Награждават горските, гасили пожара в Кресненското дефиле

На мястото на огнената стихия все още има патрули
31 авг 2017 12:37, Красимир Ангелов
10
Награждават горските, гасили пожара в Кресненското дефиле
Снимка: Bulgaria On Air

Всички служители на Югозападното държавно предприятие, борили се шест денонощия с огненото бедствие в Пирин, ще получат парични награди.

В специално благодарствено писмо до 31 териториални поделения в областите Благоевград, Кюстендил, Перник и Софийска, директорът инж. Дамян Дамянов изразява признание и уважение за добрата работа и всеотдайността на горските служители при гасенето на пожара.

"Изправени пред огнената стихия разбираме колко малки и незначителни сме и колко важно е да пресмятаме всички рискове и да носим отговорност за действията си - не само в екстремни ситуации, но и при изпълнение на ежедневните ни служебни задължения", се посочва в писмото.

Повече от 1000 служители на ЮЗДП бяха мобилизирани в битката с огъня над Кресненското дефиле. И днес 8 екипа със специализирани противопожарни автомобили патрулират в района.

Наблюдават се критичните точки край селата Мечкул, Ощава, Влахи и Стара Кресна. Засега обстановката е спокойна, но дежурствата продължават и през нощта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
нереалист преди 6 години
После да не им удържат наградите от заплатата? Като оня жп-ец, дето намери големите пари, наградиха го за проявената честност и после наградата я удържали от заплатата му.
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе нали това им е работата. Метачите на улиците награждават ли се като всеки ден си вършат работата. Освен това горските имат по 10 куб.м. дърва като бонус всяка година, това не ли им стига.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега като изгоря гората на кое ще са "горски"вече?Заглавието трябва да е:-Горските в Кресна станаха-полски!
6
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не заслужават награда а възмездие . Огъня вилня , а те гледаха ..безбожници Хората във Влахи гасяха по бързо и добре от тях . Тях ги нямаше ..пожарникарите ги нямаше ...Пирин гореше а те спяха нощем мерзавците . Ако искаха можеха да го изгасят още първия ден .
5
0
 
3
 
! Отговори
SeveN преди 6 години
До Анонимен 2Защото си ги е изпълнил съвестно и качествено. Работата е рискована и това е един съвсем нормален стимул. Когато си свърша работат качествено въпреки, че получавам заплата упраеиъеля на фирмата, в която работа ми дава бонус. Нито съм искал, нито молил. Така е преценил. Не виждам лошо , че хората са наградени.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо са подпалили гората,как да се разбере,в чест на какво,иконо;ически ако не бяха е палили,а само поорязали като необходимост за разчистване и подобряване да са продали материала на по добра цена включваща и наградите на тия огнеборци,що за материал са ония подпалвачите,зъмъта не им стига да цапат по нея.
3
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 6 години
Награждавам горските със златен маркуч първа степен! Награждавам себе си с една изрязана лентичка за бъдещата магистрала... и с поредния милиард в джоба ми!
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо трябва да се награждава някой, за това, че си изпълнявал задълженията?
1
0
 
7
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Браво!А кога ще "НАГРАДЯТ" истинските запалителни на пожара?