6-годишното е стреляло по убития мъж във Виноградец?

Това казало детето по време на разпита му пред съдия
Обновена: 8 сеп 2017 17:30 | 8 сеп 2017 16:52,
90
6-годишното е стреляло по убития мъж във Виноградец?
Снимка: septemvri.org

6-годишният Юри е стрелял с пистолета "Глок", собственост на Лазар Влайков, с който бе убит ресторантьорът Наско Тонкев в село Виноградец.

Това е признало детето по време на разпита му пред съдия преди два дни, стана ясно от изказването на прокурора Васил Маринов по време на делото за исканата постоянна мярка "задържане под стража" за Лазар Влайков, предаде "24 часа".

Още по темата

Повечето свидетели по случая са заявили, че убитият ресторантьор е дал пистолета на детето, след като му е извадил пълнителя, твърди защитата на Влайков.

Общо по случая до момента са разпитани 13 свидетели, които дават взаимно изключващи се показания.

Окръжната прокуратура в Пазарджик обаче поиска налагане на най-тежката мярка "задържане под стража" спрямо Лазар Влайков.

Според събраните до момента доказателства, Влайков е предоставил пистолет на малолетно лице, бил е с алкохол в кръвта по време на използването на оръжието, внесъл е лично оръжие и боеприпаси в обществено заведение, а също така има и обосновано предположение да е съучастник в извършеното престъпление.

"Подсъдимият не е обикновен човек, той е публична личност и има основание да се предположи, че може да повлияе на свидетели. Освен това, има 6 досъдебни производства срещу него – 2 за причиняване на средна телесна повреда и 4 за кражби. От това става ясно, че лицето има склонност към извършване на престъпления", уточни прокурор Малинов.

Той допълни също, че 6-годишното дете по време на разпита пред съдия е казало, че пистолетът му е предоставен от "човек с кожено яке". Единственият човек с кожено яке по време на празненството е бил Лазар Влайков. Детето също така твърди, че то е изстреляло фаталния куршум.

Свидетелските показания са противоречиви, но разследването вече е уточнено кой къде е стоял във фаталната вечер.

*Информацията е обновена към 17:30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиянски истории
55
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво им разрешават да носят оръжие на тия пиянициА родителите на детето къде са бляли
54
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какви натривки, какви експертизи, какви разпити на 6 годишно дете? Няма никакво значение дали е стреляло детето или не - то не може да носи отговорност. Справедливо е тази отговорност да се ПРЕНЕСЕ към собственика на оръжието а не да се РАЗМИЕ!
53
2
 
42
 
! Отговори
Хистолог преди 6 години
И каква процесуална стойност имат ""показания"" на 6-годишно детенце ???Ами то милото още вярва в Дядо Коледа -какви са тези магистрати в Пазарджишко и в Пловдивско....... Ег***ти циркаджиите.................
52
3
 
37
 
! Отговори
Мммммм преди 6 години
Поредното доказателство че живеем в мутренска и беззаконна държава. Viva uprabnici
51
2
 
38
 
! Отговори
Един преди 6 години
Хипотетично. Убивам някой,после давам на едно 6 годишно дете да гръмне един път и съм невинен. Само трябва да намеря пародия на семейство,което да жертва детето си. На дали ще ми е трудно в днешно време, в днешна България.
50
2
 
33
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Тотално морално гербаджийско падение...От тия "хора" може да се очаква всичко!Естествено,сега ще го изкарат чист.А това че е извършил неща за минимум 6 години затвор-няма значение!В тая държава само гербаджия и ци*ганин да си-гарантиран имунитет!
49
1
 
44
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Това лице с 6 висящи дела е приет в ГЕРБ и става шеф!!!явно има як покровител и дава добри субсидии на партията.
48
1
 
35
 
! Отговори
.... преди 6 години
Ако един ловец е следствен по НПК моментално му отнемат разрвшителното и оръжието. С тоя селски бек какъв е случая? Няма ли наказани КОСаджии, прокурори и защо?! Къде е Цв Цв да каже какво, що!? За бесило сте ей, всичките от ГЕРБ! Ако щете намерете ме ама ане съм в кочинката ви и ще ви е трудно, плоскоглави и*роди!
47
1
 
30
 
! Отговори
ПРОКУРАТУРАТА преди 6 години
незабавно да подметне МАЙКАТА и БАЩАТА на 6-год. дете;1.Какво са го уговаряли?2.Защо влияят на психиката му?3. Като видяха пистолет защо не извикаха ПОЛИЦИЯ?( или са ПОДЧИНЕНИ на ВЛАЙКОВ и жертват ДЕТЕТО??4.ЗАЩО Не повдигнете обвинение, че МАЙКАТА е карала детето да събира гилзи??Тези хора ( а и всичкл ПРИСЪСТВАЩИ,НОРМАЛНИ ЛИ СА?)5.При ТОЛКОВА ГЪРМЕЖИ( повече от 205!!??, МОЛЯ ,назанчете СЛУХОВА ЕКСПЕРТИЗА на 6-годишнотот дете и ОСЪДЕТЕ РОДИТЕЛИТЕ за БЕЗДЕЙСТВИЕ и УВРЕЖДАНЕ на детето, а и всичк
46
1
 
38
 
! Отговори
ined преди 6 години
А бъркате се, след няколко дни ще излезе наяве "истината" че човека с коженото яке всъщност не е Лазар Влайков, който изобщо не е присъствал на събитието защото по него време е бил в друг град.
45
3
 
41
 
! Отговори
Цецка Цачева преди 6 години
"Освен това, има 6 досъдебни производства срещу него 2 за причиняване на средна телесна повреда и 4 за кражби."Аз за тези предишните случаи нищо не знам. За нас този човек е по-непорочен от Дева Мария. Ето вижте- няма присъди срещу него, значи е подходящ за член на ГЕРБ (за трети път).
44
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Повечето свидетели по случая са заявили, че убитият ресторантьор е дал пистолета на детето, след като му е извадил пълнителя, твърди защитата на Влайков."Колко мило, извадил му пълнителя, а в цевта какво е било положението?
43
1
 
46
 
! Отговори
az преди 6 години
Гледай БГ знаме от снимката и се сещай в каква зона живеем.-ОЩЕ НЕ СА излезнали резултатите от натривките (ден 10-ти)-Пиян човек внесъл зареден боен пистолет в пълен ресторант с хора.-Разпит на 6 год дете.-Лазар пуснат първоначално, но пак арестуван след 7 дена, след широк обществен отзвук.
42
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И обърнете внимание с 6 досъдебни производства, и получава разрешение за оръжие
41
2
 
27
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Така са му каза ли родителите му да каже на съдията и полицията. Родители сами да набутват детето си в грях не знам какво да кажа освен тези хора заслужават ли да бъдат родители?
40
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата работа не мирише, а направо вони!
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то детето може да е викало бам бам с някоя пластмасова играчка
38
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички стреляли трябва да с подсъдими, а собственикът на оръжието да отговаря за внасяне на оръжието е заведено, стрелба след употреба на алкохол, преотстъпването му на други лица!
37
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за разследващ си щом се занимаваш с разпитване на 6 годишно дете, при положение че там е имало поне 20 пълнолетни човека, и на практика може да е всеки един от тях