Пловдивското "В и К" погна длъжниците, дава ги на ЧСИ

Мерките са срещу всички, които дължат над 100 лева
10
Пловдивското "В и К" погна длъжниците, дава ги на ЧСИ
Снимка: Булфото

Пловдивското "В и К" предприе крути в опит да събере задълженията към дружеството. Борчовете над 100 лева отиват при частните съдебни изпълнители за принудително събиране на сумите. Табели с такъв текст има във всеки център за обслужване на клиенти на дружеството, откъдето уточняват, че се стремят да интегрират индивидуален подход към всеки абонат с цел постигане на резултат, от който и двете страни да бъдат удовлетворени.

"Процесът преди предприемане на такива действия е предхождан от метода на превенцията, която обхваща изпращане на покани за сключване на споразумения за разсрочено плащане, писма и уведомления, като чрез посочения начин целим възможността за доброволно погасяване на натрупания дълг", казва управителят на "В и К" Спартак Николов, цитиран от "Монитор".

Той уточнява, че завеждането на изпълнителни дела е обвързано с активността на потребителите и желанието им за погасяване на задължението, без да се предприема крайната мярка на изпълнително производство

Според справка за натрупаните борчове общо изпълнителните дела за цялата 2016г. са 1471. Сумата на задълженията през миналата година е за 1 725 137 лева. Сухата статистика сочи, че от началото на януари до 30 юни тази година изпълнителните дела срещу частни абонати са 1015 броя, а сумата на задълженията им е за 1 141 581 лева.

Възникналите и неплатени задължения за неосъдени частни абонати в периода от 1.01.2016 г. до 31.08.2017 г. са в размер на 6 110 000 лева, съобщиха от дружеството. Фирмите топ длъжници имат да плащат суми от 16 000 до 80 000 лева, като за всички дългове има образувани изпълнителни дела. 
 


10
Още по темата: ПловдивВиКЧСИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българинът най-мрази да плаща. Нищо че е ползвал. Така е и с тока и с водата и с парното.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как се трупат задължения - един от често срещаните варианти. От даден момент нататък никой не живее в жилището и няма потребление, но ВиК продължава да начислява суми на база предишен период, а по някакви причини собственика не успява да осигури реално отчитане на водомерите. Следва ЧСИ. Същото е и с Топлофикация.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите имат птавото единствено да плащат.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да попитам Пловдивското ВиК дали ще събира дълговете си от по-тъмните ни братя? Има римляни с неплатени сметки от по 2000 лв