Дрогираните шофьори на прицела на катаджиите

Обявена е поръчка за касети за дрегер-устройствата
31 авг 2017 10:52,
21
Дрогираните шофьори на прицела на катаджиите
Снимка: flickr

Министерството на вътрешните работи (МВР) е обявило обществена поръчка за закупуването на 4165 касети за дрегер-устройства за проверка на употребата на наркотични вещества от шофьорите.

Стойността на поръчката е над 115 000 лв. без ДДС. 2000 от касетите трябва да бъдат доставени на органите на "Пътна полиция" до 60 дни след сключването на договора.

Всяка от касетите трябва да позволява едновременно установяване в слюнка за наличието на шест групи наркотични и упойващи вещества: амфетамини, дизейнерска дрога, опиати, кокаин, бензодиазелини, марихуана.

Срокът на договора ще е 24 месеца, пише "Сега".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пролетарий от всички страни,Дрогирайте се .
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то в София не може вече да се кара нормално, ако не си дрогиран.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До weДа, цели 4 лева.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сси Альошовците не са малко :)
15
0
 
2
 
! Отговори
Сс преди 6 години
Много Цонковци в тая държава .
14
5
 
6
 
! Отговори
we преди 6 години
Добре ще когато установят наличие на наркотоци, да добавят към присъдата и сумата на консумативите за проверка!
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Над 90% от нарушенията в България са пряко следствие от факта, че КАТ в България не работи. Сега с тези дрегери ще е същото. Средно от 100 хиляди шофиращи след употреба на наркотици, КАТ ще санкционират един и после ще се хвалят колко много са направили.
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да прахосват пари, най-добре ще е КАТ да се закрие. От КАТ никаква полза няма, а вреди има много.
11
1
 
22
 
! Отговори
дада преди 6 години
да вземат да си се тестват с тия дрегери помежду си, че те са най-големите джанки
10
1
 
6
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
До До 4 и 5късметлии сме да, и какво от това?!! Можеше да сме още по-късметлии и да живеем някъде дето управниците имаха поне капка мозък в главата си - в Германия или САЩ примерно!
9
3
 
23
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
До Анонимен 7гладни са бе човек, виж пари за дрешки нямат.Казвам ти 10 лева и си готов. Сумите скачат ако обискират колата и намерят нещо в теб. За едно напушване никой няма да се задълбава чак толкова. В Калифорния всички пушат и карат и броя на произшествията намалява непрекъснато. Чета тука някъв обяснява как ще се напуша и ще заспя за волана - няма как да стане, защото никога не карам когато съм напушен, но тъпите дрегери регистрират употреба много след като коза те е пуснал.Кому е нужно?
8
7
 
9
 
! Отговори
До 4 и 5 преди 6 години
Имате късмет,че не живеете в Малайзия.Там правителството се грижи за здравето на хората и на такива като вас направо им махат главите.Имаше един българин там,който беше яко загазил ,та трябваше по диполоматически път да му спасяват кожата,но не и затвора.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Цонко10 лева .... Цонко, с 10 лева се измъкваше, когато 10 лева, бяха колкото 50-100 сегашни. За накъдян ***, глобите и проблемите са далеч повече, отколко за каране без колан, така че не се надявай на скътана десетолевка, да те оправи. Най-много, да ти ленпанат и опит за подкуп на служебно лице.
6
3
 
3
 
! Отговори
Об окоб преди 6 години
До Boko boТоест, на нормалните хора, които са се напушели, толкова, че едвам гледам и ще заспят над волана, или на тея, дето са ударели 1 грам кокайн, а сега им прескача сърцето и се мятка наляво надясно ...Евала и нормалност !
5
2
 
15
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
До фсбНе се притеснявай пич, провериха ме а бях пушил преди няма 12 часа и дрегера не отчете нищо. Мий хубаво зъбките и ползвай някоя алкохолна вода за уста. Много е важно да търкаш венците и езика, защото този тип дрегери не регистрира нивото на THC в кръвта, а това в слюнката, което се дъжли основно на налепите в устната кухина. Носенето на едни скатани 10 лева, също много помага - в България сме все пак!
4
3
 
12
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
След лятната почивка трябва да напълнят пак касичката. Продажните полицейски катаджийски кучета. Дето за нищо не стават освен да правят мръсно на нормалните хора. Тия са за шлепа и в морето.....
3
3
 
4
 
! Отговори
фсб преди 6 години
мамка му!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едва сега ли?Те си се дрогират от години,но кой го е грижа.А през лятото като тръгнат за морето,така са се заредили,че ако решат да ги проверяват,особено по-луксозните коли,трябва целия наличен персонал на МВР да изкарат на улицата,за да могат да ги хванат.
1
1
 
27
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
Хахахаха, докато катаджиите са вечно гладни, никакви дрегери няма да помогнат. Спират ме преди седмица в Пловив, и ми казват, че ще ме тестват с дрегер за наркотици във връзката с някаква акция.С усмивка ме гледаха в кървясалите очи (три деца, най-малкото на 6 месеца) и десет пъти ме питаха дали съм сигурен, че няма от какво да се притеснявам и дали да направят теста - "Щото после ще е късно". Разбирай ако бях друсан и им бях дал по 10 лева, всичко щеше да е ОК :)Провериха ме, намусиха се и чао!