Дрогираните шофьори на прицела на катаджиите

Обявена е поръчка за касети за дрегер-устройствата
31 авг 2017 10:52, Златко Желев
21
Дрогираните шофьори на прицела на катаджиите
Снимка: flickr

Министерството на вътрешните работи (МВР) е обявило обществена поръчка за закупуването на 4165 касети за дрегер-устройства за проверка на употребата на наркотични вещества от шофьорите.

Стойността на поръчката е над 115 000 лв. без ДДС. 2000 от касетите трябва да бъдат доставени на органите на "Пътна полиция" до 60 дни след сключването на договора.

Всяка от касетите трябва да позволява едновременно установяване в слюнка за наличието на шест групи наркотични и упойващи вещества: амфетамини, дизейнерска дрога, опиати, кокаин, бензодиазелини, марихуана.

Срокът на договора ще е 24 месеца, пише "Сега".


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пролетарий от всички страни,Дрогирайте се .
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то в София не може вече да се кара нормално, ако не си дрогиран.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До we
Да, цели 4 лева.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сс

и Альошовците не са малко :)
15
0
 
2
 
! Отговори
Сс преди 1 година
Много Цонковци в тая държава .
14
4
 
6
 
! Отговори
we преди 1 година
Добре ще когато установят наличие на наркотоци, да добавят към присъдата и сумата на консумативите за проверка!
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Над 90% от нарушенията в България са пряко следствие от факта, че КАТ в България не работи. Сега с тези дрегери ще е същото. Средно от 100 хиляди шофиращи след употреба на наркотици, КАТ ще санкционират един и после ще се хвалят колко много са направили.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да прахосват пари, най-добре ще е КАТ да се закрие.
От КАТ никаква полза няма, а вреди има много.
11
1
 
22
 
! Отговори
дада преди 1 година
да вземат да си се тестват с тия дрегери помежду си, че те са най-големите джанки
10
1
 
6
 
! Отговори
Цонко преди 1 година
До До 4 и 5

късметлии сме да, и какво от това?!! Можеше да сме още по-късметлии и да живеем някъде дето управниците имаха поне капка мозък в главата си - в Германия или САЩ примерно!
9
3
 
22
 
! Отговори
Цонко преди 1 година
До Анонимен 7

гладни са бе човек, виж пари за дрешки нямат.Казвам ти 10 лева и си готов. Сумите скачат ако обискират колата и намерят нещо в теб. За едно напушване никой няма да се задълбава чак толкова. В Калифорния всички пушат и карат и броя на произшествията намалява непрекъснато. Чета тука някъв обяснява как ще се напуша и ще заспя за волана - няма как да стане, защото никога не карам когато съм напушен, но тъпите дрегери регистрират употреба много след като коза те е пуснал.Кому е нужно?
8
6
 
9
 
! Отговори
До 4 и 5 преди 1 година
Имате късмет,че не живеете в Малайзия.Там правителството се грижи за здравето на хората и на такива като вас направо им махат главите.Имаше един българин там,който беше яко загазил ,та трябваше по диполоматически път да му спасяват кожата,но не и затвора.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Цонко

10 лева .... Цонко, с 10 лева се измъкваше, когато 10 лева, бяха колкото 50-100 сегашни. За накъдян ***, глобите и проблемите са далеч повече, отколко за каране без колан, така че не се надявай на скътана десетолевка, да те оправи. Най-много, да ти ленпанат и опит за подкуп на служебно лице.
6
3
 
3
 
! Отговори
Об окоб преди 1 година
До Boko bo

Тоест, на нормалните хора, които са се напушели, толкова, че едвам гледам и ще заспят над волана, или на тея, дето са ударели 1 грам кокайн, а сега им прескача сърцето и се мятка наляво надясно ...
Евала и нормалност !
5
2
 
15
 
! Отговори
Цонко преди 1 година
До фсб

Не се притеснявай пич, провериха ме а бях пушил преди няма 12 часа и дрегера не отчете нищо. Мий хубаво зъбките и ползвай някоя алкохолна вода за уста. Много е важно да търкаш венците и езика, защото този тип дрегери не регистрира нивото на THC в кръвта, а това в слюнката, което се дъжли основно на налепите в устната кухина. Носенето на едни скатани 10 лева, също много помага - в България сме все пак!
4
3
 
12
 
! Отговори
Boko bo преди 1 година
След лятната почивка трябва да напълнят пак касичката. Продажните полицейски катаджийски кучета. Дето за нищо не стават освен да правят мръсно на нормалните хора. Тия са за шлепа и в морето.....
3
3
 
4
 
! Отговори
фсб преди 1 година
мамка му!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва сега ли?Те си се дрогират от години,но кой го е грижа.А през лятото като тръгнат за морето,така са се заредили,че ако решат да ги проверяват,особено по-луксозните коли,трябва целия наличен персонал на МВР да изкарат на улицата,за да могат да ги хванат.
1
1
 
27
 
! Отговори
Цонко преди 1 година
Хахахаха, докато катаджиите са вечно гладни, никакви дрегери няма да помогнат. Спират ме преди седмица в Пловив, и ми казват, че ще ме тестват с дрегер за наркотици във връзката с някаква акция.С усмивка ме гледаха в кървясалите очи (три деца, най-малкото на 6 месеца) и десет пъти ме питаха дали съм сигурен, че няма от какво да се притеснявам и дали да направят теста - "Щото после ще е късно". Разбирай ако бях друсан и им бях дал по 10 лева, всичко щеше да е ОК :)Провериха ме, намусиха се и чао!