6-годишното е стреляло по убития мъж във Виноградец?

Това казало детето по време на разпита му пред съдия
Обновена: 8 сеп 2017 17:30 | 8 сеп 2017 16:52,
90
6-годишното е стреляло по убития мъж във Виноградец?
Снимка: septemvri.org

6-годишният Юри е стрелял с пистолета "Глок", собственост на Лазар Влайков, с който бе убит ресторантьорът Наско Тонкев в село Виноградец.

Това е признало детето по време на разпита му пред съдия преди два дни, стана ясно от изказването на прокурора Васил Маринов по време на делото за исканата постоянна мярка "задържане под стража" за Лазар Влайков, предаде "24 часа".

Още по темата

Повечето свидетели по случая са заявили, че убитият ресторантьор е дал пистолета на детето, след като му е извадил пълнителя, твърди защитата на Влайков.

Общо по случая до момента са разпитани 13 свидетели, които дават взаимно изключващи се показания.

Окръжната прокуратура в Пазарджик обаче поиска налагане на най-тежката мярка "задържане под стража" спрямо Лазар Влайков.

Според събраните до момента доказателства, Влайков е предоставил пистолет на малолетно лице, бил е с алкохол в кръвта по време на използването на оръжието, внесъл е лично оръжие и боеприпаси в обществено заведение, а също така има и обосновано предположение да е съучастник в извършеното престъпление.

"Подсъдимият не е обикновен човек, той е публична личност и има основание да се предположи, че може да повлияе на свидетели. Освен това, има 6 досъдебни производства срещу него – 2 за причиняване на средна телесна повреда и 4 за кражби. От това става ясно, че лицето има склонност към извършване на престъпления", уточни прокурор Малинов.

Той допълни също, че 6-годишното дете по време на разпита пред съдия е казало, че пистолетът му е предоставен от "човек с кожено яке". Единственият човек с кожено яке по време на празненството е бил Лазар Влайков. Детето също така твърди, че то е изстреляло фаталния куршум.

Свидетелските показания са противоречиви, но разследването вече е уточнено кой къде е стоял във фаталната вечер.

*Информацията е обновена към 17:30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
герп преди 5 години
Този, който е писал статията няма никаква представа, какъв предпазител има глок. Така, че е абсурдно твърдението дете на 6 год. да произведе изстрел.
75
0
 
0
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Врели-некипели.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакъв съд за такива-разтрел и това е.
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз гербер на снимката крими проявен, но шеф от ГЕРБ ако не се бе натряскал от ядене и пиене, ако полицията не бу ме дала разрешителното за пощоф , нищо лошо не моеше да се случи и човеко щеше да се радва на децата си. Сега е ясно отдавна, че детето ще е виновно, но кой му е дал зареденият пищоф и защо на е на гербер пищов нали народа ги обича??
72
1
 
23
 
! Отговори
не ви ли е срам преди 6 години
Какво сте се захванали с ГЕРБ? Нещо да кажете за Пазарджишкия съд, дето вечно оневинява тоя Влайков? Ами помията, дето изсипват върху едно дете? Що за чичо е този Влайков, дето вместо като мъж да поеме вината, топи едно дете? Ами тези родители къде са? С какъв акъл се съгласяват с тая постановка? Нали цял живот това клеймо ще тегне над това дете?
71
0
 
20
 
! Отговори
az преди 6 години
Сменете тази снимка на трибагреника със този плужek ! Няма ли снимка с анцуг Адидас ?Ясно е, че свидетелите са или приятели или роднини, нищо няма да изкопчат от тях.А и най новото, сега пак го пускат, но под домашен арест, щото нямало доказателства за престъпление.Е, сега този случай мина границата.Много вони !
70
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това сме ние .При труп , убиец и оръжие ГЕРБЕРАСЧЕТАТА слагат минуси. В Гърция щяха да ви разкъсат на парчета !
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помагай Бойчо ! Заличавай следите на твоя убиец !
68
1
 
6
 
! Отговори
До Попа преди 6 години
Срам гербава фамилия не храни брат! Пък и тия хора май не знаят значението на тая дума...
67
1
 
20
 
! Отговори
Прос Селендур преди 6 години
Утре очаквайте версията: Ресторантьора Наско Тонкев насила отнел пистолета от Лазар Влайков след това се самогръмнал и падайки подхвърлил оръжието в ръцете на детето...кво ще кажете звучи многооо правдоподобно...!? А даже ще има и поне 20 свидетеля които са видели това...!?
66
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка герберастка местна структура е ОПГ - птедимно банди за рекет или наркотици
65
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичен гнусен гербераз - излъчва простотия на вълни и супер наглост.
64
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре бе как с толкова престъпления зад гърба си, си издигнат от някого за кмет, щото е ясно, че хората от селото не са гласували за него, хорааа трябва да се протестира за промени в цялото управление на държавата, омръзна ми от безнаказаност за властващите престъпници!
63
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дори и на *** е ясно, че няма как детето да е натиснало спусъка, на всички ни е ясно, че тоя се измъква, накисвайки невино 6 годишно, за да си запази престъпната кожа, много лесно се установява, какво стана с натривките
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, да, а един мармот завива шоколади...
61
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб са организирана престъпна група, от която българите ще се отърват едва когато задокеанските им господари решат. Лошото е, че сигурно ще бъдат заменени от още по-зловеща подобна група. Не че е лесно да се сформира такава, имайки предвид блестящите личностни качества на членовете и.
60
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Детето е посочило човека, дал му пистолета, като мъж, с черно яке. Забравило, че това е чичо му. Манипулацията е в пълен ход. Чадър НЯМА!
59
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
<div style="position: absolute; top: -1000px; height: 1px; overflow: hidden;">"Подсъдимият не е обикновен човек, той е публична личност и има основание да се предположи, че може да повлияе на свидетели. Освен това, има 6 досъдебни производства срещу него 2 за причиняване на средна телесна повреда и 4 за кражби. От това става ясно, че лицето има склонност към извършване на престъпления", уточни прокурор Малинов.
58
1
 
40
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Показанията на дете са невалидни.Убиецът е притежателят на оръжието.
57
1
 
51
 
! Отговори
Търсещ преди 6 години
Издирвам 5-6,до 7 годишно дете,че и аз имам един за трепане