Насилие или инцидент: 2-годишно със синини след ясла

Оплакало се, че госпожата го била, тя пък твърди, че той паднал
67
Насилие или инцидент: 2-годишно със синини след ясла
Снимка: Кадър bTV

2-годишно дете беше взето от детска градина със синини по лицето и белези от ухапвания. Възпитателките отричат да са му посягали и обясняват случая с удряне в столче и целувки от друго дете.

Инцидентът е станал в детска градина "Пролет" в Панагюрище. Кристиян е там от едва два дни, когато дядо му го взима и вижда следите по лицето му. Учителките му дали мехлем да го маже, а то било разстроено.

Семейството на Кристиян винят учителката и посочват, че самото дете им е казало, че госпожата го е била по дупето, бузките и му е дърпала ухото.

Павлина Ерова е била дежурна тогава в групата. Тя заяви, че не го е удряла и не е имало причина да го прави. Разказа, че той искал да играе с дете, което му е съседче и са седнали на столчетата.

"Те са се гушкали и прегръщали. Казах им да не се прегръщат. Краси се клатеше ту напред, ту назад. Има вероятност да се е чукнал в столчето. Продължиха да играят. Не съм го чула да плаче. Баткото го е цункал да му мине. Като го сложихме да спи видяхме, че има синки от едната страна", разказва Ерова пред bTV.

Анета Сапунджиева, директор на градината, заяви, че до инцидента се е стигнало от емоционална игра. Тя на своя страна обвини семейството на детето в агресия и заяви, че преподавателката е била обиждана и заплашвана от тях. Пусната е и жалба в полицията.

Майката на детето заяви, че е абсурд Краси да има синини от столче и той й казал, че учителката го е ударила, а баткото го е захапал.

Педагозите и семейството на Краси влязоха в спор дали той може да говори. Според учителката той казва само: "Мама иде, тати иде, купи бонки", а според семейството той говори добре и без проблеми.

Семейството е категорично, че Краси ще бъде записан на друга градина. Те искат госпожата да не бъде повече учителка и да има камери в градините.

Директорката добави, че ще предаде писмените обяснения на кмета на общината и ако прецени ще приложи санкции по кодекса на труда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РОДИТЕЛИТЕ ПЛЪТНО ДО ДЕЦАТА СИ НЕ САМО ЗА АДАПТАЦИЯ- СЛЕД КАТО ЩЕ СОЦИАЛИЗИРАМЕ ДЕЦАТА- ТОВА ТРЯБВА ДА СТАНЕ С РОДИТЕЛИТЕ- - ПОЛОВИНАТА МАЙКИ НЕ РАБОТЯТ, А БАБИТЕ МЕТАТ УЛИЦИТЕ- ТАМ ВЪТРЕ ПРИ ДЕЦА И ВНУЦИ, А НЕ СТРАНИЧНИ НАБЛЮДАТЕЛИ. А СЪЩО ДА НЕ СЕ ПРИЕМАТ ДЕЦА ЧИИТО РОДИТЕЛИ НЕ РАБОТЯТ, А БАБИТЕ МОГАТ ДА ИМ ДАДАТ ЦЯЛАТА ЛЮБОВ И МЪДРОСТ.
58
0
 
0
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До ТъпакТъпак ти ги гледай като толкава се ербап.
57
0
 
0
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До МайкаПоредната мързелива *** гледаща на живота лекото и на баницата мекото.
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТяВие сте болни хора.
55
3
 
1
 
! Отговори
Тя преди 6 години
И как точно решиха маса народ тук, че не е учителка... Вярвам на детето и родителите. Непрекъснато чувам за подобни случаи. Аз самата преживях подобно "възпитание" по отношение на дъщеря ми от медицинската сестра на детската, докато тя беше в яслена група. Моя приятелка 1 седмица лекува *** на дъщеря си на 5 г., докато учителката твърдяла че я е скубнала леко... Повярвайте, няма майка, която ако може да си гледа детето ще го даде там. Без камери няма как да се реши проблема.
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОДКРЕПЯМ РОДИТЕЛИТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТ, НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ КАМЕРИ- НЕКА С НАРЕДБА СЕ УРЕДИ ВЛИЗАНЕТО НА МАЙКИТЕ В ГРУПИТЕ ЕЖЕДНЕВНО ОТ 7 ДО 19 ЧАСА ПО ГРАФИК- ПОВЕЧЕТО НЕ РАБОТЯТ, А НАБЛЮДАВАТ ОТ СТРАНИ КАКВО СЕ СЛУЧВА Е ТОЧНО ЗА ТОВА В ГРУПИТЕ, А ДЕЦАТА ДО 15 НА СПИСЪК А НЕ ПО 35 КАКТО СА СЕГА. НЕ НАРУШАВАЙТЕ ПРАВАТА НА ДЕЦАТА- ПУСНЕТЕ МАЙКИТЕ В ГРУПИТЕ.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анна преди 6 години
Абе умни глави български,що не се вдигнете на протест ,като са малко парите???Ми всеки седнал и се оправдава"малко парите,че малко парите....."!!!!На лекарите са малко,на полицаите са малко,на учители малко,на чиновниците малко...Е то в цялата държава ,както изглежа са малко...По тая логика един масов протест бързо може да се заформи ...*** НЕЕ!Ще бием деца,ще "убиваме"болните,ще пускаме престъпниците!!!Е нема такава държава!!!Сраааммм!
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това на снимката ми прилича на драно. Дадоха детето, което от "обич" го е драло. Да се питат всички деца какво са видели, а не да се правят прибързани заключения.Има деца, които не могат да си контролират емоциите. С това ни най-малко не защитавам лелките. А и има детектор на лъжата...
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвам учителката да го е пребила така. Все пак тя всеки ден е там, всеки час е свидетел на рев, писъци, сополи и т.н. ако решението на проблемни случки при нея е бой - то голяма част от децата всеки ден щяха да си тръгват посинени. Разбира се, че трябва да има камери, все пак в тези помещения има деца, представете си, че по време насън нещо се случи с някое от тях - гърч, падане от легло в сън или пък кражба/бой от друго дете?! Как няма да има видеонаблюдение?
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече под дърво и камък не могат да се намерят сестри и учителки за детски заведения. Останаха някоя и друга пенсионерка, ама и те щели да работят само по няколко месеца, че не се издържало. До 3-4 години ще зе самозакрият градини и ясли. Кеф! Мучащите тук ще имат възможност нагледно да покажат как се гледат деца:)) Тогава ще са предоволни на каквото и да е гледане, само и само да не се изнервят с децата си в къщи. Обзалагам се!
49
4
 
8
 
! Отговори
Към Елена. преди 6 години
Не не означава, че не трябва да си вършат работата! Но означава, че нямат условия! С тези пари едвам плащат на един човек. А един не може да се справи с 35 деца. Едно дете прави родителите си луди, я си представете 35 деца! И това за 60лв да искате да ви гледа някой друг детето е направо смешно. Искаш специални грижи - таксата е 2600 евро на година в частните детски градини. А в западните държави - 900 евро на месец
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не че нещо, ама родителите не изтърпяват и два дни да си гледат отроците, бързат в понеделник като ракети да ги оставят по градините. А 30-35 деца? Колкото и да имаш съвест, човекът не е машина и организмът и на най- издържливите има някакъв предел. И не ми казвайте, че в последните години децата не станаха нетърпими гевезета. Защото на тати и мама не им се възпитава дълго, във фейса требе да се влиза, няма време.
47
2
 
3
 
! Отговори
От 40 преди 6 години
Нормално е родителите да не са в състояние да обмислят обстоятелствата а да действат емоционално поради липса на опит , очевидно става въпрос за първо дете.Прави са в едно явно ситуацията не е била контролирана.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевадно е , че не е следствие от бой от учителката,просто защото има ухапване ,нещо нехарактерно за възрастните да решават по този начин проблеми дори и онези които бият. т.е. става въпрос за детски наранявания, естествено ситуацията учителката е изпуснала контрола. Агресията на родителите ,говори и за обяснението на детето ,детето е съгласно с всичко което те казват,само и само да го оставят на мира, а двете събития са взаимно изключваеми.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО ДА ПИТАМ- КАК ТАКА 2 ГОДИШНО ДЕТЕ ЩЕ БЪДЕ В ДЕТСКА ГРАДИНА- ТО Е НА ВЪЗРАСТ ЗА ДЕТСКА ЯСЛА. КОЙ ПОЗВОЛИ 2 ГОДИШНО ДЕТЕ ДА БЪДЕ В ЕДНО ПОМЕЩЕНИЕ С БАТКОВЦИ, ТУК ВЕДНАГА ИЗЛИЗА ВЪПРОСА - КАКВО ПРАВИМ С ОПАСНИТЕ ДЕЦА- С ТИЯ КОИТО СА БАТКОВЦИ, НО ХАПЯТ, БЛЪСКАТ ЩИПЯТ- ДА УТОЧНИМ В ДЕТСКИ ЯСЛИ НЯМА УЧИТЕЛКИ, ИМА МЕД СЕСТРИ. МАЙКИТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТ ЗА ТОВА ДА НЕ СЕ СЪБИРАТ МАЛКИ С ГОЛЕМИ ДЕЦА- РЕЗУЛТАТА Е ВИДЕН ОТ СНИМКАТА, А СЕ ВИЖДА ЧЕ ПАДНАЛО ИМА ОТОК НА ЧЕЛОТО ВЛЯВО, ИМА И СМУКАНО.
44
3
 
6
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Като ги чета такива се чудя какво още да продам, за да остана вкъщи с детето.
43
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като и моят син веднъж "падна" в яслата, после и на госпожата работното й място "падна". План Б беше да й натроша кратуната, но изкара късмет, че само остана безработна.
42
9
 
6
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Нелеп инцидент - просто детето е паднало по стълбата.И така 5 пъти...Не, честно тези учителки по детските градини не се ли притесняват за здравето и живота си? В смисъл как не ги е страх да правят такива неща?
41
0
 
15
 
! Отговори
бг преди 6 години
просто правилата не са както трябва, минимум 2 учителки на смяна в групата трябва да са, + една или 2 лели които да се занимават с останалите неща, агресията при някой деца е ужасна каквото виждат вкъщи това и правят в градината, отделно има и изкукали учители, проблема е комплексен, има и ужасни родители с претенции все едно неговото дете е внук на кралицата всичко е комплексно и на ниско ниво защото държавата е на дъното ще оцелеят силните деца това е положението...и паричките на тати и мама
40
5
 
19
 
! Отговори
Елена преди 6 години
До 40Какво значи "Колко плащате за детска градина?" Лошото заплащане ли е причина да се държиш безотговорно спрямо едно дете? Да не са само лелките в българската мизерия? Аз като работех като продавачка и ми се заплащаше мизерно да бях пребила всички тогава. А лекарите в Пирогов, където оставиха баба ми да лази по земята с часове и тях ли да ги оправдая с ниските заплати?