Бутат къщи на роми в Бургас. Те: Какво да правим? Да се бием?

"С малко бебе съм. Това бебе си има нужди, трябва да се къпе", оплака се ром
25 авг 2017 17:45,
121

Продължава събарянето на незаконните постройки в ромската махала в Бургас. Къщите се премахват, тъй като попадат в регулация на улици.

Ситуацията е спокойна и няма напрежение. Ромите почти безучастно наблюдават как багерите рушат къщите им.

"Тука съм родена. Четири деца имам. Тука съм работила, тука пенсия съм вземала...", каза жена от ромската махала пред Bulgaria ON AIR.

"С малко бебе съм. Това бебе си има нужди, трябва да се къпе, трябва да се мие. Какво трябва да правим сега? Да се бием, да се караме с тях?, запита друг.

"Виж колко семейства сме вънка... някой да ни е помогнал? Развалят и казват: "Заминавай си, където искаш", включи се и трети.

От кметство "Възраждане" обясниха, че социалните служби имат готовност да настанят семействата, които няма къде да отидат, но до този момент при тях няма постъпили молби за настаняване.

"В момента събаряме всичко по трасето, където ще изграждаме новите улици. Даже се оказа, че някои от къщите не само са незаконни, ами са ги давали и под наем", каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Общо 40 са незаконните къщи, някои от тях са били доброволно премахнати от ромите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива новини са песен за душата ми!!!!
20
1
 
17
 
! Отговори
длъжник преди 6 години
Ами да започнат работа, да вземат заем, да си купят или построят жилище в регулация. Като всички нормални българи. Или те се смятат извън закона ?! Аман от незаконните им действия. Къде спи ВиК и Енергото? Защо не спират тока и водата на тарикатите. А "къщите" им да се бутат, ама с булдозера открай до край. Браво на кмета.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
уви, Макрон сигурно отлетя, пак сме на стария подбор теми. а какво стана с "бежанците", свърши ли конфликта в Сирия, кой победи?
18
1
 
26
 
! Отговори
българина преди 6 години
Чувал съм че в родината ви всички изглеждат като вас, говорят като вас, живеят като вас, строят като вас и са многолюдни като вас та въпросът какво да правя е малко неуместен, гоу хоум!!' така и ние и вие ще сте доволни и проблемите ви ще свършат индия е голяма страна, там никой няма да ви преследва защото ще се слеете със средата точно след първия час повярвайте мисля ви доброто
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ттАбсолютно с добро не става вече колко десетилетия.
16
2
 
11
 
! Отговори
Или преди 6 години
има закон за всички и се изпълнява, или бой в *** територия и налагане на волята на по-силния! Избирайте! За едни проекти, такси, контроли, за да други нищо, щото на две ракии избачкал ***...аре у лево!
15
3
 
22
 
! Отговори
шотландски боец преди 6 години
"Какво да правим? Да се бием?"Да, ама помежду си, само на победителя няма му сринат къщата. И помнете- накрая трябва да остане само един.
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакви глоби за нарушилите закони или поне да им изпраскат по 200ч. обществено полезен труд.
13
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София ЕС осъди общината и дават безплатни апартаменти на роми.
12
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е съмнително това. че са кротки. Обещали са им общински апартаменти сигурно.
11
2
 
21
 
! Отговори
нееее преди 6 години
В София има същия голям проблем,роми*с къщи и имоти в провинцията идват и се самонастъняват и искат помощи и жилище,вместо да си обработват земята и гледат имотите!?това е пълна лудост....
10
2
 
35
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
"...да обясни, от къде намират пари да строят незаконно, ами пак да строят..."Берат си тухли. После берат желязо, предават го и с парите от набраното желязо - плащат за другото. И други неща берат. Брането е основен поминък на етноса. Би било добре да ги пратим да берат зад граница, където има по-голяма реколта за бране. Например в Германия и Франция има толкова да берат, че десет каруци няма да им стигнат да извозят набраното за деня.
9
1
 
28
 
! Отговори
решение преди 6 години
Какво да правите ли,отидете там от където сте дошли,това е....
8
1
 
36
 
! Отговори
чичо РОМ преди 6 години
Защо да се биете?!Заминавайте си в Индия.
7
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бутане на всичко незаконно навсякъде.Дали ще е коптор или хотел няма значение.Всеки е длъжен да се съобразява със закона.Той е един за всички.А този "ром" с бебето да не го е правил като няма законна къща.
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът с много лишения и труд успява за 20-30 години да спретне апартамент или къща. Заеми с високи лихви го морят но не строи без разрешение където му падне. Щведите бяха оставени да си правят каквото искат и се самозабравиха. Прекалиха естествено и дойде време за възстановяване на реалното. Шведите изнудават, ме имали 5-6 деца и нямало къде да живеят. Имат си къщи в прованс но там трябва да се работи земята. Но не им се работи, предпочитат помощи и детски. Когато няма в бюджета, няма да им
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяха българи да са ги бутнали и никой да не знае, ама нали са ценни роми.
4
32
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кметство "Възраждане" обясниха, че социалните служби имат готовност да настанят семействата, които няма къде да отидат, но до този момент при тях няма постъпили молби за настаняване.....Ама тези верно ли чакат молби? Та тези на които бутате къщите немогат да пишат бе управниците. Нямаше ли да е по добре преди да бутнете къщата да запишете кои живеят в нея и по този начин да направите списък на нуждаещите се? Или ще кажете да не сме луди да пишеме те ни плащат за клатене на краката!
3
3
 
9
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Предлагам да си само Бият шамар с крак.
2
2
 
45
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Образовайте се , почнете работа и си купете законно. Искам една фондация защитаваща тия бо ци да обясни, от къде намират пари да строят незаконно, ами пак да строят но законно