Велосипедист загина при ПТП на стария път Бургас - Варна

Блъснал го 19-годишен водач при маневра за изпреварване
Обновена: 3 сеп 2017 21:46 | 3 сеп 2017 21:39, Веселина Йорданова
25
Велосипедист загина при ПТП на стария път Бургас - Варна
Снимка: архив, БулФото

Велосипедист загина при катастрофа на стария път от Бургас за Варна, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР във Варна.

Инцидентът е станал днес около 14.00 часа на около 150 метра преди кръстовището за местността "Крушките" в посока Варна.

19-годишният водач на лек автомобил по време на маневра за изпреварване блъска велосипед, който се движи пред него. При удара 32-годишният велосипедист е пострадал тежко и е починал на място.

Към момента текат процесуално-следствени действия за установяване на детайлите и обстоятелствата около случая, уточняват от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Заради инцидента движението в участъка се извършва в едната лента за движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Това преди 6 години
90% от шофьорите като видят отсреща, че идва колоездач изпреварват все едно е чисто и няма никой ...
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера минахме оттам и имаше 3 или 4 коли блъснати, но не разбрахме че има жертва. Това е отсечката м/у магистралата преди Варна посока кв. Аспарухово. Обикновено е спокойно, но има много "капани". Наредени чакат *** жрици, коли излизат рязко от горите, в долният край са само завой с малка видимост. За съжаление белята е станала на прав участък с отлична видимост и вероятно има виновен шофьор от мелето.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
движещите се според правилника(най-вдясно на платното и в колона по един) велосипедисти са като белите лястовици.... всеки е чувал за тях но никой не ги е виждал!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам да ги пазя тия двуколесните, оня ден влизам в една глуха улица, завъртам и се падам зад двама велосепедисти, а то тясно, карам си зад тях кЪт патрулка в квартала и тия се ошашавиха и спряха, невиждали подобно нещо, явно очакваха да профуча на 3 санта....
20
0
 
1
 
! Отговори
йкх преди 6 години
Подкрепям велосипедистите. Обаче има и такива, които нощем са невидими - нямат стопиве, нямат фарове. И никой не ги глобява.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В края на сезона, в отсечка традиционно претоварена, трябва да си луд да се вреш в трафика с колело.Направо го пишете в графата самоубийство.И всичко това заради отказа на държавата най-накрая да свърже Варна с Бургас с магистрала.
18
4
 
24
 
! Отговори
георги преди 6 години
Абе я се стягайте и пазете велосипедистите. И аз съм на 32г. имам и малко дете и карам колело. Дано да не ме пребие някое хлапе, че детето ми ще остане без баща. Моля ви пазете велосипедистите.
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разходи се из Европа, Ивчо! Да не се окаже, че този в огледалото е такъв, за какъвто взимаш велосипедистите!
16
20
 
16
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
що за мазохист трябва да си, да тръгнеш с колело по междуградски път.Как я мислите с този трафик и тез тесни пътища , ако насреща бетоновоз , караш с 90 и ти излиза един такъв куку с колело да го заобикаляш. ако тръжнеш да заобикаляш ,бетоновоза те прави на ваденка, ако намалиш рязко от 90 на 15/20 отзад ще те цунка някой или няколко ще се нацункст. И вс това заради някакъв м а л о у м ни к с колело.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния некадърен водач. Но не се притеснявайте, умрелия е виновен винаги
14
2
 
5
 
! Отговори
Дано преди 6 години
Да е последната драма за днес!!!Племето се самоубива с невиждани темпове.
13
3
 
4
 
! Отговори
гого преди 6 години
ти какво, можеш ли да сравниш трафика по пътищата до 89 и днес.Що за въпроси задаваш, байкове вело индустрия.Колелета се правят по цял сват от десетилетия...
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то каквито са ни шофьорите,такива са ни и велосипедистите.Нали ги виждам,карат си на метър в лентата,криволичат си,никой за никъде не бърза,нищо ,че зад тях има колона.Отделен въпрос са т.ъ,п.а,ц.и,т.е ,които изпреварват на косъм.
11
4
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
А ти изобщо какво сравнение правиш с бай Тошевото време,времето на балканчетата и бегачите Турист? Вело индустрията се развива,има страхотни байкове за шосе и за радост все още има хора да инвестират и спортуват.Или трябва да се развиваме и ние ментално и в инфраструктурно отношение или просто си оставме бананова република.Или викаш зад волана по-лесно и вечер с мазнотиите на масата? Нашите вело производители и те трябва да се намесят.Жалко за човека:(
10
22
 
6
 
! Отговори
:):) преди 6 години
големи европейци, ръгайте се в трафика като не ви е мил ,живота. Велоалеи ви направиха в градовете.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Италия ако удариш велосипедист те съдят като за умишлено убийство няма прошка
8
8
 
22
 
! Отговори
T преди 6 години
Нация от простаци. Междуградско карам само в чужбина и нямам никакви проблеми. Там никой не те притеснява и зори, изпреварват те само, ако могат да те изпреварят, отивайки в другата лента, т.е. все едно автомобил изпреварват, а не като у нас - на 20 см от теб. На по-тесни пътища, ако щете ми вярвайте, дори и тези, които са срещу теб излизат от пътя и карат по тревата, само и само да не те притеснят нещо или да не стане беля, защото после ще ги съсипят. Никой не ти се нерви, нито клаксон натиска.
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Министерство на спорта да поискат официална извадка от Strava и Endomondo за маршрутите,по които най-често всички колеги карат велосипед извън града.После някой от тях да се качи на велосипед и да види за какво иде реч по тези трасета!До кога трябва да чакаме да се започне изграждане на междуградски вело пътища????
6
17
 
10
 
! Отговори
:):) преди 6 години
бе ти акъл имаш ли с колело да се вреш в движението, това да не ти е бай тошово време
5
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много често карам извън града,културата на шофьорите спрямо нас спортуващите с колело е потресаваща!Редовно изпреварват срещу теб,задминават те на една боя разстояние с по 130-140 на път с ограничение 90км/ч.Крайно време е да се вземат драконовкси мерки както срещу тези шофьори,така и срещу велосипедисти незпазващи правилата.Крайно време е да се изградят междуградски вело пътища за спортуващите,а те не са хич малко!