Гастарбайтерите с обвинения за схватката на границата

Турските граждани са задържани в ареста за 72 часа
49
Гастарбайтерите с обвинения за схватката на границата
Снимка: архив, Ройтерс

Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняеми и задържа четирима турски граждани по случая с инцидента на ГКПП "Капитан Андреево".

Още по темата

В 23 часа през нощта в сряда гастарбайтерите се възпротивиха на проверката на "Гранична полиция" и влязоха в ръкопашна схватка със служители на пункта.

При стълкновението Абидин Й. /46 г./ е счупил десния крак на старши полицай към граничния участък в Свиленград,съобщи пресцентърът на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Неговата сънародничка Тугба Т. /26 г./ е причинила лека телесна повреда, при която старши полицай е с охлузване на корема и оток с кръвонасядане на дясната ръка.

Трета обвиняема е Перихан Й. /44 г./, която е отговорна за същата нанесена лека телесна повреда на старши полицая при изпълнение на задълженията му.

При конфликта Шермин Й. /26 г./ пък е причинила разкъсно-контузна рана на носа на старши полицай, се казва още в съобщението.

Днес държавното обвинение, което е постановило 72-часови арести, внесе в съда и искане за налагане на мерки за неотклонение, които ще се гледат по-късно днес.

Турските граждани се оплакаха вчера на свой ред пред Dnes.bg, че са били бити от полицията, защото отказали да дадат подкуп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милиционерите и митничарите се разхождат демонстративно без да вършат НИЩО!Хората се прави, пресичат цяла Европа за по-малко време, от колкото висят по нашите граници, а оядените *** люпят семки и пушат цигари, изпросени пак от преминаващите!Тези служители нямаше да бъдат търпяна в нито една европейска държава, но при нас нещата са така от 1944 год .
40
2
 
4
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Не искам и да си мисля, ако българин окаже съпротива или не дай боже се опита да бие турски или гръцки митничар или граничен полицай. Просто ще бъде пребит или убит. Няма какво повече да се коментира.
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си мислете,че са им искали подкуп.Просто има нещо,което турците са искали да скрият от проверките,но по тоя начин само се изложиха.
38
1
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
То е ясно, че служителите не са читави но това не знаи, че гастърбайтерите имат право да се саморазправят. Не дават поткуп и чакат да ги проверят. После си пишат една жалба и така по реда. Ме ме арестуваха в Сърбия на магистралата защото не дадох 20 евра подкуп. Закараха ме в Ниш и висях 3 часа в колата. 5 пъти им казах, че нищо няма да им дам и отивам да си взема адвокат и накрая те ще ми платят.Пуснаха ме но няма да ви кажа какви псувни и обиди отнесох. В Сърбия и сега си е така и на границата
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другият път митничарите ще си имат едно на ум. Това е добре. Когато и българите почнем да им трошим главите когато си превишат правата съвсем ще влезнат в правия път.
36
2
 
15
 
! Отговори
юли преди 6 години
Ако това се бе случило в 1977 г примерно просто с два реда щеше да пише при неспазване на разпоредби на гранични войски има еди колко си убити па дали са турци или африканци няма значение - това са нарушители на държавната граница е добре де това отбор по карате ли е бил в буса а нашите инвалиди ли са
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сеирджиятова лесно - които не носят снимка на Ердоган и Емине в паспорта си и значка с ликовете на Сюмейме и Маймоне от Сакъз-театър, значи са гюленисти - пращаме му ги по спогодбата "Мараба, аркадашлар" да си ги въдворява.
34
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Турците не разбраха ли,че са длъжни да спазват законите на нашата страна!Ако искат да сме в добри взаимоотношения,да си имаме уважението.Митничарите,полицаите са държавни служители и всеки опит на съпротива се възприема като нарушение на законите на Р.България.Добре,че не е бил там Динко,че тогава със сигурност и те щяха да пострадат.А пък да попитам само:Какво търси ДНЕС.Бг.там да ги разпитва?
33
7
 
2
 
! Отговори
Antifashist преди 6 години
boi po naglite fashisti taka im se pada na gnusnite,kradlivi bulgarski policai
32
8
 
9
 
! Отговори
кучкар с каишка преди 6 години
малко са ги били, щом няма счупени главиграничар/митничар ли е, щом го видиш - бой, все има за какво
31
2
 
7
 
! Отговори
Сеирджия преди 6 години
Ако опре до война ще е нужно да се изчистим или да поставим под контрол всички, които играят в отбора на Ердоган! Още повече, че много от българските турци са очевидно в отбора на Ердоган!
30
4
 
4
 
! Отговори
Свинаря преди 6 години
Тез са от избирателите на Ердо-солташака на миньончето!!!
29
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Счупен крак, разкъсно-контузни рани, охлузвания, оттоци, кръвонасядане...А по нарушителите не се казва да има наранявания. Тц, тц, тц. Прекалено се увлякохме в евро-атлантическите ценности. Ако същата случка се разиграваше на руска граница, щяхме да четем за поне двама застреляни, а другите двама в критично състояние...
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До сеирджияа защо стават задръствания с турски граждани през Гърция - поради липса на дезинфекция?
27
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Туй турците значи и на снимка да ги видиш удри."...Турчин и от снимка ще ти зашлеви два и ще напълниш памперса
26
2
 
6
 
! Отговори
Сеирджия преди 6 години
До До сеирджия 24,Аман заман, не ни трябва ни меда ви, ни жилото. Все някак ще се оправиме, но без вас ни по-сигурно.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"турските германски граждани кюрди ли са или гюленисти"Една част са кюрди, други турци и гуленисти и пккисти има!
24
4
 
4
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Днес френският Президент Макрон употреби Крим(Русия) и Турция в контекста на потенциалните врагове на ЕС. Като съпоставим това с отношението на германци, австрийци и холандци се очертава следене под лупа на всички граждани на ЕС от руски и турски произход. Аз не вервам Ердоган да посмее да нападне държава от ЕС. Още повече до една година ще се конституира мощна кюрдска държава на южната му граница.
23
12
 
8
 
! Отговори
До сеирджия преди 6 години
"Другия път, уважаеми турски гастарбайтери - през Гърция."Минават и от там не се притеснявай та даже им излиза по евтино защото не плащат дизинфекция! Ама и там става задръстване! Идват и със самолети...Но на *** пак не му е ясно, че ако тез хора като минават от бг...знаеш ли, че правят катък на вашата икономика! Било то за винетки, било то за дизинфекция, бензиностанциите и тн...точно тези бензиностанции или др почивни станции правят най много работа през тези периоди!
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то бива корумпирани българи бива , но те нямат наяждане