Онлайн офертите на хотелите: Някои се разминават с действителността

Несъответствия са установени от проверки на Комисията за защита на потребителите по морето
6
Онлайн офертите на хотелите: Някои се разминават с действителността
Снимка: visualhunt.com

Несъответствие между "лъскавите" стаи в онлайн офертите и реалните условия в хотелите - това е най-честото нарушение, което открива Комисията за защита на потребителите при проверките си по Черноморието. Инспекторите в Бургаска област определят куриозните сигнали като "такса нищо" за престой без консумация по-скоро като спорадични случаи, докато множеството от оплакванията на летовниците и тази година са за лоша хигиена в заведенията и некачествена храна.

Още по темата
Инспектори от вътрешността на страната и тази година са командировани по Южното ни Черноморие, за да има проверки и на повече места, и по повече пъти. Въпреки вниманието, които привлякоха такси като "празен стол"и "желание на клиента", работата на проверяващите в Бургаско не ги среща често с такива случаи. 

"Като че ли жалбите и сигналите най-общо казано срещу места за настаняване - семейни хотели, самостоятелни стаи, са повече от тези, които касаят заведения за хранене и развлечение. Има разминаване между очакванията и действителността при настаняване на определени туристи. Но не са чак толкова много жалбите и сигналите в сравнение с минали години, горе-долу бройката се запазва", коментира пред БНТ Николай Стойков, регионален директор на КЗП-Бургас.

В бар на плажа в Поморие инспекторите установяват, че нарушения няма. От около 2 500 проверки от началото на тази година, Комисията за защита на потребителите досега е съставила близо 160 акта за нарушения. Повечето сигнали постъпват от летовници, които сами организират почивката си.

"Освен права, имаме и отговорности като потребители. Преди да ползваме услугата, сме длъжни да се запознаем с цялата предварителна информация, която я съпътства. Търговецът е длъжен да я даде, а ние сме длъжни да я прочетем", каза още Стойков.

Междувременно стана ясно, че Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ е спряла от реализация 229,1 кг. храни от животински произход. Констатирано е неправилно съхранение на храни, както и такива с изтекъл срок на годност, пропуски в етикетирането и извършване на неразрешена според удостоверението за регистрация на обекта дейност или обект без регистрация по смисъла на закона, както и лични здравни книжки с изтекъл срок на валидност.

Проверките по морето продължават, а в немалка част от случаите инспекторите проверяват туристическите обекти и като "тайни клиенти".


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
ходил преди 1 година
Плажът на Златните е къде напред от Барцелона.
4
0
 
3
 
! Отговори
турист преди 1 година
На Пиаца Навона /в Рим/ е добре да дойдат в България да се научат да правят пица.
3
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Ходете в Испания и Италия и няма да имате такива проблеми. Такива невероятни неща може да ви се случат в България, каквито човек даже не може да си представи.
2
0
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 година
Стига бе? Вярно ли? Не може да бъде!!!
1
1
 
15
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Флаерите на едно вилно селище показваха бунгала сред дървета на брега на морето.Вълните се разливаха на 20м от бугалата а пясъка жълт жълт като злато.

Тъпото селище беше на километър от морето хаха