6-годишното е стреляло по убития мъж във Виноградец?

Това казало детето по време на разпита му пред съдия
Обновена: 8 сеп 2017 17:30 | 8 сеп 2017 16:52,
90
6-годишното е стреляло по убития мъж във Виноградец?
Снимка: septemvri.org

6-годишният Юри е стрелял с пистолета "Глок", собственост на Лазар Влайков, с който бе убит ресторантьорът Наско Тонкев в село Виноградец.

Това е признало детето по време на разпита му пред съдия преди два дни, стана ясно от изказването на прокурора Васил Маринов по време на делото за исканата постоянна мярка "задържане под стража" за Лазар Влайков, предаде "24 часа".

Още по темата

Повечето свидетели по случая са заявили, че убитият ресторантьор е дал пистолета на детето, след като му е извадил пълнителя, твърди защитата на Влайков.

Общо по случая до момента са разпитани 13 свидетели, които дават взаимно изключващи се показания.

Окръжната прокуратура в Пазарджик обаче поиска налагане на най-тежката мярка "задържане под стража" спрямо Лазар Влайков.

Според събраните до момента доказателства, Влайков е предоставил пистолет на малолетно лице, бил е с алкохол в кръвта по време на използването на оръжието, внесъл е лично оръжие и боеприпаси в обществено заведение, а също така има и обосновано предположение да е съучастник в извършеното престъпление.

"Подсъдимият не е обикновен човек, той е публична личност и има основание да се предположи, че може да повлияе на свидетели. Освен това, има 6 досъдебни производства срещу него – 2 за причиняване на средна телесна повреда и 4 за кражби. От това става ясно, че лицето има склонност към извършване на престъпления", уточни прокурор Малинов.

Той допълни също, че 6-годишното дете по време на разпита пред съдия е казало, че пистолетът му е предоставен от "човек с кожено яке". Единственият човек с кожено яке по време на празненството е бил Лазар Влайков. Детето също така твърди, че то е изстреляло фаталния куршум.

Свидетелските показания са противоречиви, но разследването вече е уточнено кой къде е стоял във фаталната вечер.

*Информацията е обновена към 17:30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
13
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
До Анонимен 12 О , има по лесен начин.Един врял качамак на тумбака и ще каже същото каето му кажат от полицията.
15
15
 
27
 
! Отговори
българин-юнак преди 6 години
Най-после да се появи истината по случая. Ето че детето е убиеца, а пистолетът е даден на детето от убития ресторантьор. Сега е редно прокуратурата да се извини на безпричинно задържания г-н Влайков за допуснатата грешка. Е нищо, хора сме, на всеки се случва да се обърка и да сгреши.
14
2
 
28
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 6 Когато малко дете не може да вдигне нешто по тежко , инстинктивно го хваща с две ръце.Отката не е чак толкова голям.Може и да го е ударило ,без следи от нараняване.По интересно е друго.В компания от 20 души когато се стреля с пистолет , всички гледат в стрелеца ,а не си разказват вицове.Как така дават противоречива информация? Този Лазар май не е знаел, че изваждайки пълнителя в цевка остава патрон.Не е ходил войник.
13
1
 
37
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
В Герб,че са про.стаци е ясно,но защо мислят,че целия български народ са гл.упаци? Щом детето е 6 годишно,то е малко и е достатъчно на прокуратурата само да види под какъв ъгъл е влезнал куршума в тялото на убития и да им стане ясно,че този Влайков се крие зад гърба на 6 годишното дете и го изнудва да признае нещо,което не е направило. Защо прокуратурата не попитат Влайков как пистолетът е отишъл при детето,след като първоначално е бил в него и е стрелял няколко пъти?
12
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всчки в ареста за даване на лъжливи показания. По възможност в едно килия и да ги слудят и подслушват 24 часа. След една седмица ще издадът стрелеца.
11
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се бяха замислили грам за детето. Какъв човек ще излезе от него, от тук нататък? Слагат му клеймо за цял живот, за да прикрият един *** като този на снимката. Срам!
10
2
 
23
 
! Отговори
Другата истина преди 6 години
Съгласен съм!Нека прокуратурата да плати обещетение на тоя отгоре от снимката,а Тиквата по-скоро да го направи свой заместник.
9
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния суджук от герб.
8
0
 
56
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Всички свидетели са дали взаимноизключващи се показания.Значи почти всички лъжат
7
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това никой не позна! Убития дал пистолет на детето без пълнител. А пистолета е на Влайков и той твърди, че сам е дал пистолета на детето. Истинско криминале, но защо най-напред не го напишете пък после го пуснете за четене?
6
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно е как детската ръка е поела отката без травма ?????
5
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тези ни взеха за балъци.
4
5
 
52
 
! Отговори
ей мекотели преди 6 години
Погледнете какви бандити има в ГЕРБ а те седнали да говорят глупости за 09,09,1944г.ако нямаше 09 Септември какво щяхте да грабите а?
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости!
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AMI DA VLAIKOV E NEVINEN I SHTE SI GO PRIEMEM V GERB.
1
3
 
67
 
! Отговори
гербер преди 6 години
ураааа, ще оправим нашия човек! Няма да лежи в пандиза и скоро може пак да го приемем в ГЕРБ