За да има ред – курортите със спецстатут. Какво ще рече това?

Ред за павилиони, паркиране, медицинско обслужване...
30 авг 2017 08:52, Петя Славова
14
За да има ред – курортите със спецстатут. Какво ще рече това?
Снимка: архив, Булфото

Необходим е специален статут за курортите ни, за да се създаде ред в тях, заяви проф. д-р Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненската туристическа камара.

Още по темата

Статутът ще осигури по-добра и ясна нормативна платформа за реализиране на правомощията на държавните органи и на органите на местно самоуправление и местна власт по отношение на националните курорти, допълни той пред БТА.

Целта на статута е курортите ни да се отличават с качествена туристическа инфраструктура. Да има облагородени зелени площи, осигурен обществения ред, висока степен на сигурност и спокойствие на туристите.

Също така е важно да има безопасна организация на движението, добра организация на паркирането и дейността на превозвачите, регламентирани зони за преместваеми обекти и съоръжения, качествено медицинско обслужване, ясни правила за организация на работното време и озвучаването на открити площи.

Експертът допълни, че е добре да са ясни правила за контрол от компетентните органи.

В по-дългосрочен план се очаква статутът да доведе и до по-висока рентабилност на туризма в съответната община, което ще означава и повече приходи в общинската хазна, посочи проф. Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Курорти за алкохолизирани западняци,и курорти за нормални хора,дошли на почивка.
8
1
 
10
 
! Отговори
Unufri преди 6 години
Боже Господи, държавата щяла да въвежда ред. Жива да не бях! Държавата е отървала коня отдавна. И какви зелени площи в Слънчев Бряг? В саксии върху бетона ли?
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо наричат "специален статут" нормално градоустройство и прилагане на съществуващи, универсално приложими закони? Кое е специалното да има зелена площ, регулиран паркинг, чисти улици/плажове, медицинско обслужване, работеща полиция? Ако туристическият бранш смята, че това е специален статут, по-добре да сменят отрасъла.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТи да не би да си обиколил абсолютно всички БГ плажове?Снимката е от Варна!
5
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тази снимка Не е от Бг ! не разбирам нуждата ви да оплювате Нашето море , вчера се върнахме от Златни пясъци и беше Супер , бяхме и на Приморско беше Прекрасно , посетихме нос Калиакра,Аладжа манастир ,Силистар ,Иракли - Благодаря ти Боже ,че си ни дарил с тази Уникална природа!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ред в жалката държавица кога ще се въведе?
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То цялата държава трябва да е със спецстатут.
2
4
 
5
 
! Отговори
жожо преди 6 години
Да едни курорти ще бъдат за алкохолен туризъм други за секс услуги трети ще бъдат семейни курорти. И разделението е налице
1
2
 
7
 
! Отговори
SA преди 6 години
ЕЕЕ,защо сега искате това?!!На БГ "бизнесмена",а и на народа му е по-добре да няма ред,а да има анархия!