Отвлекли Адриан с крадена от провинцията кола, търсят и втора

Полицията разпитала над 150 джамбази
3 сеп 2017 07:30,
47
Отвлекли Адриан с крадена от провинцията кола, търсят и втора
Снимка: Булфото, архив

Автокрадци от провинцията са задигнали автомобила "Шкода Фабиа", с който беше отвлечен Адриан - синът на шефа на "Софавто" Тони Златков. До този извод стигнали разследвщите, след като разпитали столичния контингент от апаши.

През коридорите на СДВР минали всички бандити, известни с подвизите си в краденето на автомобили - около 150 души. Всички до един били категорични, че не са откраднали шкодата и не са получавали такава поръчка.

Повечето крадели автомобилите сами и ги давали на автоморги, които ги режели на части и плащали 1500-2000 лв. на бандитите. Те се смятат за едни то най-рисковите, поради което повечето престъпници от други сфери предпочитат да не общуват с тях.

Още по темата
При разпитите автокрадците обяснили, че шкодите са подобни на фолксвагените и се отварят със същите инструменти. Всички били категорични, че автоморгите не търсят части от такива автомобили и затова не ги крадели, макар да били лесни за задигане. Бандитите предположили, че колата е била открадната от апаш от провинцията, който е взел около 1000 лв. за кражбата.

От полицията ще привикат и бандитите от провинцията, съобщава "24 часа".

Смята се, че или някой от тях е откраднал колата, или в бандата, отвлякла Адриан, е привлечен обучен човек, който да краде коли. За да се подсигурят, бандитите сложили на открадната на 21 август в София кола табели от друг краден автомобил.

За да накарат Адриан Златков да спре луксозния си мерцедес в сряда сутринта и да избегнат насилие, апашите сложили полицейски буркан на колата. Инсценирали проверка, при която младежът слязъл доброволно. Предполага се, че веднага са го напъхали в колата си, която предварително била със затъмнени прозорци.

Целта на фолиото била при превоза на младежа хем никой да не го види, хем той да не знае къде точно го карат.

Бандитите са го возили сравнително малко в откраднатата кола. За да заблудят полицаите,
престъпниците се прехвърлили на друг автомобил край Панчарево.

Там, в района на пречиствателната станция, оставили шкодата. Полели я обилно с бензин и я подпалили.

Оказва се, че сигналът за горящия автомобил е дошъл 24 минути преди този за изчезването на момчето. Подали го минувачи, които видяли горящата кола.

Малко по-късно Тони Златков се натъкнал на автомобила на сина си до гробището в Герман. Видял ключовете, документите и телефона захвърлени в купето и веднага се обадил в полицията.

Оттам са започнали мащабно издирване. Златков-старши дал имената на всичките си длъжници. От полицията ги проверяват един по един, но досега не са открили някаква следа.

Все още Златков не е получил и искане за откуп. Затова се смята, че отвличането на сина му не е с цел пари, е свързано вероятно с бизнеса му.

Почеркът на отвличането на Адриан и Лара Банева - дъщерята на Брендо, е сходен, коментираха криминалисти.

Смята се, че е възможно и групата да е била наета. Една от хипотезите на разследващите е свързана с руска следа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
19
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
На 26 години с Мерцедес и Ферари , нека се повози малко и на Шкода ! Със сигурност го заслужава?!
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя....Ани.....таковата.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на снимката типична кола от провинцията, едва издържа бизнеса вече с големите заплати дето плаща на хората.
17
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям смях.Май синът на тази мутра е по-ценен за управляващите, отколкото останалите българи.И като ги знаете всичките 150 автоапаши в София, защо още са на свобода? Полицията регистър ли е? Ако да - защо реве за повече пари?
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1:0 за наще.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъмно като в гроб!!! И кой е квартала!? Гатанка!!!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На гробищата , А не на магистралата мистерия.
13
0
 
27
 
! Отговори
Грую преди 6 години
Полицайчетата са некъдърници, които не ги взимат никъде другаде на работа. Те са в МВР за да взимат заплатки и рушвети, а не за да работят. Колкото и да се пънат нищо няма да успеят на направят. Даже няма да се учудя ако както при изчезването на Петко Сертов лъсна как видеонаблюдението не работи от месеци, така и сега се окаже например че нямат достъп до системи на Интерпол защото не са си платили таксата.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О!как знае авторката всичко това ? Защо не може ли да е слезнал от колата да се иЗпикае и да е изчезнал?! Ключове телефон и документи са му на лице.Много сте компетентни.
11
4
 
7
 
! Отговори
защото преди 6 години
До татозащото внезапното и съмнително забогатяване или обедняване в повечето случаи има руска връзка
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мнооооооого важно...
9
1
 
33
 
! Отговори
basi I darjavata! !! преди 6 години
абе автокрадците от кога са консултанти на полицията?!
8
3
 
31
 
! Отговори
ицо преди 6 години
Целта на фолиото била да не вижда нито къде го карат нито някой да вижда че той е в колата.Автора на статията е пълен льохман....Вие пък вече изцяло взехте народа за мезе бе,той не че не е.
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко дни само за този богаташки син. Какво да правим, да си разплетем чорапите ли? Десетки болни деца чакат за милост от държавата да им отпусне пари за лечения, за тях нищо. Но за този разглезен тарикат всеки ден.
6
2
 
28
 
! Отговори
????? преди 6 години
Само не можах да разбера те с автокрадците на печено агънце ли разискваха автокражбите.Всеки вика не съм аз.(кой ще каже:аз съм!)Интересно с дари така разискват проблемите на бизнеса и с хората занимаващи се с отвличания.
5
4
 
45
 
! Отговори
Tragic country преди 6 години
"През коридорите на СДВР минали всички бандити, известни с подвизите си в краденето на автомобили - около 150 души"Само заради това изречение, трябва мВр да се закрие и изгради наново, защото това е практика от "времето на промяната" - знаеме кои са престъпниците, ама не ги затваряме, само от време на време им взимаме интервю
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Защото нямат общо.За това.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кой град е открадната колата?Много са плитки.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неговите авери нямат общо.Изключват длъжници и неща свързани с неговия бизнес.Имаме мъж който е бил в системата.Жена която манипулира.И следи информацията и действията на определени хора и снася инфото.
1
6
 
25
 
! Отговори
тато преди 6 години
Странно защо полицията не разглежда версиите за турска, американска, или македонска връзка. Ха, ха , ниищо няма да разберат защото бандитите имат "къртици" в полицията и знаят всичките им ходове напред, тя, просто не работи, те стачкуват, кого да гонят?