Над 1000 дка са засети легално с канабис у нас

Разрешителните се издават от МЗХГ, важат една година
Обновена: 5 сеп 2017 15:24 | 5 сеп 2017 12:15, Веселина Йорданова
22
Над 1000 дка са засети легално с канабис у нас
Снимка: архив, БулФото

С подаване на заявление по установен образец, земеделците могат да отглеждат легално канабис, съобщи Стефка Дамянова, експерт от Министерството на земеделието, пред БНР.

Още по темата

Ведомството ще издава разрешително, което ще важи една година и ще дава право на стопаните да сеят само една реколта на точно определена площ.

Това е регламентирано в проектонаредба, публикувана на интернет страницата на агроведомството.

Над 1000 дка са площите, засети легално с канабис у нас, каза още Стефка Дамянова.

"След засяване се предвижда в проекта на наредбата да се информира съответната областна дирекция на МВР за извършена сеитба, като се предостави и копие на издаденото разрешение и съответно информация за местонахожденията на засетите площи", обясни тя.

Индустриалният коноп се отглежда само за влакна, семена за фураж и семена за посев, посочват от ведомството с изричното уточнение, че не става дума за психотропни растения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: канабисМЗХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Djudji преди 6 години
В САЩ вече се лекуват невръстни ДЕЦА с медицинска марихуана от епилепсия и други заболявания, а тук, тук, разбира се, сме вечно много умни.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече не е интересно да го сеем.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, пушенето на каквото и да е е вредно, за дробовете, просто тия дробове са за абсорбиране на кислород, всякакъв вид пушек им вреди, било то прах, трева, пушек от коли, от готвене... ВСИЧКО.И все пак канабиса има редица положителни свойства, и един от начините за усвояването им е пушене. Което разбира се има и вреда от самия начин на приемане. Но канабис може да се приема по редица други начини, повечето от които са 100% БЕЗВРЕДНИ.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
драги политици, знаем че ви е по-на далавера децата да измират от дизайнерска дрога, но все пак не живеем в затворени граници, пътуваме и виждаме как е в западна Европа, че и в Америка! Знаем, че с билката не може да се предозира и няма странични ефекти като лекарство работи при доста сериозни болести!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименмного си неграмотен пич, заприличал си на оная баба от ОП, която смята билката за най-опасния наркотик...
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Blackradioтова, че пушенето не помагало на никого, поинтересувай се как е в белите държави, Швейцария примерно, разрешава отглеждането за лична употрба до 2 растения, а тук се преследват пушещите, сякаш са пияни ли употребили хероин, да не ти се налага брат да се лекуваш с това, че само сериозни болести се лекват, паркинсон, рак, епилепсия, без страничните ефеки на лекарствата
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ??репортерите са под.лог.и, освен ако не са неграмотни!
10
0
 
8
 
! Отговори
?? преди 6 години
ПОРЕДНАТА ФАЛШИВА НОВИНА!!!Официално от сайта на МЗХГ:(цитирам)Не се разрешава отглеждането на канабис, а на индустриален коноп за влакно и фуражиМОЛЯ НЕГРАМОТНИТЕ РЕПОРТЕРИ ДА НЕ ЗАБЛУЖДАВАТЕ ОБЩЕСТВОТО С НЕВЕЖЕСТВОТО СИ!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ruderalis се гледа най вече заради високото съдържание на канабидиол, който има редица доказани лечебни свойства, лекува депресия, облекчава и почти премахва напреднал паркинсон, и е единствената не-токсична субстанция позната на медицината, която забавя и понякога дори спира развитието на агресивни тумори.Ако се отлгеда добре, с доволни количества светлина, тор и правилна среда и поливане, определено става за пушене, като ефекта е супер ободряващ а не забиващо нацепващ както е индиката.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До аман от неграмотниАбе и ти не изоставаш назад. Ruderalis не се гледа за коноп, защото видът е миниатюрен и произвежда крайно малко био-маса и съответно влакна. За коноп се гледа дива сатива, която става по 2-3 метра елхи и е със също толкова ниско съдържание на THC.Дори и с ниско съдържание, съществуват редица технологии, които могат да извлекат активните съставки, така че ако имаш огромна засадена площ определено може да се изкара добра реколта.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗВОДИТЕ СА ЯСНИ!!!АКО СИ ПЛАЩАШ НА МУТРО ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА СИ ОТГЛЕЖДАШ И КОКАИН :D
6
2
 
12
 
! Отговори
аман от неграмотни преди 6 години
Ех... философи - от всичко разбират. Става дума за cannabis ruderalis, а не sativa или indica. Това е промишлен коноп за дрехи, тъкани, масла и какво ли не. НИКОГА не е бил забраняван. Даже има и сега държавна субсидия за отглеждане. Къде е новината тука се чудя?? В БЪлгария НЯМА машина, която да може да преработва стъблата и това е поредната продукция за износ за стотинки. Една маркова скапана риза от коноп е към 150 евро. Дали е на загуба?
5
3
 
22
 
! Отговори
Скънка преди 6 години
#1 *** залупен.Точно ако се легализира ще бъде елеминирана "улицата", която освен марихуана предлага още няколко вида наркотик.Въпросът е, че се изкарват рвърде много сиви парици, за да бъде легализирана за употреба, а не само за нуждаещите се вследствие заболяване.Та.. пий си ракийката ти, утре и синът ти ще я пие, пък и ако е класик, може да потупва жената;)
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конопът у нас никога не е забраняван цялостно за индустриални цели или поне не знам такава забрана да е съществувала/в соца се е отглеждал също/. Забранено е растението с цел използването му като наркотично средство, т.е. забранен е конкретен индустриален клон.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте списък на производителите да не се лутат дистрибуторите.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1абе какви европейски ценности,конопа се нарича индийски и е използван много преди въобще европа да има някакви "ценности"
1
3
 
25
 
! Отговори
Лигалайз ит преди 6 години
Урааааа! Почна се! Първата стъпка е направена!!!