Кой ще плаща за боклуците на плажа "Корал"?

Ново напрежение между летуващите и община Царево
27 авг 2017 21:15, Александър Попов
37
Кой ще плаща за боклуците на плажа "Корал"?
Снимка: Булфото


Поредно напрежение между летуващите на плаж "Корал" и община Царево е факт. Спорът този път е кой трябва да плаща за боклука, събиран през летния сезон там, съобщава Нова тв.

От години плажът е без концесионер и разходите за извозване на отпадъците са за сметка на местните данъкоплатци.

По данни на общината от цялата територия се събират около 100 тона отпадъци на сезон. За почистването на "Корал" отивали между 30 и 40 хиляди лева.

В района на къмпинг "Корал" има поставени около 15 контейнера за смет, които се почистват през ден или всеки ден. Въпреки това има много отпадъци в гората. В края на сезона там има десетки чували, пълни с отпадъци, десетки бутилки, буркани, дори и изоставени дюшеци.

Според къмпингуващите обаче целият този боклук е от транзитно преминаващи туристи, идващи само на плажа "Корал".

Изхвърлянето на боклука в контейнера обаче не решава проблема, твърди кметът на Царево.

"Тези хора просто са се настанили или върху ивицата, или върху имоти. И темата такса смет за тях не е интересна", изтъква той.

От сдружение "Да запазим Корал" вече повече от месец събират пари от къмпингуващите - кой колкото можел да отдели. Сумата ще бъде внесена в общината през септември.

Почистването на боклуците може да струва и двойно по-скъпо - опасенията са, че през дъждовния сезон водата ще разнесе голяма част от боклуците в намиращото се само на няколко метра море


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки път като се гонят къмпингуващи, целта е била една- да бетонираме. Кметът преувеличава с тези 100 тона, контейнерите не се извозват всеки ден а два, три пъти на сезон. Дивите плажове трябва да си останат диви, защото след сезона, по тях няма нищо.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27
"Солена глоба!Като в Гърция!Не може всеки Ганьо като *** да се настанява където му скимне!"
Така де, ама защо никой не си направи труда да им събира такси - не си ли задаваш въпроса? Кой има интерес от мръсотията и хаоса, КОЙ?
30
1
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Имам чувството, че нарочно държат плаж Корал без концесионер и мръсен поради една единствена причина! Идеята е и там да се налее бетон! Толкова голям интерес от къмпингари и никой да не си направи труда поне да уреголира това, като в Гърция - с официални такси за палаткаджии и кемпери, да даде под концесия плажа и всичко ще си дойде на мястото! Както се казва - някой играч няма "интерес" това да се случи, а да се случи забетоняването!
29
0
 
9
 
! Отговори
бай иван преди 1 година
Как кой !? Малееви, Берберян и тъ нъ !
28
5
 
7
 
! Отговори
До Кмета преди 1 година
Господин кмете, ако вашата община не беше с лице на морето, нямаше да има този наплив от туристи. Общината Ви има големи приходи благодарение на тези същите туристи. За тях трябва да отделите разходи за почистването. Ако не си почиствате общината, догодина просто туристи няма да има от там и приходите Ви ще намалеят. Само с лапане на суджук нестава, трябва и някой да забърше след това.
27
4
 
2
 
! Отговори
Оруел преди 1 година
Абе ай де изливайте бетона и да се свършва
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според дивия балкански манталитет на народа щом е държавно или общинско можеш да го ползваш както си искаш и да *** каш колкото си искаш! Що за примитивно мислене!
25
2
 
16
 
! Отговори
ЗАЩО преди 1 година
ЗАЩО НИКОЯ МЕДИЯ НЕ ПОКАЗВА КОЛКО СА ДИВОКЪМПИНГУВАЩИТЕ НА КОРАЛ И КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ГЕТОТО ИМ. САМО ИЛЮСТРАТИВНИ СНИМКИ И СНИМКИ НА "ЗЕЛЕНИТЕ" НА ФОНА НА МОРЕТО. А КАДРИ, ПОКАЗВАЩИ КАКВА ТЕРИТОИРЯ Е ЗАЕТА, КАК СА ПРОКОПАНИ КАБЕЛИ И МАРКУЧИ И СА ПРЕКАРАНИ ТОК И ВОДА ПОД ПЯСЪКА, КОЛКО СА ОБЩО ТАРИКАТИТЕ, И НАКРАЯ ЕЛАТЕ ДА ВИДИТЕ СЕПТЕМВРИ КАКВО Е ОСТАНАЛО. И ТЕЗИ, КОИТО МНОГО СЕ ВЪЗМУЩАВАТ ОТ КМЕТА ДА ДОЙДАТ ДА НАПРАВЯТ ЕДНА ЕКО АКЦИЯ ЗА ПОЧИСТВАНЕ-ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЯТ
24
0
 
13
 
! Отговори
Deja преди 1 година
Аз като ходя на Корал плащам!!! По 10 лева на ден плащахме на собсвеника на земята! Той трябва да се грижи за боклука. За каравана се плаща по 35 лв на ден - къде отиват тези пари?!
23
0
 
6
 
! Отговори
ХМ преди 1 година
За да направиш един тон *** са ти нужни поне 20 тона продукти.
Селищата в близост печелят от туризма ,но друг да им плаща почистването.
22
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Радой преди 1 година
Кой ще почиства боклуците ли? Вероятно тези, които си ги избраха.
Няма друго решение,но след като позатънат още малко.
21
1
 
12
 
! Отговори
123456 преди 1 година
За 40х с двама помощници и един камион го почиствам с мерак
20
1
 
17
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 1 година
ГНЕВЕН, баце ... че сладурите от герб преувеличават понякога е вярно. ама че и ганьо обича друг да му свърши мръсната работа и то без да плаща също е много вярно. такава свинщина остава след така наречените свободно къмпингуващи че не е истина. свидетел съм на какви ли не камари от боклуци. никой на никой не е длъжен нали? германците що са дисциплинирани замислял ли си се? нема ти казвам какви глоби са при тях и за най-дребното нещо... :) тука големи европейци станаха всички.
19
7
 
19
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 година
Пълна лъжа са тези 100 тона.Кмета Гошко ЛапАчев от Царево е типичен алчен суджукар.Плажа се чисти за ден и струва не повече от 100/сто лева/.А кой чисти Арапя ,Нестинарка ,Попския и Делфин?НИКОЙ! В края на септември морето изхвърля тонове боклуци ,които през зимата се връщат обратно в морето.Гошо ЛапАчев е един голям лъжец.Пуснал си е ненаситния герберски хобот навсякъде.Вижте каква мумия е сложил на пристанището за 200 000лева-герберски кич! Прилича на Ц Цачева от младежките и години.
18
2
 
11
 
! Отговори
a преди 1 година
Нена(ядоха)крадоха се тез от община Царево.
17
7
 
8
 
! Отговори
муню преди 1 година
тва е абсолютна лъжа и платена публикация.друго няма какво да кажа,продажни и бездарни,евтини ***.Ако н е ме изтрият да си знаете.
16
5
 
26
 
! Отговори
Държавник преди 1 година
Ей,няма ли държавник,който да спре простотията в България? Няма ли полиция,контролни органи,които за всяко замърсяване да глобяват солено? Защо в Сингапур за хврлен фас на улицата глобяват 50 $ ,а у нас за осиране на цял плаж няма солена глоба? Защо ,бе ?
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я идете на плжа на Езерец, там където е бункера и вижте къмпингуващите на диво как са осpaли цялата околност, а за боклука да не говорим.
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От където минат нашенци все така става.
13
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, методът на гърците е много прост-минимум 150 евро глоба за диво къмпингуване, или такси за ползване на къмпинга, но "любителите на природата" у нас искат безплатно и да е чисто, но няма кой да плаща и да чисти!