Общинарят с пистолета сгафил през 2012-а – намушкал мъж, 5 пъти

Тогава Лазар Влайков бил освободен от редиците на ГЕРБ
1 сеп 2017 18:00,
120
Общинарят с пистолета сгафил през 2012-а – намушкал мъж, 5 пъти
Снимка: septemvri.org

Шефът на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е собственикът на пистолета, с който 6-годишно дете неволно простреля собственик на заведение в село Виноградец, е бил освободен от редиците на ГЕРБ през 2012 г.

Освобождаването му станало факт, след като при скандал на пътя с шофьор на друг автомобил, Влайков намушкал с нож 5 пъти другия водач.

Още по темата

Инцидентът станал на пътя между селата Бошуля и Карабунар, докато Лазар Влайков пътувал с BMW-то си към Виноградец, където живее.

Автомобилът му се разминава с "Пежо"-то на Тодор Стоянов от Пазарджик. И двамата карат на дълги светлини и се заслепяват. Секунди след разминаването шофьорите спират и помежду им избухва скандал, припомня "24 часа".

Според твърдения на общинския съветник пред полицията тогава още със слизането от автомобила Стоянов стискал в ръка някакъв прът и ударил по колата му, след което посегнал и към Влайков. В този момент Лазар Влайков извадил нож и започнал да мушка противника си. По-късно медиците установили 5 пробождания по тялото -  в гърдите, по гърба и краката. Получил е и вътрешен кръвоизлив, но след операция е стабилизиран.

Тогава е задържан общинският съветник Лазар Влайков, който твърдял пред разследващите, че е невинен и е действал при неизбежна самоотбрана. От прокуратурата не са поискали удължаване на срока на задържане на Влайков и той е освободен от ареста – 24 часа след инцидента.

Още на следващия ден обаче от централата на ГЕРБ изключиха Влайков от редиците си, а прокуратурата започна разследване срещу неизвестен извършител.

През октомври 2014 г. действащият председател на Общинския съвет в Септември Антон Влахов изненадващо подава оставка. Незабавно е сформирана петчленна комисия за избор на нов председател. Лазар Влайков е избран с 13 гласа, срещу 6 за неговия конкурент Стоил Стоилов от коалиция ОДС /Обединени демократични сили/. Това е втори мандат за Влайков.

Припомняме ви, че именно Лазар Влайков е чичо на 6-годишното дете, което неволно простреля и уби собственик на заведение в село Винеградец, където късно снощи компания празнувала рождения ден на момченцето.

След употреба на алкохол, Влайков извадил законно притежавания си боен пистолет и започнала размяна на оръжието сред присъстващите. Така пистолетът стигнал до детето, което произвело неволен изстрел, с който убил собственикът на заведението.

Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в Пазарджик, а с детето работят психолог и инспектор от "Детска педагогическа стая".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днесаджиите написали само, че го изгонили през 2012-та и удобно са пропуснали факта, че година по-късно членството му в ГЕРБ е подновено. Бойкови слуги ахахаха я влезте в сайта на община Септември -> Общински съвет -> Съветници и там срещу името на Лазарчо какво пише? :) ГЕРБ.
24
0
 
57
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
"По-късно медиците установили 5 пробождания по тялото - в гърдите, по гърба и краката."Неизбежна самозащита - забиваш нож в гърба на нападателя...
23
2
 
62
 
! Отговори
TOзи Лазар преди 6 години
Влайков е с ниско ниво на интелигентност,статията е написана така,че да го ОНЕВИНИ,но НЕ МОЖЕ:1.Какво търси зареден пистолет на ДЕТСКИ РОЖДЕН ДЕН? КОИ са родителите; и те ли са глупави?2. Здравият разум ИЗКЛЮЧВА Пистолет да се ПРЕДАВА от ръка на ръка на ДЕТСКИ празник.Тези ВЪЗРАСТНИ *** са?Тийнейджъри? Да се лишат ВСИЧКИ присъстващи от работни места, където трябва МИСЛЕНЕ и ОТГОВОРНОСТ! Те не са дорасли за такава "дейност".А МАЙКАТА? Там ли е била? Не можа' ли да извика полиция? Публикувайте
22
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това, че е намушкал с нож друг човек, който по чудо е оживял Гербаежията е понесъл партийно наказание, а не наказателна отговорност, както би било за всеки безпартиен.После ме убедете, че ГЕРБ не е по-голям от държавата и сме равноправни гражани на тязи стрна - партийци и безпартийни.
21
0
 
68
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
Намушкал е 5 пъти човек, защото видиш ли, се заслепявали взаимно на дълги... после било неизбежна самоотбрана. Какво - щял е да бъде заслепен до смърт ли? Или да му тропат по колата, докато не получи инфаркт?!? Можел е да си продължи с колата, така че това не е "неизбежна" самоотбрана.Впоследствие, започва разследване срещу неизвестен(!!!) извършител на намушкването. Разбирате ли, те там са били една тълпа хора, заслепявали са се взаимно и не е ясно кой точно кого е намушкал. Нямам думи.
20
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще мине ли седмица без издънки за тези неандерталци, които управляват, вече трето полувреме. Щото мандат е много сложна дума за тях.
19
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости, " намушкал човек 5 -пъти " ПОДХЛЪЗНАЛ СЕ Е ,нали знаете как стават тия инциденти .
18
0
 
55
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 6 години
Общинските съвети в цялата държава са структури на МАФИЯТА и са пълни със СЕЛСКИ МУТРИ като този !!!!
17
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този *** е избран от хора, които го познават...И никой ли не каза че пистолета няма защо да се разглежда от хора по време на банкета?!Селяндуриятта е голяма работа!
16
1
 
66
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
"Изгонен е от ГЕРБ през 2012. Не е приеман повече."--------------------------Тъй ли я пак си помисли:1. "През 2013-та година обаче той отново кандидатства в партията и е приет защото няма влязла в сила осъдителна присъда срещу него. "2. "През 2015 година той отново става общински съветник от листата на ГЕРБ, като и към момента е председател на Общинския съвет в Септември."
15
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този "УМЕН" селянжърин с кой акъл вади пистолет и го раздава като че ли е играчка? Защо поне не му е свалил пълнителя и тогава да го дава и да се фука вижте ме колко голем селянжърин съм? Този не е ли чел правилата за ползване на оръжие когато са му дали разрешителното? Ама къв правлник той е бил голем ЧЛЕН на гърбавите и пистолета е регистрирал без да чете! Имам два пистолета но даже и жената незнае че съществуват. Регистрирал съм ги и ги държа на високо и на дълбоко. Това не са играчки!
14
26
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ поне отстранява провинили се свои членове като този докато БСП и ДПС ги прикриват.Къде е Бисертов???
13
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бурзумски истории...
12
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютен Комплексар с пищак и огромна доза Безопасност !Общинския съветник )))))))Божееее,Боже !!Жалко за загиналия човек!Този е за затвора !
11
5
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ в пълният му блясък.
10
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"почнали да предават оръжието" това нещо му се вика адвокатско тарикатеене, целта е да не се установи конкретно кой точно е дал оръжието на детето, а всъщност може да сте сигурни че не детето е произвело изтрела, това също е измислено от адвокат
9
0
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този направо си е за затвора за предумишлено убийство.Не може да ходиш на рожден ден на 6 годишно дете със зареден пистолет и да се предава от ръка на ръка в пияна компания.Друг е въпроса че 6 годишно трябва да празнува рожден ден през деня със връстниците си а не с пиянки посред нощ.
8
21
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изгонен е от ГЕРБ през 2012. Не е приеман повече.
7
2
 
61
 
! Отговори
??? преди 6 години
Брей какъв кадър тоя бе....тоя си е за евродепутат направо.....или за някой министър на отбраната така и така е въоръжен ...
6
1
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А през 2008 година пребива някакъв младеж щото не гласувал за него, и пай делото прекратено, бас хващам че е син или внук на някое партийно величие от района, щото за него освен от ГЕРБ гласуваъ и 3-*** общински съветници на БСП, мен друго ми е странно, как въобще е получил правото да притежава огнестрелно оръжие