Рушат 80 незаконни поскройки в ромския "Бевърли хилс"

В "Столипиново" пък откриха незаконен строеж на джамия
28 авг 2017 09:00, Петя Славова
40
Рушат 80 незаконни поскройки в ромския "Бевърли хилс"
Снимка: архив, Булфото

80 незаконни къщи предстои да бъдат бутнати в пловдивската Аджисан махала. Тя се намира в супер центъра на областния град и поради тази причина населението й се смята за по-аристократично от живеещите в другите ромски махали на Пловдив.

Въпреки това и за тях няма да има прошка, ако къщите им са построени без необходимите разрешения от общината. До момента са издадени 80 заповеди за събаряне в Аджисан махалата, съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Още по темата

Той уточни, че проверките в района ще продължат, като целта е да се установи дали живущите изпълняват общинските разпоредби, пише "Монитор".

"Който не е бутнал постройката си, вдигната в нарушение на всякакви правила, ще бъде санкциониран", бе категоричен районният кмет. Самият той останал шокиран, когато преди няколко дни имал път в района на Малката базилика и видял как строители изливат бетон.

Разпоредил проверка и установил, че обектът е незаконен. Дал заповеди на инспекторите по незаконно строителство в районната администрация да обходят Аджисан махалата и да установят кои къщи са вдигнати без разрешителни.

Който е строил без документи, ще трябва да събори сградата си сам. Ако не го стори, тогава в имота ще влязат багери, а после общината ще си търси парите за събарянето по съдебен ред. Отделно от тези 80 заповеди за събаряне районната администрация е написала 10 акта с глоби от по 2000 лева заради незаконни постройки.

Проблемите с незаконното строителство върху общинска земя са във всичките ромски махали в Пловдив. В район "Северен" през изминалите месеци бяха проведени няколко акции за събаряне на незаконни къщи в Шекер и в Харман махалите.

В "Столипиново" пък само преди няколко дни районната администрация констатира незаконно строителство на джамия. Кметът Николай Чунчуков изпрати комисия до ул. "Крайна" и разпореди строежът моментално да бъде спрян, като обеща да издаде и заповед за събаряне на построеното до момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Чудоголямо преди 5 години
Притежателите на имоти с нотариални актове в район "Централен" , ще бъдат обезпечени с нови жилища с нотариални актове , адекватни на квадатурата на която са били собственици на имотите , бутнати от община Пловдив поради належащ устройствен план в микрорайон в район " Централен"
29
1
 
0
 
! Отговори
Kirivi преди 6 години
Kade Irina Bokova da go zastitava na nego na unescoto i na culturata....
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом няма коне на артистите живеещи там, добре. Към защитниците по-долу: А вие пробвали ли сте се да си построите постройка където ви изнася и да си живеете там? Не говорим за колиба в гората!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 8Не си прочел внимателно.В коментар 8 е казано да се изкупуват къщите на онези, които искат да ги продадат. Ако новозаселените там роми нямат 800-1000 лв /по толкова върви една къща в такива села/, държавата да я купи и после да си вземе парите на изплащане.Не е вярно, че няма да може да ги накара да си изплатят къщите. Всичко е възможно, само управленска воля няма!Иначе, другият вариант е да ги настанят в общински жилища по градовете. Те ще ги съсипят и след 5 години ще искат нови!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко не ми се вярва ГЕРБ наистина да направят това срещу електората си, пари на вятъра ако е така.
25
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DARGAVATA DA NI OSIGURI NOVI I OBZAVEDENI KASHTI,PA TOGAVA DA BUTE.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГ-н ***, един по-долу пишещ, ако забелязвате ни нарича с обидната дума ***! ЗАЩО НЕ ТРИЕТЕ!!!! Аз като напиша народностното наименование на т. нар. роми и ме цензурирате!!!
23
1
 
12
 
! Отговори
гьобелс преди 6 години
До НеаКакво си се загрижил за тях бе! Да ходят където искат! Да се махат оттука! Загрижил/а/ се за тези пар....ти! Ето - четох в един вестник - правителството на Индия заявило, че приема ц......ни от всички държави при съответна договореност, т.е който от тях иска може да си ходи в Индия. Но от нашите пишман управляващи никой не се интересува от това предложение на индийската държава!
22
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко от англичаните, които с искрено желание си купиха къщички в обезлюдяващи се български села и ги отремонтираха и обзаведоха, след първо заминаване ги намериха оглозгани от същия този етнос? Какъв беше ефектът върху пазара на недвижими имоти, който бълваше ново строителство за англичани и руснаци, а щетите се усещат и до днес?? Колко социални жилища, раздадени на този етнос, след настаняването им се превръщат в развалини за по-малко от месец?
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Поскройки" ли, Пете?
20
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е всички ромски махали у нас да се преселват към Турция.Там Ердоган осигурява работа и жилища за всички роми.И джамии им строй.Отказват се от българското гражданство,отиват в Турция и живеят добре.
19
12
 
0
 
! Отговори
Nigubutaiteve преди 6 години
Isliamska culturna darjava v Plovdiv, Varna, Sofia...bez tova ne moje...
18
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А да, пълно е с обезлюдени села, но да не забравяме, че се обезлюдяват И заради набезите на определен етнос и че съществуващите сгради са подложени на разграбване и разрушаване точно от този етнос, който макар и на село и с двор, не намира за необходимо да бодне поне коренче домат в градината
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако са предупредени година по рано (както май е) то къде ще идат е чисто техен проблем.Ако просрочиш кредит към банка, никой няма да ти даде толкова време за изнасяне.
16
11
 
4
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Въпроса ми къде ще отидат е сериозен , не ми цъкайте минуси , а ми кажете . Защото има план в образованието за приемане на нови 15 хил които никога не са учили. Интересува ме къде ще спят ? Кой ще им осигури подслон ? И най вече по кой проект ? Да не им раздават общински жилища ? Кажете ??? И аз да се наредя
15
0
 
35
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Искаш да кажеш, държавата т.е. ние, да купи на шведите къщи по селата!? Когато почне да купува на всички български граждани, тогава и на тях!
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а във варна кога?максуда е вече почти в центъра, а вътре все още се виждат колиби!
13
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Които са без документи да се съборят изрядните да се оставят ...... А фашагите да не реват защото само в мечтите си могат да има такива кащи
12
0
 
28
 
! Отговори
123 преди 6 години
може ли аз да карам багера, пари няма да искам, даже ще ви дам.
11
0
 
44
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Работа има колкото щеш!Никой не е длъжен да остава с едно дете, за да има държавата откъде да взима пари за безкрайните помощи за децата на безделници.България е водила няколко войни по царско време.След всяка от тях, десетки хиляди жени са оставали вдовици с по 5-6 деца и без никаква чужда помощ са ги отглеждали, обработвайки по земята.Повечето фамилии са имали по 25-30 дка наследство на по няколко братя.Сега общините дават по 10 дка на социално слаб,в ромските семейства мъже колкото щеш!