Мъжът на Катя планирал убийството й, може да се е самоубил

Всяка вечер майка й я чакала след работа, само не и във фаталната вечер
4 сеп 2017 07:00,
53
Мъжът на Катя планирал убийството й, може да се е самоубил
Снимка: МВР

Възможно е 43-годишният Георги Генов от Пазарджик, който се издирва за убийството на жена си Катя, да е посегнал на живота си и затова все още да не е открит. Това допускат ангажираните с разследването оперативни екипи на полицията.

Жестокото убийство беше извършено около 19,30 ч в петък на кръстовище в Пещера, където Георги наръгал съпругата си многократно с нож в тялото и лицето.

Въпреки усилията на полицията в област Пазарджик и някои съседни и въпреки разположените патрули на възлови места от Генов няма и следа повече от две денонощия. Поради това той е обявен за национално издирване. От описанието на очевидци на убийството се знае, че мъжът е избягал от местопрестъплението със семейния автомобил - сребриста “Мазда” с пазарджишка регистрация.

Още по темата
До трагедията, която остави две момичета без майка, се стига след семеен скандал - 41-годишната Катя повече не можела да търпи постоянния тормоз от съпруга си, въпреки че двамата имали почти 20-годишен брак.

Преди около 3 седмици жената напуска семейния дом в Пазарджик и се мести да живее при майка си в Пещера. Тя обаче работила в хипермаркет на голяма търговска верига за бяла и черна техника в областния град и за да не загуби работата си, се наложило да пътува всеки ден с автобус от и до Пещера.

Съпругът Георги явно добре е познавал графика на жена си, след като го напуснала, и всяка вечер я причаквал край кръстовището в Пещера, за да я склони да се прибере в семейното им жилище в Пазарджик.

Катя обаче категорично отказвала, твърдят близки на убитата. Последният им разговор бил ден преди убийството - в четвъртък. На него присъствала и майката на Катя. Възрастната жена всяка вечер чакала дъщеря си от работа на спирката на рейса, разказва 24 часа. Искала да я придружи до дома си, след като разбрала, че Георги я следи и притеснява и в Пещера.

Не отишла да я посрещне само във фаталната петъчна вечер. В четвъртък разговорът между съпрузите пред възрастната жена бил сравнително спокоен. Георги за пореден път помолил Катя да се прибере при него, но тя отново отказала. Тогава той поискал да му обещае, че ще размисли сериозно по въпроса в името на двете им деца.

Жената обещала, че ще размисли, като определила срок от 3 месеца и поискала да престане да я следи и притеснява. Мъжът обаче не спазил уговорката.

Той се появил в петък следобед на работното място на жена си няколко часа преди убийството, разказаха нейни колеги. Какво са си говорили двамата, не е известно, но Георги си тръгнал видимо ядосан. Катя така и не обяснила на колегите си за какво е идвал съпругът ѝ, но те знаели, че тя временно се е преместила в Пещера, без да са наясно с конкретната причина.

Разказват, че убитата им колежка била общителна и усмихната жена, но никога не е казвала, че има семейни проблеми. Вършела си стриктно работата и била привързана към семейството си.

В петък вечерта Катя слязла от автобуса от Пазарджик на главната улица в Пещера и тръгнала вляво към дома на майка си, който се намирал на няколкостотин метра. Когато стигнала до малкото кръстовище, на броени метри от главната, била пресрещната от Георги.

След като произнесъл няколко гневни реплики, той започнал да бие жена си, а Катя извикала за помощ. В този момент мъжът извадил нож и започнал да нанася удари по тялото и лицето на жертвата.

Живеещи в близките къщи чули писъци от умиращата жена. На жестокото убийство има очевидци, които не са спрели, вероятно от страх. Никой не е опитал да помогне на жената.

Други видели, че след като жертвата паднала в средата на пътното платно, убиецът бързо тръгнал към паркираната си наблизо кола, качил се и избягал в неизвестна посока.

Именно те подали сигнал за престъплението.

Пристигналите на мястото за съвсем кратко време екипи на Бърза помощ и полицията открили жената в огромна локва кръв, която остана да личи на асфалта, където е паднала Катя.

Въпреки усилията на лекарите жената издъхнала в линейката на път за болницата в Пещера, която се намира на няколкостотин метра от мястото на убийството.

При огледа на местопрестъплението оръжието на убийството не е открито, поради което се предполага че убиецът си го е прибрал.

Според разследващи Георги е планирал убийството на жена си предварително. Може би го е решил след последния разговор с Катя в хипермаркета.

Той е тръгнал към Пещера с твърдата нагласа да убива, затова е слязъл от колата с ножа и го е носил в ръката си, когато пресрещнал жена си на кръстовището.

По неофициална информация Георги работи в частна охранителна фирма в Пазарджик. Бил затворен в себе си и не обичал да общува. По признание на убитата Катя пред нейни близки мъжът ѝ нямал приятели. Не ходел никъде и не се събирал с никого. След работа директно се прибирал вкъщи.

Убитата признала само пред най-близките си, че Георги я тормози и бие.

Според роднини той бил болезнено ревнив и от това тръгнали всички проблеми. Напоследък обаче нещата се задълбочили. Въпреки всичко жената търпяла. Тя не е подавала жалби нито в полицията, нито в прокуратурата.

Споделила обаче с брат си, който от години работи и живее в Англия, че вече не може да търпи скандалите и побоите на мъжа си. Братът я посъветвал да напусне Георги и да отиде да живее при майка им в Пещера. Катя така и сторила.

Разследващите вече са разпитали близки, познати и колеги на Георги Генов за местата, където може да се укрие. Посочените населени места и адреси са проверени, но от убиеца няма и следа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: пещераубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за хората които не са се спрели да помогнат вероятно от страх какво ще кажете,те какво заслужават според вас,защото според мене нищо хубаво.
46
5
 
11
 
! Отговори
жени, борете се преди 6 години
Майките, които търпят издевателства от мъжете си в крайна сметка възпитават синове -насилници и дъщери - покорни жертви. Тиранинът си личи от далече и сляпото подчинение на агресивен мъж не го укротява, а само отлага неизбежното насилие. Такива трябва да се избягват, а ако в последствие кроткото гадже стане съпруг насилник- се неутрализира преди да е изперкал. Как ли- ами със средства за самозащита - има спрейове, има пистолети-избирите сами.
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил ревнив кога го е разбрала това преди или след като е родила и изчувала децата? Ревноста е трябвало да я разбере още преди да се омъжи за този изверг! Ревноста е болстно състояние и лечение не съществува. Как е могла да го търпи цели 20 години ето това е най голямата загадка? Да не би след като го е напуснала и отишла при майка си не я е видял с някой друг и това хептен да го е побъркало от ревност? За да я убие нещо такова се е случило.
44
2
 
16
 
! Отговори
Алоооу, Днеса! преди 6 години
Пазарджишките медии вече качиха снимката на убиеца, вие къде спите???
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** дано дасе е самоутрепал или да го самоутрепат като го намерят, че няма смисъл да го хранм в панделата. Па току виж и невменяем го изкарали. А тия льольовци, дето не са спрели да помогнат - деeба смешниците!
42
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилното заглавие е: "Мъж закла рускинята си"
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сеирджиите гледали на макс и са се смеели
40
0
 
6
 
! Отговори
Еха преди 6 години
Язък, че зам министърът на МВР Е ОТ ПЕЩЕРА, БАЛАБАНОВ, ДА НЕ МОГАТ ДА ХВАНАТ ЕДИН УБИЕЦ!?
39
7
 
14
 
! Отговори
До 34 Анонимен преди 6 години
Жената се е разделила с въпросния убиец Георги Генов още преди няколко месеца и е живеела при майка си в Пещера. Мъжете са социопати.
38
3
 
2
 
! Отговори
маликух преди 6 години
До LanАз пък не знам ти къде живееш, но добре е да излезеш за малко от черупката си
37
2
 
15
 
! Отговори
nerealist преди 6 години
До ПешоАми тя го е напуснала! Той какво ходи по дире и? Да си намери друга.Кой ти каза, че искала да се плющи? Дай доказателства!Или караш по предположения и догадки? Диктатура на пролетариата- съдим за хората по болните мисли в главите на разни комлексари.
36
2
 
26
 
! Отговори
Off преди 6 години
Поредния скапан комплексар с малка .. Как може да има толкова първобитни хора в България? Каквито и да са били взаимотношенията им, каквито и проблеми да е имало, той не може да разполага с човешкия живот. За такива престъпници, решението е само едно - затвор до гроб.
35
0
 
15
 
! Отговори
nerealist преди 6 години
Ще замажат положението. МОЖЕ да се е самоубил! Удобно!Някой да открадне щафета салам за 5лв или дреха за 10лв, ще преровят всички записи от охранителни камери, ще разпространят снимката му по всички магазини, ще се ровят в личния му живот от момента му на раждане, ще привикат всичките му колеги, бивши и настоящи, за да ги "посъветват" да не общуват с него и още какво ли не, накрая ще го вкарат в затвора. Обаче охранителят- може да се е самоубил! Даже снимката му не ни показаха. На охранителя.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния комплексиран астралопитек. Капка ум няма и взе, че уби майката на децата си. Трябваше по-рано да се самоубие.
33
14
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
За последния Коментар :тоест искаш к..вите необезпокоявани да си изневервват, ако ти не намираш нещо ненормално тук значи си мн болна *** без капка морал, като иска да се плющи да напусне човека
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убиеца е комплексар който си мисли че съпругата му е собственост.Убивайки майката на децата си все едно е убил тях.По-добре да сложи край на живота си.
31
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Силно се надявам коментиращите по-долу, които твърдят, че жената може би е изневерявала и затова си заслужава тормоз и убийство, да са ***. Защото, ако не са, аз наистина се отчайвам от българския мъж,
30
3
 
22
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
От статията рзбирам, че МВР трябва да се закрие. За нищо не стават милиционерите. Дори за донори на органи. Мързеливци без трудови навици
29
2
 
36
 
! Отговори
Спрете се, хора! преди 6 години
Катя си е чиста българка. Майка й е учителка, а брат й е университетски преподавател в Англия. Умни и образовани хора, ама не са случили на зет - насилник и комплексар. Двете деца на Катя са момиченца близначки. Едното е студентка в Германия, а другото в София в Техническия университет.
28
3
 
34
 
! Отговори
Lan преди 6 години
5Не знам ти къде живееш, но българките, които аз познавам се борят със зъби и нокти с живота: работа, домакинство, деца...скапани са и повечето си мечтаят просто да се наспят. Време за любовник няма, какво да говорим за желание. Като си работил 12 часа и после още 2-3 вкъщи да сготвиш, изпереш, изчистиш, после 1-2 с децата - да ги видиш, домашни и т.н. та време за секс със собствения мъж не остава, какво остава за чужди! В някакъв много порнографски филм живееш...явно от незадоволени желания!