Общинарят с пистолета сгафил през 2012-а – намушкал мъж, 5 пъти

Тогава Лазар Влайков бил освободен от редиците на ГЕРБ
1 сеп 2017 18:00,
120
Общинарят с пистолета сгафил през 2012-а – намушкал мъж, 5 пъти
Снимка: septemvri.org

Шефът на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е собственикът на пистолета, с който 6-годишно дете неволно простреля собственик на заведение в село Виноградец, е бил освободен от редиците на ГЕРБ през 2012 г.

Освобождаването му станало факт, след като при скандал на пътя с шофьор на друг автомобил, Влайков намушкал с нож 5 пъти другия водач.

Още по темата

Инцидентът станал на пътя между селата Бошуля и Карабунар, докато Лазар Влайков пътувал с BMW-то си към Виноградец, където живее.

Автомобилът му се разминава с "Пежо"-то на Тодор Стоянов от Пазарджик. И двамата карат на дълги светлини и се заслепяват. Секунди след разминаването шофьорите спират и помежду им избухва скандал, припомня "24 часа".

Според твърдения на общинския съветник пред полицията тогава още със слизането от автомобила Стоянов стискал в ръка някакъв прът и ударил по колата му, след което посегнал и към Влайков. В този момент Лазар Влайков извадил нож и започнал да мушка противника си. По-късно медиците установили 5 пробождания по тялото -  в гърдите, по гърба и краката. Получил е и вътрешен кръвоизлив, но след операция е стабилизиран.

Тогава е задържан общинският съветник Лазар Влайков, който твърдял пред разследващите, че е невинен и е действал при неизбежна самоотбрана. От прокуратурата не са поискали удължаване на срока на задържане на Влайков и той е освободен от ареста – 24 часа след инцидента.

Още на следващия ден обаче от централата на ГЕРБ изключиха Влайков от редиците си, а прокуратурата започна разследване срещу неизвестен извършител.

През октомври 2014 г. действащият председател на Общинския съвет в Септември Антон Влахов изненадващо подава оставка. Незабавно е сформирана петчленна комисия за избор на нов председател. Лазар Влайков е избран с 13 гласа, срещу 6 за неговия конкурент Стоил Стоилов от коалиция ОДС /Обединени демократични сили/. Това е втори мандат за Влайков.

Припомняме ви, че именно Лазар Влайков е чичо на 6-годишното дете, което неволно простреля и уби собственик на заведение в село Винеградец, където късно снощи компания празнувала рождения ден на момченцето.

След употреба на алкохол, Влайков извадил законно притежавания си боен пистолет и започнала размяна на оръжието сред присъстващите. Така пистолетът стигнал до детето, което произвело неволен изстрел, с който убил собственикът на заведението.

Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в Пазарджик, а с детето работят психолог и инспектор от "Детска педагогическа стая".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
32
 
! Отговори
хъ преди 6 години
Септември не е много голям град. И навярно за почти всеки се знае почти всичко.Е как така и кои хора избират за обществена позиция подобни личности?
84
0
 
34
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Само 5 пъти.....? Става за "съветник" ! Ако го беше хакнал 6 / шест / пъти -- щеше да е КМЕТ. Сега , след случаят с "детския" пищоф става и за депутатин. Гласувай народе !!!!
83
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намушкал човек пет пъти е си е на свобода! Нещо съвсем нормано за България! А дали щеше да бъде на свобода ако беше намушкал някого в Германия! На дали!!!!!
82
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този на снимката е илюстрация на престъпник по Ломброзо.Кръгла тиква, ниско чело, *** поглед.Обаче народеца си го е избрал.
81
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха, едно време за убийството на сестри Белнейски натопиха някакво удобно бакарди, за да не се размирише около партийно чадо, сега направа обвиняват 6 годишно дете за убийство, извършено от баща му. Откъде се знае кой го е убил - ми разпитайте очевидците! Ох, забравих - ще изложат грешните факти!
80
0
 
45
 
! Отговори
НАБОРА преди 6 години
Ха!Само да поясна, че надупчения 5 пъти ми беше съученик в спортното училище в Пловдив и си е от Пловдив!Познавайки "жертвата" и знаейки за случая(юрист съм), искам да отбележа, че прът, дърво или каквото и да е там не е имало!"Жертвата" е джудист, много корав, със силно и здраво телосложение и свръх човешки реакции!Прободен е първо в сърдечната област, свалил е нападателя си с един шамар пред момата и го е унизил!Оня се нахвърля пак и в борбата нанася в гръб още 4 удара с ножа!Сила и воля=живот
79
0
 
40
 
! Отговори
Вълнаро преди 6 години
Да, аз съм изряден пред закона, и ми отказват разрешително за кно, а *** с криминално досие ходи по кръчмите с легален пищов, що за смотана държава сме.
78
0
 
41
 
! Отговори
РЕНЕГАТ преди 6 години
ЩЕ ГО ИЗМЪКВАТЕ ЛИ ПАК ТОЗИ НИСКОеНТеЛеГеНТеН ЧОВЕКОПОДОБЕН?!ТОЯ ПЪТ МАЙ ИГРАТА ЗАГРУБЯ И НЯМА ДА СТАНЕ РАБОТАТА!ЗАСТРЕЛЯН Е ЧОВЕК С ОРЪЖИЕТО НА "НЕИЗВСТНИЯ"!"НЕИЗВЕСТНИЯ" ГО ЗНАЯТ ВСИЧКИ И ВЕЧЕ ИМ Е ПИСНАЛО ОТ НЕГО!ВИЖТЕ ПОКАЗАНИЯТА НА БЛИЗКИТЕ НА УБИТИЯ:https://plovdiv24.bg/***/Bylgaria/Dushteryata-na-grumnatiya-Nasko-s-shokirashti-razkritiya-za-nelepiya-incident-744541ЩЕ ТОПИ ПЛЕМЕННИКА СИ ЗА ДА СЕ ОПИТА ДА СЕ ИЗМЪКНЕ...*** ДЕГЕНЕРАТА!ОНЯ ГОРЕ СЕДИ ДОЛУ ГЛЕДА!
77
0
 
44
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Това дете не го ли мислят каква травма е за него да се обявява, че е убило човек? При това най-вероятно просто го използват без да им трепне, че на тая крехка възраст го дамгосват до живот.
76
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички са едни маскари, ти е ясно. Но криминален престъпник, доказан при това, уж гонен от Партията на Суджука, после връщан, съден - недосъден, отново става общински съветник, дава му се оръжие, само от КОС могат да кажат за натиска да получи такова. Всички знаят, че НЕ СТАВА за нищо но НЯКОЙ ОТ ВИСИНИТЕ се е застъпвал. Без думата на Суджук паша не става. Пашата ще резне опашката,но едно 90% от герберската сбирщина е такава. ДОСТОЙНИ няма да членуват там като се знае, че водача е от СИК.
75
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СУДЖУЦИДа, ама управляват.
74
0
 
43
 
! Отговори
Речник преди 6 години
Откога полунощната спивка на мафиоти се нарича празнуване рожден ден на 6-годишно дете?
73
0
 
42
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 6 години
КРАДЦИ И УБИЙЦИ
72
0
 
42
 
! Отговори
И ТУК ТРЯБВА преди 6 години
По-обикновените гербери са като този.А едрите ГЕРБЕРСКИ престъпници са на по-горните етажи. Такива в Китей ги разстрелват на стадионите пред стохилядна публика.
71
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберасчета !!! Кражба , национализация , престъпление , скандал , убийства ..... ,,ПРОДУКТОВО ПОЗИЦИОНИРАНЕ " ГЕРП ! Борисов ПЪРВИ , Борисов ВТОРИ , Борисов ТРЕТИ ! ЖАЛКА КАРТИНКА , ЖАЛНА БЪЛГАРИЯ !
70
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извод: Можеш да убиваш хора, само си води едно дете със себе си!Да се отнемат родителските права на тези хора, изтъргували са детето си, за колко ли?
69
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БКП = ГЕРБ 1, 2 и 3.
68
6
 
32
 
! Отговори
Видял преди 6 години
До АнонименА 50 г. комунистите какво правеха с българите? Тогава и виц не можеше да разкажеш!
67
0
 
49
 
! Отговори
Хи хи! преди 6 години
А пък полицията започнала разследване срещу "неизвестен извършител" !!! Има ли по-голяма идиотия от тази - двама се бият,единия мушка другия,тече кръв,хора гледат.... И , идва полиция( или ***) ,която казва: Тук има неизвестен извършител! Ясно !
66
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ейййй, колебаех се да се запиша в тази партия щото може да намажа от плячката, ама като гледам как се тепат едно други след такива запои, ще помисля още.