Образователен хаос! Записани първолаци се оказаха изключени

Задължили директорката да разформирова цяла паралелка
25

Дни преди първия учебен ден, над 20 деца са принудени от общината във Видин да сменят училището и отидат в друго. Рано тази сутрин десетки родители се събраха на протест пред училище "Иван Вазов" в града.

До 15 юни всичко върви по план. Всички документи са оформени и това основно училище събира 5 паралелки от първокласници. Преди няколко дни обаче всичко се променя.

"Стана ясно, че не всички училища имат нужния брой ученици. От тогава всъщност започна натиска срещу мен, да разформировам едната паралелка", обясни  директорът на ОУ "Иван Вазов" Пролетка Цветкова пред Bulgaria ON AIR.

Натискът обаче се пренася и към родителите.

"Казаха, че имало устна уговорка с директорите да няма повече от четири паралелки в училище. Дори да е така, това е неоснователно оправдание да упражняват този психически тормоз срещу нас", сподели възмутен родител.

От ръководството на училището твърдят, че са спазени всички изисквания. 5-те паралелки са заявени, както пред общината, така и пред РУО-Видин, още на 30-ти май.

От тогава, до днес никой не е имал никакви претенции. От Общината обаче правят друг прочит на събитията.

Родителите са направили подписка и вече е внесена в РУО, Общината и местния парламент. Хората са готови и на ефективни стачни действия.

Ако намеренията на общинарите се осъществят, 24 първокласници ще трябва да търсят нови класни стаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари