Юбилейно: "Адреналин" скача зрелищно с парашут

Шоуто от "Аспарухов мост" отбеляза и закриването на сезона
4

Снимка: Булфото

Варненският клуб "Адреналин" направи зрелищно шоу със скокове от "Аспарухов мост" за закриване на екстремен сезон-2017 и по случай 25 години от основаването на клуба, пише "Булфото".

През 1985 г. група младежи неформално създават клуб "Адреналин" във Варна. До 1989 г. неговата дейност се изразява предимно в парашутни скокове от самолет или мотоделтапланер. Участията на клуба пред широката публика се проявяват най-вече в демонстративни полети с делтапланер и парашутни скокове на някои празници в град Варна.

През този първи период клуб "Адреналин" съществува само като идея, още не е определена посоката, в която да се развива и привлича свои съмишленици. През септември 1989 г. братята Росен и Стамен Касабови, и Веселин Радев-Зеленият изпълняват първия подобен на бънджи скок в България. Тогава те използвали употребяваните в алпийската техника динамични въжета. Тази знаменита проява в историята на бънджито у нас те изпълнили като единият край на въжето се осигурявал на едната страна на моста, а самият скок се извършвал от другата. Целта била чрез маховото движение да се намали динамичният удар вследствие от скока.

През 1992 г. се провеждат първите масови бънджи скокове в България. На 10 април Росен Касабов извършва два изпитателни скока от Аспарухов мост–Варна и става кръстник на клуба, давайки му името.

През същата година клуб "Адреналин" е официално регистриран. Само до 2000 г. над 5 000 души са осъществили бънджи скокове в клуба, като освен българи, скачат и турци, румънци, руснаци, германци, французи, швейцарци, норвежци, гърци, англичани и др.

Фактът, че в проведените до този момент над 70 000 скока няма нито един сериозен инцидент, говори за професионализма на екипа, който се грижи за безопасността на желаещите екстремни преживявания.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Това не са скокове с парашут, защото не се извършват от летящ обект. Това е BASE JUMP, освен това Адреналин, нямат никаква подготовка или опит в този спорт, нито използват подходяща техника. Разчитат на необразоваността на хората.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
маллоумна работа
2
0
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 1 година
Браво, да са живи и здрави!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина много професионален екип. Разбират си от работата.