим сега? Да се бием, да се караме с тях?, запита друг.

"Виж колко семейства сме вънка... някой да ни е помогнал? Развалят и казват: "Заминавай си, където искаш", включи се и трети.

От кметство "Възраждане" обясниха, че социалните служби имат готовност да настанят семействата, които няма къде да отидат, но до този момент при тях няма постъпили молби за настаняване.

"В момента събаряме всичко по трасето, където ще изграждаме новите улици. Даже се оказа, че някои от къщите не само са незаконни, ами са ги давали и под наем", каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Общо 40 са незаконните къщи, някои от тях са били доброволно премахнати от ромите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
25
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Ромите да ходят към западна Европа. Там е много по-социална политиката.
40
33
 
2
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
Чета коментарите и си мисля.Защо все се делите на роми и българи,не мога да разбера?!?По мои наблюдения няма голяма разлика между едните и другите.Когато се кача в рейса например,всички миришат еднакво на "спръджа".Особенно през лятото,когато и по "светлите" са почернели от слънцето,разликата става още по малка.Вървиш по улиците,а гледката е все една и съща: Черни,зле облечени и гледащи мръсно *** се бутат един в друг като животни.Тааа,кво се се делите не ми ясно???Аз съм *** :)
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 33: Дали са общински жилища, изоставени обекти или фургони е все тая. Те няма да ги ползват дълго така или иначе - просто подхващат даден квартал от 1-2 блока/къщи и действат наред с купуването. Тия гета не са от безпаричие или неграмотност, това им е начина на живот. С протести няма да стане по ред причини, то ще се види скоро
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Защо не спират тока и водата на тарикатите."И аз от много време се чудя. Нали са частни фирми - енергоразпределителите и водоснабдяванията? Работят за печалба. Значи (вариант 1)някой им оказва силен натиск да не спират кражбите или (вариант 2) по някакъв начин получават компенсации за тези кражби от някого и им е изгодно да не ги спират.Досега не съм чул и видял нито едно смислено репортерско разследване по въпроса. Забранена тема ли е?
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Жоро паветоТо Павето (оригиналното) имаше проблем с главата.Затова, като ти чета коментара, си мисля, че си постъпил правилно като си избрал такъв ник.
36
2
 
25
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
Не се бийте! Просто спрете да се е**те!
35
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не желае да живее с роми.Те не се понасят и помежду си какво остава за другите.
34
2
 
12
 
! Отговори
И.Д. преди 6 години
Проблемът е много стар. Навремето местните власти не са реагирали адекватно. Нямало е проверки за беззаконни действия от страна на ромите, нямало е и санкции. "Пусни го под миндера, да ти се качи на миндера и после на главата." ЕС санкционира България за това, че е проспала толкова години докато започне да действа против беззаконието на този етнос. Да се надяваме отсега нататък да има напредък в уреждането на този много наболял въпрос.
33
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като имаш 4 деца лельо, нека те сега да се погрижат за теб! Колко ли си източила от бюджета за детски надбавки, помощи и какво ли още не, само защото си си позволила лукса да имаш повече деца, докато ние броим левчетата, за да отгледаме и изучим поне по едно!Защо Общината и социалните служби вечно да са отговорни за вас?Значи си могла да работиш чак до пенсия, но не си си направила труда да теглиш кредит, да си купиш жилище и да го изплатиш така, както правим всички ние?
32
20
 
0
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
Чета коментарите и си мисля.Защо все се делите на *** и българи,не мога да разбера?!?По мои наблюдения няма голяма разлика между едните и другите.Когато се кача в рейса например,всички миришат еднакво на "спръджа".Особенно през лятото,когато и по "светлите" са почернели от слънцето,разликата става още по малка.Вървиш по улиците,а гледката е все една и съща: Черни,зле облечени и гледащи мръсно *** се бутат един в друг като животни.Тааа,кво се се делите не ми ясно???Аз съм *** :)
31
1
 
15
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Това, което казваш, е вярно.Но вече имаше случаи, когато хората скачат на протест, защото не искат подобни съседи. Преди години софиянци извикаха телевизията, защото в един от входовете на техния блок беше започнало настаняването на такива и веднага децата им започнали да ходят по естествени нужди по балконите, а конете им - да унищожават декоративната растителност пред блока.Протестиращите успяха и онези ги махнаха.Аз питам, защо не ги сложат в изоставени военни обекти, извън насел.места?
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да заминат при Меркел да си направят незаконните постройки.Да станат немски роми.
29
1
 
24
 
! Отговори
Ако българин помоли преди 6 години
да бъде настанен някъде, защото е без дом, дали социалните служби ще са в готовност?Само припомням нещо, което преди време коментирахме тук. За да не умре като бездомник по пейките, виден наш режисьор от документалното кино, вече стар и болен, бе подслонен от приятели и почина там. Този човек е носител на 30 международни награди. Но в Столична община му бяха казали, че в общинските жилища - 1070 на брой, настаняват ромите с предимство. Неговият ред за настаняване така и не дойде!
28
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не желая да плащам за чужди бебета !И не поръчвам ,щом Не Мога да си ПЛАЩАМ сметката !!!!!!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радвате се на новината, защото не знаете как стоят нещата. Премахването на гетата има ужким за цел да се повишат показателите за интеграция на хартия, и наистина ще успеят. Само че смесването с редовното население води до едни други доста неприятни процеси. Виждал съм как биват превземани малки населени места, сега е ред на големите. Никой не иска такива съседи, цените падат стремглаво и покупките са в геометрична прогресия.
26
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той няма пари да отгледа едно дете,а родил 6 или 15- това се казва безотговорен пройдоха и крадец,който иска да натропоса децата си по чуждите софри!
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kmeta na burgas e ot gerb sa tah ste glasuvali te schte vi opravat i pomognat da ama ne. I na balgarite nikoi ne pomaga jivejat s 169 lv a bogataschite sa ok kiro japoneza saschto
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като нямаш къща,не раждай деца!
23
1
 
21
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Защо просто не се пръждосате в родината си, там може да си карате каруците като всички, можете да си акате и хвърляте *** на улицата като всички, можете да лентяйствате като всички, можете да строите незаконно като всички, може да имате 10 деца като всички можете да миришете като всички, можете да крадете като всички, можете да не спазвате законите като всички.. Това е вашето място гоу хоум и бон воаяж. Не сте от тук и за 1000г показахте и че не сте за тук
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия всичките много искат да се бият. Крайно време е да се сформира един разширен национален отбор от състезатели по бокс, борба, всички карате стилове, ММА, кикбокс и т.н. и да им го пратят да се бият щом имат желание.