Пожарът край Кресна е овладян, хората се прибират

В селата обаче остават да дежурят огнеборци
25 авг 2017 15:15,
5
Пожарът край Кресна е овладян, хората се прибират
Снимка: архив Булфото

Пожарът в Кресненското дефиле е овладян от три страни. Критичен остава южният фронт, който е с дължина от около 2 километра. Огромният пожар вилнее втори ден в района.

Още по темата

Хората от селата Ощава и Сухострел, които по-рано днес бяха евакуирани, вече се връщат по къщите. Причината е, че пламъците са локализирани и към момента няма опасност да стигнат до населените места, съобщи "Дарик".

В селата остават да дежурят огнеборци, които при необходимост ще организират нова евакуация.

Над 530 човека продължават борбата с огнената стихия, която обхвана близо 7000 декара смесена гора в районите на държавните горски стопанства в Симитли и Кресна.

Това е най-големият пожар на територията на Югозападното държавно предприятие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: пожаревакуацияКресна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората са много безотговорни ,скоро пътувах беше тъмно вече ,пред мен от един бус постоянно хвърляха фасове по пътя ,а си беше жега а тревата около пътя суха готова да пламне
4
0
 
0
 
! Отговори
Eak преди 6 години
Mvr ministarat harchi v gorata milionite evra, det minalata godina Junker prati expressno...prikrivat fakti za nezakonen iznos na bg darven material...
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пейзана у нас е нещо неизтребимо!!! Предупреждават цяло лято, пазете от огън горите, но кой да слуша.всвка година хиляди декари изгарят защото селтака не мисли, прави каквото му скимне. Затвор минимум 10 години и конфискация на цялото имущество. Като се изпържат няколко Пейзана и това се оповести, ще пазят. После искат помощи от държавата, че са им изгорели къщите. Пазете се сами за да ви пази Господ!!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плана е изпълнен. От утре глейте кво става като се задействат мутренските фирми. Па реже режи режи и продавай готови дръвца за огрев!
1
5
 
9
 
! Отговори
Корпоративен Мишок преди 6 години
Дано да е изгорял достатъчно терен за магистрала Струма, която ще спаси много човешки животи!! Дано в пожара и продажни еколози да са попаднали!