Юбилейно: "Адреналин" скача зрелищно с парашут

Шоуто от "Аспарухов мост" отбеляза и закриването на сезона
8 сеп 2017 14:45,
4

Снимка: Булфото

Варненският клуб "Адреналин" направи зрелищно шоу със скокове от "Аспарухов мост" за закриване на екстремен сезон-2017 и по случай 25 години от основаването на клуба, пише "Булфото".

През 1985 г. група младежи неформално създават клуб "Адреналин" във Варна. До 1989 г. неговата дейност се изразява предимно в парашутни скокове от самолет или мотоделтапланер. Участията на клуба пред широката публика се проявяват най-вече в демонстративни полети с делтапланер и парашутни скокове на някои празници в град Варна.

През този първи период клуб "Адреналин" съществува само като идея, още не е определена посоката, в която да се развива и привлича свои съмишленици. През септември 1989 г. братята Росен и Стамен Касабови, и Веселин Радев-Зеленият изпълняват първия подобен на бънджи скок в България. Тогава те използвали употребяваните в алпийската техника динамични въжета. Тази знаменита проява в историята на бънджито у нас те изпълнили като единият край на въжето се осигурявал на едната страна на моста, а самият скок се извършвал от другата. Целта била чрез маховото движение да се намали динамичният удар вследствие от скока.

През 1992 г. се провеждат първите масови бънджи скокове в България. На 10 април Росен Касабов извършва два изпитателни скока от Аспарухов мост–Варна и става кръстник на клуба, давайки му името.

През същата година клуб "Адреналин" е официално регистриран. Само до 2000 г. над 5 000 души са осъществили бънджи скокове в клуба, като освен българи, скачат и турци, румънци, руснаци, германци, французи, швейцарци, норвежци, гърци, англичани и др.

Фактът, че в проведените до този момент над 70 000 скока няма нито един сериозен инцидент, говори за професионализма на екипа, който се грижи за безопасността на желаещите екстремни преживявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Това не са скокове с парашут, защото не се извършват от летящ обект. Това е BASE JUMP, освен това Адреналин, нямат никаква подготовка или опит в този спорт, нито използват подходяща техника. Разчитат на необразоваността на хората.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
маллоумна работа
2
0
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Браво, да са живи и здрави!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина много професионален екип. Разбират си от работата.