Кой ще плаща за боклуците на плажа "Корал"?

Ново напрежение между летуващите и община Царево
27 авг 2017 21:15, Александър Попов
37
Кой ще плаща за боклуците на плажа "Корал"?
Снимка: Булфото


Поредно напрежение между летуващите на плаж "Корал" и община Царево е факт. Спорът този път е кой трябва да плаща за боклука, събиран през летния сезон там, съобщава Нова тв.

От години плажът е без концесионер и разходите за извозване на отпадъците са за сметка на местните данъкоплатци.

По данни на общината от цялата територия се събират около 100 тона отпадъци на сезон. За почистването на "Корал" отивали между 30 и 40 хиляди лева.

В района на къмпинг "Корал" има поставени около 15 контейнера за смет, които се почистват през ден или всеки ден. Въпреки това има много отпадъци в гората. В края на сезона там има десетки чували, пълни с отпадъци, десетки бутилки, буркани, дори и изоставени дюшеци.

Според къмпингуващите обаче целият този боклук е от транзитно преминаващи туристи, идващи само на плажа "Корал".

Изхвърлянето на боклука в контейнера обаче не решава проблема, твърди кметът на Царево.

"Тези хора просто са се настанили или върху ивицата, или върху имоти. И темата такса смет за тях не е интересна", изтъква той.

От сдружение "Да запазим Корал" вече повече от месец събират пари от къмпингуващите - кой колкото можел да отдели. Сумата ще бъде внесена в общината през септември.

Почистването на боклуците може да струва и двойно по-скъпо - опасенията са, че през дъждовния сезон водата ще разнесе голяма част от боклуците в намиращото се само на няколко метра море


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.