Самоубилият се Венислав до родителите си: Ще ви чакам там!

11-годишното момче е заредил пушката с патрони за глигани
7 сеп 2017 09:00,
83
Самоубилият се Венислав до родителите си: Ще ви чакам там!
Снимка: flickr

Покъртително послание към родителите си е оставил в мобилния си телефон 11-годишният Венислав от Стрелча, който в понеделник се застреля в главата с ловната пушка на баща си.

В смартфона му са открити два видеофайла, които той е направил няколко часа преди да сложи край на живота си, пише "24 часа" и цитира свои източнице сред разследващите.

Още по темата

В едното послание момчето обяснява как ще се самоубие. При гледането на посланията полицейските служители са били потресени с какво спокойствие и самообладание това 11-годишно дете говори за предстоящата си смърт.

В клиповете нямало и нотка на самосъжалетие, страх, хлипане или плач.

"Отивам на едно по-хубаво място и ще ви чакам там. Обичам ви!" , били думите на момчето в обръщението му към родителите.

Венислав не е обяснил защо е взел това крайно и фатално решение. Казвал единствено, че "така иска".

Успокоил родителите си, че те нямат никаква вина за самоубийството му.

Майката Йонка и бащата Сава все още не са гледали предсмъртните му послания. Те ще им бъдат предоставени днес. 

Събраните факти по случая сочат, че Венислав е направил една изключително добра подготовка преди самоубийството, която е изпълнил с твърдост и решимост, коментира вчера в ефира на Bulgaria ON AIR говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Той е избрал момент, когато е бил сам в семейното жилище, записал е видеообръщенията в мобилния си телефон. После отворил касата, в която баща му е държал законното си ловно оръжие - пушка "Иж", 12-и калибър.

Венислав явно е познавал боеприпасите, защото сам е заредил пушката с възможно най-мощните ловни патрони в касата - за глигани, тип "13 нули".

Все още не е ясно как точно е успял да натисне спусъка на дългата пушка, при положение че цевта е била на сантиметри от главата му. Поради това разследващите ще правят следствен експеримент за точния механизъм на самоубийството. Тялото на детето е намерено в спалнята на втория етаж на къщата.

При вида на обезобразеното и мъртво дете майката Йонка започва да вика отчаяно за помощ, след което припада.

От разпита на родителите и близките на Венислав е станало ясно, че в семейството не е имало признаци, че той може да сложи край на живота си. Нищо в поведението му не е издавало подобни намерения. Това са споделили пред разследващи и неговите приятелчета от махалата и училището.

Всички описват момчето като буйно, лъчезарно, усмихнато и контактно. Допреди 2 г. активно тренирал плуване и бил една от големите надежди в местния клуб, но изненадващо се отказал.

По изрично разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров днес в Стрелча пристига екип психолози от Института на МВР, съобщи Румяна Арнаудова.

Те трябва да извършат психологическо изследване и да работят с родителите на детето, роднинския и приятелския му кръг.

Разследващите се надяват по този начин да разберат имало ли е и кои са тези външни фактори, които са го подтикнали към подобно решение. Страхувал ли се е Венислав от нещо, или е искал да се докаже по този фатален начин.

Вчера 11-годишното момче бе погребано на гробището в Стрелча в присъствието на роднини, близки, приятели и съученици, както и много покрусени от трагедията жители на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
Не, не е! преди 6 години
До редник Няма как да е комунизъм първо, че тогава всички сте били еднакво бедни и никой на никого не е могъл да помага,.Второ при земетресения, наводнения и аварии като тази във Враца 1966г едно, че никой извън района не е знаел второ да не би да са казвали по новините банкова сметка, в която да внасяте пари бе льохман?На кого ги пробутваш тия?Имах си аз по Новините да кажат, че в държавата има, някой който не е презадоволен от партията.Тия работи си ги разправяйте с пияниците пред блока.
74
4
 
2
 
! Отговори
Това живот ли е? преди 6 години
До Анонимен 67\Абе мани, това капитализъма много зле.Искаш кола отиваш и си купуваш.Децата искат шоколади, шоколадови яйца, колелета, дънки, маратонки, отиваш в първия магазин изпречил ти се на пътя и им купуваш.Кадърен ли си имаш хубава работа и без да си член на партията.Можеш да псуваш Бойко Борисов и президента колкото си искаш.Жена ти иска пералня, печка, хладилник - една средна заплата и й купуваш.Няма нужда да познаваш някой, да даваш рушвети и да се редиш по опашки от тъмно до тъмно
73
1
 
4
 
! Отговори
Чужбинец преди 6 години
До Жоро: Ти явно си роден след 89-та?
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На едно по - добро място.... Какво ли трябва да е преживявало това момче и защо не е споделило с родителите си? Какви са били отношенията му с тях? Ако едни дете има разбиране, любов и подкрепа в семейството си, никога не би помислило за самоубийство! Всичко се поражда в семейната среда.
71
11
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Анонимен 67Имало е страшни неща колкото си искаш и по време на комунизма, просто никой не ви ги е споменавал, докато сте хрупали марули пролетта на 86та
70
4
 
3
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Естествено, възниква въпроса - а ние, останалите все още българи защо стоим тука?! - Защото, - сигурен съм че е от името на българите (Б.Борисофф и още сто хиляди не са българи) стоим геройски, за да проведем скоро кървавото отмъщение! Задаващия се природен баланс, при който всички евреи (все комунисти) и лакейте им (също комунисти) ще погекат като кървава каша към Перловската и Владайската реки! Не можем на тях да кажем - ще се видим на Оня свят! Само в ада имаме среща с тях и няма да ги изпусн
69
4
 
4
 
! Отговори
Циник до редник преди 6 години
Само в Германия ( тази гнилата ...западната ) годишно се събират милиарди....за тропическите гори...за инвалидите...за уличните котки и кучета...за бедствия...и...и...и!Самоче за внуци на профпредседатели...фактите са неудобни...не пасват на "социалистическата партийна линия"
68
4
 
8
 
! Отговори
Циник до 67 преди 6 години
Живяхте...синчетата на червената олигархия...ние живуркахме...в едно си прав...и до днес сте си така...ние също!
67
3
 
4
 
! Отговори
редник преди 6 години
Знаете ли че набирането на средства за изпаднали в беда сънародници е комунизъм ? Забраниха го , богатите нямат нужда ! А вие ? И да благодарим на "***" за откровеността му !
66
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Социализма живяхме 100 пъти по-добре отсега, при капитализма. Много добре помня и мога да направя сравнение. Сега сме 100 пъти по-зле. Няма по-страшно нещо от капиализма.
65
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ужасно е толкова малко дете, вече да иска да отиде на по-добро място, то ако имаше такова, ци.гано.рите щяха да са първи там, ако имаше господ, нямаше да умират деца!
64
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бау Никакви китове няма. Религиите са тези, които втълпяват на хората да са послушни тук и да плащат на изедниците и да се кланят на шефа си, пък после ще има награди на небето. Да, ама не. Жалко е ,че хората, в желанието си да са част от накаква общност повтарят като папагали и се държат като овце. Няма мисъл, няма знание, няма логика - просто следване на свръх-глупави ритуали. Резултатът от невежеството за съжаление е пагубен.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българинКакви натривки бре, това да не ти е изстрел с пистолет.
62
6
 
6
 
! Отговори
Правят ни на идиоти преди 6 години
Самоубийство с ловна пушка, единствено може ако дръпнете спусъка с палеца на крака. Сега остава самоубилото се дете да е било с маратонки на краката!
61
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 61Ако беше интелигентно дете нямаше да се застреля!Аз не тези години силно се съмнявах в приказките за ,,дядо Боже" и подозирах, че един ден умираш толкова.
60
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хладнокръвието и решимостта при подобно деяние на тези години говорят че детето е пораснал рано, с други думи не е бил като другите деца. Явно е бил интелигентно дете, което за жалост не е развило "различносттта" си в по -добра насока. Бог да го прости, съболезнования на близките.
59
5
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Натривки за барут взети ли са?
58
11
 
4
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
*** на кой му пука ,че си жив?Дядо ти не е ли имал патрони за глиган?
57
11
 
21
 
! Отговори
Циник до 54 преди 6 години
Живях...И помня!Семейството беше "кулаци" защото дядо ми с наган изгонил пъдарите дошли да национализират - това, което семейството ми е имало след над 200 години тежък труд - от зори до мрак! После Гулак с Трайчо Костов и "жигосване" като кулаци! Да из пука те всичките посткомуняги - ви желая от сърце!
56
14
 
37
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Нормално. Като втълпявате на децата измислици за отвъден живот. За ад, рай и някакво имагинерно същество което управлява животите на хората. Даже ми е странно че няма повече такива случай. Детето е постъпило правилно. Много ясно, че ще иска да отиде на едно по добро място. Само се огледайте в какъв свят живеем. Нима ако ти кажат че ще идеш на едно по добро място като умреш и ти им повярваш с цялата си душа няма да го направиш????