Пожарът в Кресна овладян, ток има навсякъде

Тази нощ продължават усилията за окончателно погасяване
27 авг 2017 20:13, Александър Попов
6
Пожарът в Кресна овладян, ток има навсякъде
Снимка: Булфото

Усилията за окончателното погасяване на пожара край Кресна ще продължат и тази нощ, информират от МВР.

Възстановено е изцяло електрозахранването в община Кресна, влаковете по жп линията също вече се движат.

Ситуацията край Кресна е овладяна от всички посоки, екипите на място продължават гасителните работи, съобщи министър Валентин Радев.

Той е обобщил и актуалната обстановка в страната, като е подчертал, че само през днешния ден служителите на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са се отзовали на 202 пожара, три от които са горски и отново призова за внимание с боравенето с огън през идните дни.

В телефонен разговор с главния прокурор Сотир Цацаров министър Радев е бил информиран, че по случая с пожара край Кресна ще работи Окръжна прокуратура - Благоевград. Директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов уточни, че периметърът на пожара е 20-километров, но контролът на стихията край Кресна към момента е почти 100 процента, защото остава все още един проблемен участък - тъй нареченият Крив тунел и местността Скалата.

Главен комисар Николов го е описал като вертикален и скалист, поради което на практика е невъзможно човешка сила да гаси огъня. Именно затова са били предприети две мерки - гасенето да се подпомага с хеликоптер, а специална група алпинисти да решат как и от къде би могла да се атакува скалата.

Ако тази нощ не успеем да решим този проблем , утре рано сутринта започваме да изграждаме нова полоса на 300 метра от проблемния участък, за да затворим и оттам пожара, е допълнил директорът на пожарната.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се е обърнал към всички пътуващи по път Е-79 да бъдат особено внимателни, тъй като днес трафикът е много натоварен,особено в посока към столицата, а в Кривия тунел все още няма електрозахранване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: МВРпожарКресна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спомена се колко хора са участвали в гасенето на пожара - пожарникари, полицаи, жандармерия,горско стопанство, доброволци от Пловдив, но не казаха нищо за природозащитниците. Зелените къде бяха и какво правеха? Всички дето лаят за опазване на природата какво направиха? Сега колко змии, костенурки и не знам ти какво си ще им е в устата. *** и лицемерието от страна на природозащитниците ни. Сега ще говорят какви са щетите и какво трябва да се направи, но те няма да си мръднат пръста.
2
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
nai posle - ha sega da zapo4ne da se stroi - hoteli,kurorti,zamaci - da se razpredeli i ogradi teritoriqta na PIRIN za da q pazqt
1
0
 
3
 
! Отговори
FIRE-FIGHTER преди 6 години
Пожарникарската дума "погасяване" означава, че пожарът все още не е угасен, защото е в сегашно продължително време, което никой не може да каже колко ще продължи. Когато се изтеглят пожарникарите тогава може да се каже, че пожарът е угасен!