Насилие или инцидент: 2-годишно със синини след ясла

Оплакало се, че госпожата го била, тя пък твърди, че той паднал
67
Насилие или инцидент: 2-годишно със синини след ясла
Снимка: Кадър bTV

2-годишно дете беше взето от детска градина със синини по лицето и белези от ухапвания. Възпитателките отричат да са му посягали и обясняват случая с удряне в столче и целувки от друго дете.

Инцидентът е станал в детска градина "Пролет" в Панагюрище. Кристиян е там от едва два дни, когато дядо му го взима и вижда следите по лицето му. Учителките му дали мехлем да го маже, а то било разстроено.

Семейството на Кристиян винят учителката и посочват, че самото дете им е казало, че госпожата го е била по дупето, бузките и му е дърпала ухото.

Павлина Ерова е била дежурна тогава в групата. Тя заяви, че не го е удряла и не е имало причина да го прави. Разказа, че той искал да играе с дете, което му е съседче и са седнали на столчетата.

"Те са се гушкали и прегръщали. Казах им да не се прегръщат. Краси се клатеше ту напред, ту назад. Има вероятност да се е чукнал в столчето. Продължиха да играят. Не съм го чула да плаче. Баткото го е цункал да му мине. Като го сложихме да спи видяхме, че има синки от едната страна", разказва Ерова пред bTV.

Анета Сапунджиева, директор на градината, заяви, че до инцидента се е стигнало от емоционална игра. Тя на своя страна обвини семейството на детето в агресия и заяви, че преподавателката е била обиждана и заплашвана от тях. Пусната е и жалба в полицията.

Майката на детето заяви, че е абсурд Краси да има синини от столче и той й казал, че учителката го е ударила, а баткото го е захапал.

Педагозите и семейството на Краси влязоха в спор дали той може да говори. Според учителката той казва само: "Мама иде, тати иде, купи бонки", а според семейството той говори добре и без проблеми.

Семейството е категорично, че Краси ще бъде записан на друга градина. Те искат госпожата да не бъде повече учителка и да има камери в градините.

Директорката добави, че ще предаде писмените обяснения на кмета на общината и ако прецени ще приложи санкции по кодекса на труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
20
 
! Отговори
даскала преди 6 години
Не че защитавам учителките но представете си 35 деца, защото има групи и с толкова деца само една учителка ги гледа едната смяна, лелята се размотава наоколо а и имат разпределени по 1 или 2 деца с потребности казано на наш език "улави" дето специално внимание трябва да им обръщат, според вас може ли да се следят всичко а белите стават за секунди, в англия държавната градина е няколко часа на ден и на 10 деца са 4 учителки както има дежурни родители който им помагат през това време, сами прецене
38
7
 
14
 
! Отговори
мишка преди 6 години
Като бях малък на смяна в детската градина бяха 2 лелки, понякога и 3 . Отделно имаше леки в столовата, лекарка и зъболекар. Сега са по една на група. Е няма как да се грижи за всички деца. Вместо да ревете по този, който работи, ревете против този, който не му осигурява условия за да работи качествено. То затова няма да има учители и персонал в детските градини, защото всеки с претенции. Колко беше таксата за детската градина 60 лв нали? 20 деца по 60 лв са 1200лв. Смях.
37
20
 
10
 
! Отговори
баси преди 6 години
Ама какво сте ревнали всички нагло тука? Колко плащате за детска градина? Като като започнете да плащате по 900 евро на дете, тогава може да имате претенции.Правите ли си сметка с тези пари, които плащате, че са колкото кабелната? Така ли се поддържат сгради, храна, персонал? Този персонал там е на минимум заплата? Какъв искате да е? Най-грижовния ли? Е то не може с гол г.з и претенции да имате! Като имате претенции има си частни детски градини, където обаче искат една камара документи.
36
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отделно лелката дала на дядото някакъв крем да мажат редовно синините. Майката каза, че на опаковката изрично било написано да не се ползва в близост до очите, а било омазано цялото личице.Варвари се грижат за децата ни!
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше сутринта репортаж, протест и цветни снимки, донесени от родителите, не е ФБ новина
34
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ТЕЗИ СИНИНИ СА КАТО ОХЛУЗВАНЕ.сИГУРНО СА СЕ БИЕЛИ ДЕЦАТА И ТЯ ЗА ДА "ВЪВЕДЕ"РЕД ГИ Е ШАМАРОСАЛА,НО ДЕТЕНЦЕТО Е ПАДНАЛО ОТ СТОЛА
33
7
 
10
 
! Отговори
Анна преди 6 години
Никакъв инцидент не е.....Ако видите снимките във Фейсбук ,ще видите ,че и ушенцето дето му е дърпано е синьо.......*** с наща полиция и прокуратура ,най -вероятно виновните са или деца,или никой...Пък може даже да изкарат,че само си е било шамари....
32
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да не се върна на зад,и да не кажа Бог да прости Т.Живков,да му прости всички грехове,заради доброто,което направи за народа ни.Тогава майчинството беше 3г.Две платени и третата неплатена,но държавата плащаше осигуровките.Е,говоря за 80-те год.А сега вместо да вървим напред,се връщаме в началото на миналия век.Само защото бизнесът-мафия ограби народа ни и опоска всички фондове,без някой да им потърси сметка.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не бързам да скачам срещу лелките, ама дори и да е станал инцидент между децата, как така никой не ги е наблюдавал за да ги спре? Това са деца на няколко годинки све пак.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимендо 30 : Ами те я показаха по телевизията- ***...
29
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Падна качеството хора, това е проблема!!! Навсякъде е така...и в образование , и в полиция и дори и в банките вече не могат да намерят служители както бяха предишните,от по старото поколение! Това е държавата ни, на всяко ниво вече има непрофесионализъм, и лошо отношение....живота стана нервен,и това си има причините. Жалко за децата,те не са виновни но щом няма воля от обществото ни, да наложи ред,ще стоим и ще обсъждаме във форумите ... :(
28
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави ми впечатление, че доста често четете между редовете. Фамилията Ерова не е българска фамилия. Само това ще кажа по въпроса. Който разбрал - разбрал.
27
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имам малко дете.... пипне ли го някоя такава.... Семейството и ще разсипя после такива наща ще преживее самата тя,че цял живот няма да си намери място (няма да я приключвам за да помни ) после сам ще ида в панделата.
26
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Чиновникакви толкова проблеми създава 2 годишно дете, та да заслужава подобно отношение?... чинкови, вие деца имате ли?...
25
6
 
16
 
! Отговори
Работник преди 6 години
Като са им малко парите на тези учителки да станат чистачки. Има какво да се чисти колкото искат. Или да се насочат към друга професия. Кафенце, цигарка, ....сърби ме тук и тук и навсякъде ме сърби.... само това правят. Като не ви се занимава ***.ЙН.АТА ви.Работа колкото искате. само не е за мързеливите. Какво направихте за да ви вдигнат заплатите ? А? А? КОЙ? само мрънкяне знаете. проскубани дърти патки
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
учителката видяла синината чак като си лягали да спят децата, значи тя изобщо не е била на работното си място до този момент, освен ако не го е "възпитавала" тя със шамари, и дори не се е извинила на родителите... че не си е вършила работата, уволнение на учителката и камери в градината!
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Продужентзащото това е бъдещето на тази държава, струва ти се малко престъпление да ти връщат детето бито и нахапано?...дай го на въпросните учителки
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има вероятност, учителката да е болна (психарка) която да се вьзбужда от гаври и збивания между малки деца. Да я изгонят от работа моментално ако може.
21
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах ги тези пaтки сутринта, нито дума извинение за детето, а се оплакваха от реакцията на дядото и родителите. Нямат грам срам и точно на това учат децата ни. Безотговорност и чувство за безнаказаност.А те как биха реагирали ако видят собствените си деца и внуци в подобно състояние?
20
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
21 век бьлгария панагюрище детска ясла кои с какво образование е има липравоспособност да се занимава с деца има ли камери в градината и яслататези госпожи с какьв мотив са отишли да работят точно там по образование илигледат на кухнята като хипермаркет