Отиде ли си лятото? Не – топлите дни предстоят!

Поне до средата на септември ни очаква хубаво време
4 сеп 2017 13:15,
1

Лятото в никакъв случай няма да си отиде бързо. Днес и утре са "най-студените дни" с градуси от порядъка на 22-24. Времето на празничния и почивен 6 септември ще бъде слънчево и топло за сезона. Това стана ясно от прогнозата на климатолога доц. Георги Рачев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в момента над страната ни има малко облаци, които ще се разсеят. Времето ще се задържи такова в два дни, след което започва осмата топла седмица - петък, събота и неделя градусите ще бъдат около 30.

"Температурите днес и утре сутринта ще бъдат около и над 10 градуса. Атмосферата ще се стабилизира, очаква ни свежо време сутрин и много топло следобед. От сряда се връщаме на типично летни температури. До първия учебен ден ни очаква много хубаво време", каза гостът.

"Очаква ни златна и топла есен. Очертава се много тихо и спокойно време. Не би трябвало да има още градушки, няма никакви индикации", каза още доц. Рачев.

Според климатолога времето над Европа ще бъде сравнително сухо. Той обаче предупреди, че ураганът "Ирма" набира голяма скорост. Бахамските острови ще бъдат ударени от "Ирма" още в четвъртък и има вероятност бурята да достигне най-високата категория 5, след което да удари САЩ и да нанесе много сериозни щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари