Обвиненият за пожара над Кресна – остава в ареста

В съдебната зала 30-годишният Костадин заяви, че е невинен
31 авг 2017 12:15,
30

Снимка: Булфото

12

Районният съд в Благоевград остави Костадин Митев от Симитли, обвинен за пожара над Кресна, за постоянно в ареста заради опасността да се укрие.

Още по темата
В съдебната зала 30-годишният Костадин заяви: "Невинен съм! Искам да бъда освободен!"

Изненадващата реплика на сочения за подпалвач на най-големия пожар за последните 15 години у нас идва само ден след брифинга на прокуратурата, на който бе съобщено, че той се е признал за виновен и е направил пълни самопризнания.

"В качеството му на обвиняем той не е правил самопризнания", заяви пред журналисти и благоевградският адвокат Мая Драгиева, която ще го защитава служебно. Тя опроверга и твърденията, че е наета от екоорганизацията, към която работел обвиняемият.

30-годишният мъж е от Симитли, но е с постоянен адрес в Брежани. Осъждан е за извършена от него кражба преди 6 години. От ромски произход е, неженен, с основно образование, стана ясно по време на съдебното заседание. Работел като говедар.

По информация на прокуратурата мъжът е причинил пожара по непредпазливост, хвърляйки незагасена цигара в района над Мечкул, където извел животните на паша. Опитал да гаси огъня с връхната си дреха, но и тя се запалила. Силният вятър бързо разпространил пламъците, мъжът се уплашил и звъннал на кмета на Брежани, без да му казва, че той самият е причинил инцидента.

Няколко дни Костадин сменял версиите за случилото се пред разследващите, но в крайна сметка вчера следобед си признал, съобщи вчера на брифинга говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.

Той е привлечен като обвиняем за причиняване на пожар по непредпазливост, в резултат на който са настъпили значителни щети на стойност 3,3 милиона лева. Грозят го до 5 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
С преди 6 години
Най-вероятно няма нищо общо...
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Koi schte varne milionite ba pokoinia gen tomov voenna bolniza deput gerb predi bkp 19 miliona madlarova nama gi 50 miliona ndk i mn drugi milioni stanadova ot gerb po neino vreme 26 miliona ot sdrav kasa nana gi moskov milioni nams gi marginite galebite i dr mutri nama gi ujas s pari sa pensii detski invalidni nama sa goranov ima gerb
17
0
 
5
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Дали са му някой лев да поразчисти за трасе на магистралата...
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12 Пастира е пасал *** на екоорганизация.
15
3
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До анонимен 14 Че то и комунистите опоскаха държавата ей така без умисъл.За това ли ги търпим милионери, без да са произвели и един пирон?Нямам в предвид беднотора поддържащ БСП.Те са от глупавите комунисти.
14
2
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До М-ро 6 *** разбира се че момчето не е виновна за нища. Само дето са го родили *** *** , кайто не знае че цгарите отдовна не гаснат сами.
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сам си е виновен, толкова ли не можа да спретне едно телефонно обаждане на бабичките из района и да си живее царски с хилядарките им, ами е тръгнал да пасе *** и да се труди за хляба си! Ще лежи невинен с престъпниците та да му дойде акъла! У нас присъдата е готова преди престъплението.
12
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ако го е направил, едва ли има умисъл, а вероятно ще го отнесе. А кой магистрат, политик и друг изверг го отнесе за това, че ни изнесоха държавата и доведоха до просия!?
11
1
 
5
 
! Отговори
Така е преди 6 години
100% от затворниците са невинни.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да съди и екоорганизацията, наела човека, но не провеждала месечен инструктаж, за опасноста от пожар по време на работа, както се изисква по закон.
9
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И този е "виновен" колкото клошаря "запалил" тютюневите складове в Пловдив.
8
1
 
22
 
! Отговори
do 5 преди 6 години
Защото пожарът е между селата Влахи и Мечкул,а не между Сенокос и Градево,примерно.И е "спрян" не в началото,а когато трябва.Не че няма нужда от магистрала,няма нужда от циркове със зелени,пембени и прочие.
7
6
 
24
 
! Отговори
виновния преди 6 години
нека повторя колегата по долу който бе изтрит/цензуриран Реалния виновник е в Банкя и чака да вземе процента от магистралата
6
6
 
21
 
! Отговори
М-ро преди 6 години
Това момче не е виновно за нищо
5
3
 
4
 
! Отговори
do 1 преди 6 години
Защо мислиш така?
4
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжно ми става като го гледам това момче. Това е края на неговия живот, от тук нататък ще го съсипят. И то без вина - виновен. Как не им е жал на тази герберска *** да се подпали гора, акъла ми не го побира.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не е клошар или турист значи е пастир. МВР има отговор за всичко!
2
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялото стадо на пастира сега ще стане на суджуци, лой и мас за Вожда.
1
8
 
44
 
! Отговори
общински преди 6 години
Изкупителна жертва.А трябва да бъде награден,защото е разчистил пътя на магистралата.Пожарът как да се случи точно на това място!