Отвлекли Адриан с крадена от провинцията кола, търсят и втора

Полицията разпитала над 150 джамбази
3 сеп 2017 07:30, Мария Захариева
47
Отвлекли Адриан с крадена от провинцията кола, търсят и втора
Снимка: Булфото, архив

Автокрадци от провинцията са задигнали автомобила "Шкода Фабиа", с който беше отвлечен Адриан - синът на шефа на "Софавто" Тони Златков. До този извод стигнали разследвщите, след като разпитали столичния контингент от апаши.

През коридорите на СДВР минали всички бандити, известни с подвизите си в краденето на автомобили - около 150 души. Всички до един били категорични, че не са откраднали шкодата и не са получавали такава поръчка.

Повечето крадели автомобилите сами и ги давали на автоморги, които ги режели на части и плащали 1500-2000 лв. на бандитите. Те се смятат за едни то най-рисковите, поради което повечето престъпници от други сфери предпочитат да не общуват с тях.

Още по темата
При разпитите автокрадците обяснили, че шкодите са подобни на фолксвагените и се отварят със същите инструменти. Всички били категорични, че автоморгите не търсят части от такива автомобили и затова не ги крадели, макар да били лесни за задигане. Бандитите предположили, че колата е била открадната от апаш от провинцията, който е взел около 1000 лв. за кражбата.

От полицията ще привикат и бандитите от провинцията, съобщава "24 часа".

Смята се, че или някой от тях е откраднал колата, или в бандата, отвлякла Адриан, е привлечен обучен човек, който да краде коли. За да се подсигурят, бандитите сложили на открадната на 21 август в София кола табели от друг краден автомобил.

За да накарат Адриан Златков да спре луксозния си мерцедес в сряда сутринта и да избегнат насилие, апашите сложили полицейски буркан на колата. Инсценирали проверка, при която младежът слязъл доброволно. Предполага се, че веднага са го напъхали в колата си, която предварително била със затъмнени прозорци.

Целта на фолиото била при превоза на младежа хем никой да не го види, хем той да не знае къде точно го карат.

Бандитите са го возили сравнително малко в откраднатата кола. За да заблудят полицаите,
престъпниците се прехвърлили на друг автомобил край Панчарево.

Там, в района на пречиствателната станция, оставили шкодата. Полели я обилно с бензин и я подпалили.

Оказва се, че сигналът за горящия автомобил е дошъл 24 минути преди този за изчезването на момчето. Подали го минувачи, които видяли горящата кола.

Малко по-късно Тони Златков се натъкнал на автомобила на сина си до гробището в Герман. Видял ключовете, документите и телефона захвърлени в купето и веднага се обадил в полицията.

Оттам са започнали мащабно издирване. Златков-старши дал имената на всичките си длъжници. От полицията ги проверяват един по един, но досега не са открили някаква следа.

Все още Златков не е получил и искане за откуп. Затова се смята, че отвличането на сина му не е с цел пари, е свързано вероятно с бизнеса му.

Почеркът на отвличането на Адриан и Лара Банева - дъщерята на Брендо, е сходен, коментираха криминалисти.

Смята се, че е възможно и групата да е била наета. Една от хипотезите на разследващите е свързана с руска следа.


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицията спокойно може да спре да разптва апашите, а да започнат да си препитват бившите и настоящи служители. Действано е така, сякаш хората прекрасно познават протокола на работа на полицията при такива случаи. Това автоматично означава, че е замесено поне едно или повече бивши и/или настоящи ченгета. И съм сигурен, че точно по тази причина ще им хванат единствено опинците ако изобщо се напънат да свършат нещо.
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На цивилна кола с буркан на покрива не спирам. Всеки може да си купи буркан и да го лепне на покрива и да се прави на цивилен полицай. Даже има и униформени полицаи които са ментета. Имаше такъм случай който менте полицаи спряха и ограбиха водач. С една дума казано извънграда в безлюдно и не осветено място не спирайте настана кучешка време пардон демони-кратично време в което ако сам не се пазиш и господ няма да те опази!
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаех си аз че Путин е виновен.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР е организирана престъпна група. Толкова по въпроса. Да му мислят руснаците и Лукойл. Закривай.
37
0
 
12
 
! Отговори
,.,., преди 1 година
Медийни локуми за отрочето на мутрак а нищо за Николай-истински български мъж който повали марокански нашественик хулиганствал и извадил нож в метрото насочен към друг пътник.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз повече на КИАк не спирам. Само престъпници са там. Ту униформени,ту цивилни.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май и бронираните мерцедеси не могат да опазят мафията :-) :-)
34
0
 
23
 
! Отговори
До 37. преди 1 година
Българската полиция има такава численост, че може да постави до всеки един от тези 150 по 20 души полицаи да го пазят денонощно и пак няма да й се отрази върху останалата работа. Въпросът е, че няма желание да се направи каквото и да било. Политиците се подсигуриха със собствена система за сигурност и поддържат една изключително добре платена и със възможности НСО. За останалото и за гражданите просто не им пука, макар че лицемерно твърдят обратното.
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицията в България действа точно като мутри - с качулките. Така че е достатъчно истинските мутри да сложат една синя лампа и всички си мислят, че това е поредната полицейщина. В държава, където управлението произлиза от мутренските среди, това е нормално.
32
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте списъка на тези 150 човека. Щом МВР, съд и прокуратура са неспособни да се справят с тях - има други които са по-кадърни и могат.Само публикувайте списъка. Нищо повече.Автокражбите ще престанат изведнъж.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Котката Стефано как е най-важното богатата котка.Нейния стопанин и преписва всичко приживе.Красива със голям дълъг ангорски косъм.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В коя държава има такъв трудов стаж 70 години?
29
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До този извод стигнали разследвщите, след като разпитали столичния контингент от апаши.През коридорите на СДВР минали всички бандити, известни с подвизите си в краденето на автомобили - около 150 души.

Значи,МВР–ТО ги знае кои са крадците на автоммобили в софията но не арестуват а си ги държат на свобота аз така го разбирам.
28
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти ли контролираш живота? Мистър Бог!?
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех писачи, големи граждани станахте, колата от провинцията била крадена. А писателя на тая статия, откъде е, май и той е от провинцията.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В коя статия пише че шкодата и собственика на колата са от провинцията?. Коя провинция?
25
6
 
3
 
! Отговори
Равик преди 1 година
До Скитник
Аха,всички деца с богати родители по презумция са виновни!
24
3
 
3
 
! Отговори
Равик преди 1 година
До Скитник
Аха,всички деца с богати родители по презумция са виновни!
23
2
 
0
 
! Отговори
xcvxcv преди 1 година
това че шкодата е от провинцията , и собственика е от провинцията , значли ли че собственика на автокъщата е инсцинирал сам отвличането ?
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, полицията знаела всички апаши, знае им и сделките и ги привиква на раздумка ли, на оперативка ли, що ли? А, добре, щом не сте вие, с Шкоди не се занимавате, ше търсиме други. Вие си вършете работата спокойно.