Общинарят с пистолета сгафил през 2012-а – намушкал мъж, 5 пъти

Тогава Лазар Влайков бил освободен от редиците на ГЕРБ
1 сеп 2017 18:00,
120
Общинарят с пистолета сгафил през 2012-а – намушкал мъж, 5 пъти
Снимка: septemvri.org

Шефът на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е собственикът на пистолета, с който 6-годишно дете неволно простреля собственик на заведение в село Виноградец, е бил освободен от редиците на ГЕРБ през 2012 г.

Освобождаването му станало факт, след като при скандал на пътя с шофьор на друг автомобил, Влайков намушкал с нож 5 пъти другия водач.

Още по темата

Инцидентът станал на пътя между селата Бошуля и Карабунар, докато Лазар Влайков пътувал с BMW-то си към Виноградец, където живее.

Автомобилът му се разминава с "Пежо"-то на Тодор Стоянов от Пазарджик. И двамата карат на дълги светлини и се заслепяват. Секунди след разминаването шофьорите спират и помежду им избухва скандал, припомня "24 часа".

Според твърдения на общинския съветник пред полицията тогава още със слизането от автомобила Стоянов стискал в ръка някакъв прът и ударил по колата му, след което посегнал и към Влайков. В този момент Лазар Влайков извадил нож и започнал да мушка противника си. По-късно медиците установили 5 пробождания по тялото -  в гърдите, по гърба и краката. Получил е и вътрешен кръвоизлив, но след операция е стабилизиран.

Тогава е задържан общинският съветник Лазар Влайков, който твърдял пред разследващите, че е невинен и е действал при неизбежна самоотбрана. От прокуратурата не са поискали удължаване на срока на задържане на Влайков и той е освободен от ареста – 24 часа след инцидента.

Още на следващия ден обаче от централата на ГЕРБ изключиха Влайков от редиците си, а прокуратурата започна разследване срещу неизвестен извършител.

През октомври 2014 г. действащият председател на Общинския съвет в Септември Антон Влахов изненадващо подава оставка. Незабавно е сформирана петчленна комисия за избор на нов председател. Лазар Влайков е избран с 13 гласа, срещу 6 за неговия конкурент Стоил Стоилов от коалиция ОДС /Обединени демократични сили/. Това е втори мандат за Влайков.

Припомняме ви, че именно Лазар Влайков е чичо на 6-годишното дете, което неволно простреля и уби собственик на заведение в село Винеградец, където късно снощи компания празнувала рождения ден на момченцето.

След употреба на алкохол, Влайков извадил законно притежавания си боен пистолет и започнала размяна на оръжието сред присъстващите. Така пистолетът стигнал до детето, което произвело неволен изстрел, с който убил собственикът на заведението.

Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в Пазарджик, а с детето работят психолог и инспектор от "Детска педагогическа стая".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
43
 
! Отговори
До Бате Бойко преди 6 години
Бързо Бате се обаждай на Цацата, вашите верни кучета да покрият случката, да наговорят и платят на свидетелите, за да поддържат тезата, че детето е дръпнало спусъка. Кой вярва на тази глупост не знам. Властта Бате Бойко не е за проЗДИ хора. А около теб само такива. Нема такава държава, съден, криминално проявен и с оръжие?????? Нали ако си криминални проявен, съден, по закон нямаш право? Значи ако си герберст имаш право, ако не си, нямаш. И каква е разликата с БКП от онова време?
64
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Му-ха-ха, *** едно време ги държаха здраво. Сбиротока от партийци прибирани в ГРОБ се помислиха за вечни, самозабравиха се особено в Прованс. Умните добре разбраха, че това което става в България води до разруха и безпътица. Такива герберуги като този дизтарикат са много удобни, прости но верни. И с малко власт и пари, ето ги видимите резултати. За да си член на тази псевдопартия, тя си е ЕООД на Банкянския Тиквар, трябва да си пълен кухавелник. Рано или късно ще бъдат съдени.
63
1
 
43
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
нали искахте герб на ви герб доволни ли сте сега
62
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хм, значи мушкаш някого с нож пет пъти и все още имаш разрешително за огнестрелно оръжие (пистолетът е бил законен). Каква е тая държава, бе?
61
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За последните десет години СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ е освободил хиляди престъпници от партията си. Реже от опашката ,а все повече има !
60
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този...само физиономията като му видиш..и е за присъда, минимум 10г.А, той и общински съветник...герб си го харесали преди това..че и уникално мъдрия и трудолюбим народ си го е избрал.Евалла!
59
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УБИЛ Е КАТО КУЧЕ :D СА СЕ ОПИТВАТ ДА НАТОПЯТ ДЕТЕТЕ :DМНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ, ЧЕ Е БОЕН ПИСТОЛЕТ И ДЕТЕТО НЕ МУ ГО Е ИСКАЛО!!! САМ МУ ГО БИЛ ДАЛ ХА ХА ХА ХА ХА :D И ТОЧНО КОГАТО ТОЙ САМ РЕШИЛ ДА МУ ГО ДАДЕ ТОГАВА ТОЧНО ДЕТЕТО С ТОЧЕН МЕРНИК ГРЪМНАЛО В ГЛАВАТА ЖЕРТВАТА :D НИЕ ТУК ТРЕВА НЕ ПАСЕМ!!!!
58
0
 
43
 
! Отговори
корекция преди 6 години
След употреба на алкохол, Влайков извадил законно притежавания си боен пистолет и УЖ започнала размяна на оръжието сред присъстващите. Така пистолетът УЖ стигнал до детето, което УЖ произвело неволен изстрел
57
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
макар и да е литеретурна следната версия, следователите треба да турат едно око и на нея.значи кръчмарят е застрелян отЛазар, но всички казават че е детето затото кръчмарят имал лошо поведение към самото него. ако други свидетели докажат обратното тогава Лазар ще каже че застрелял кръчмаря защото е опипвал детето.мъртвите некак си немогат да са свидетели.
56
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Незабавно е сформирана петчленна комисия за избор на нов председател. Лазар Влайков е избран с 13 гласа, срещу 6 за неговия конкурент Стоил Стоилов"5 членна комисия дава 13 гласа за тоя и 6 гласа за другия? :DГербавите така "печелят" и изборите.
55
0
 
48
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ЛЪЖА, ЛАЗАР ВЛАЙКОВ И ДО ДНЕС СИ Е ВЪРЛ ГЕРБАДЖИЯ, НО НИ ПРОБУТВАТ ОПАШАТИ ГЕРБАДЖИЙСКИ ЛЪЖИ!
54
0
 
51
 
! Отговори
AKPO преди 6 години
Ако още преди 5 години този човек беше в Затвора до живот , щеше да има два живота спасени .НО , БГ СЪД и Пари .
53
0
 
55
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Този *** Лазар Николов Влайков бес значение от коя партия е, трябва да го осъдят и в пандиза като го направят метреса ще стане като памук. Ако не го осъдят корумпираните, хората потърпевши от него ще започнат да раздават правосъдие. Заради това че не осъждат престъпниците, стават убийствата и отвличанията. Вината е изцяло на системата.
52
0
 
43
 
! Отговори
редник преди 6 години
А барутните частици по чии ръце са? Знае се 100% вече , а да видим за кого да гласуваме сега !
51
0
 
40
 
! Отговори
nekoj преди 6 години
'я кажи чичовото онзи чичко виждаш ли го през тези цепки'...
50
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОБЩИНА СЕПТЕМВРИОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ МАНДАТ 2015 - 2019 1. ....2. ....3. Лазар Николов Влайков - ГЕРБОСВОБОДЕН БИЛ, А? А ПОСЛЕ КАКВО Е СТАНАЛО? Егати пристрастния сайт сте!
49
0
 
57
 
! Отговори
a преди 6 години
в мвр тече кампания за масово неподновяване на разрешителните за оръжие без никакво основание, при което оръжието стои една година в мвр и ако не се продаде, се "придобива от държавата" - което е модерната дума за кражба. На този, който е намушкал с нож 5 пъти човек за едни фарове, не са взели оръжието. Всички беди в тази държава започват в полицията и завършват в прокуратурата и съда.
48
1
 
71
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
"Още на следващия ден обаче от централата на ГЕРБ изключиха Влайков от редиците си, а прокуратурата започна разследване срещу неизвестен извършител."Това, което спестявате, обаче е, че след случката от 2012 г. Влайков отново подава документи за членство в ГЕРБ и е приет, тъй като не е осъждан.
47
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде на бас, че детето не го е застреляло! Така са се разбрали да казват, защото детето не носи съдебна отговорност!
46
1
 
71
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 6 години
ТОВА СА ТЕ ГЕРБАРИТЕ - КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ