Бутат къщи на роми в Бургас. Те: Какво да правим? Да се бием?

"С малко бебе съм. Това бебе си има нужди, трябва да се къпе", оплака се ром
25 авг 2017 17:45,
121

Продължава събарянето на незаконните постройки в ромската махала в Бургас. Къщите се премахват, тъй като попадат в регулация на улици.

Ситуацията е спокойна и няма напрежение. Ромите почти безучастно наблюдават как багерите рушат къщите им.

"Тука съм родена. Четири деца имам. Тука съм работила, тука пенсия съм вземала...", каза жена от ромската махала пред Bulgaria ON AIR.

"С малко бебе съм. Това бебе си има нужди, трябва да се къпе, трябва да се мие. Какво трябва да правим сега? Да се бием, да се караме с тях?, запита друг.

"Виж колко семейства сме вънка... някой да ни е помогнал? Развалят и казват: "Заминавай си, където искаш", включи се и трети.

От кметство "Възраждане" обясниха, че социалните служби имат готовност да настанят семействата, които няма къде да отидат, но до този момент при тях няма постъпили молби за настаняване.

"В момента събаряме всичко по трасето, където ще изграждаме новите улици. Даже се оказа, че някои от къщите не само са незаконни, ами са ги давали и под наем", каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Общо 40 са незаконните къщи, някои от тях са били доброволно премахнати от ромите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААи на кой му пука за тебе какъв си?
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА (88)Споко, и с такива като теб се справяме. Трябва да е кодирана някъде в гените тиинформация относно това какви случки са се случвали на касапите и главорезитепо нашите земи.Пий си хапчетата и кротувай.
79
1
 
9
 
! Отговори
WTF преди 6 години
Браво, много добра новина. Само така, да се спазват законите.
78
10
 
3
 
! Отговори
extremist преди 6 години
С малко бебе съм. - И КАКВО ОТ ТОВА ???? ТИКВАТА И СИЕ КАТО ГЕПИХА КИНТИТЕ ОТ КТБ НЯКОЙ ДА ГО ИНТЕРЕСУВА ? ТИКВАТА И СИЕ ГЕПИХА И КИНТИТЕ ОТ ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ НА НЕК, АЕЦ "КОЗЛОДУЙ"....НЯКОЙ ДА ГО ИНТЕРЕСУВА ???
77
1
 
12
 
! Отговори
проповед преди 6 години
аз съм срещу социалните помощи за нисши същества, аз съм за спазване на закона, азсъм срещу раждането на повече от две деца в семейство, аз съм срещу неграмотните-те могат да бъдат само роби, аз съм срещу хората който нямат много книги в дома си и не четат, аз съм срещу тези които не ползат презерватив, аз съм срещу тези на които държавата не събира пари за ток, вода, местни данъци , аз съм срещу крадците на дърва...
76
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААТвоите хора са в плен на мързела, на нагона си и на онова, което им заповяда кланът. Роби са на зависимостта си от безбройните помощи и на вредните си навици.Но на теб ти изглеждат "свободни хора".
75
1
 
11
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
Като почнат да бутат и незаконните вили дето се водят "бараки",гаражи, пристройки на ред друга песен ще запеете....
74
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да правим?_______________Ами правете това, което правят всички. Теглят си кредит, купуват си апартамент или си построяват къща с одобрени планове и с разрешения. После работят, взимат заплати и си изплащат кредита.
73
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААЕдин изстрел и им виждаш гърбовете, дори да са цяла тумба. Така бързо тичат, че специално за това има израз - "Чак петите в г/за си удря!"
72
1
 
11
 
! Отговори
11 преди 6 години
Щом става дума за роми, значи някой малоyмен джин го е писал това ...
71
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А мен пита ли ме някой как си плащам наема?Айде у лево.Само искат,а нищо не дават и не могат,само да се размножават като зайци,това могат.Всеки да се оправя сам.Никой на никого не е длъжен.Като имаш 4 деца,да си мислила преди да раждаш.Аз нямам и две,защото,ясно е защо.
70
15
 
11
 
! Отговори
По тв К1 вчера: преди 6 години
От Чез казаха ,че в ромската махала се крадяло в % толкова ток колкото и в центъра на София....
69
1
 
22
 
! Отговори
прилепа преди 6 години
Ало журналята! Бутат се Колички а Къщите се събарят. Марш в училище!
68
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Оскар. Съгласен съм с мнението ти!
67
1
 
25
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Боя е за ринга. Който е добър - там! За другото трябва закон! Не може в цивилизована държава с бой да решаваме нещата. Затова не може каквото и да стане ромите първо за бой да говорят.
66
1
 
1
 
! Отговори
Оскар преди 6 години
До 67 беше коментара ми от Оскар 68
65
2
 
0
 
! Отговори
Оскар преди 6 години
До 68- Така е , боя не е за цивилизовани хора макар че по някога помага.Но аз от 2004 година не живея в Бг и имама един колега който казва че политици и *** ДАЛЕЧЕ
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В коментар 23 се пошегувах. Но ме дразни това, че искат да скачат на бой при най-малкия проблем. Просто исках да кажа какво може да се случи ако на тях им скочат хора, които го могат. Не че провокирам към насилие - нямам такива намерения.
63
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роми, вашето място не е в България. Бегом при фрау Меркел, тя ви обича!
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 63. Колкото са добри в училище, толкова са добри и в бокса. Има единици добри и те тренират в клубове. А ром-каратист не съм виждал. Нито борец. В спорта и в ръкопашния бой се иска усърдие и постоянство. Добри са само, когато са много срещу един или много по-малко от тях. За твое сведение България е световна сила в много от бойните изкуства и много малко от състезателите са роми. Може би само единици боксьори.