Цените на имотите в Банско рязко надолу заради англичаните

Апартаменти се намират вече и за по 250 евро на квадрат
Обновена: 10 сеп 2017 20:26 | 10 сеп 2017 16:19, Камелия Цветанова
53

Цените на имотите в Банско падат драстично в последните месеци. Апартаменти в зимния ни курорт вече се намират на цени от 250 евро на квадратен метър.

Поевтиняването на жилищата е заради желанието на английските собственици да продават, за да се спасят от високите кредити, които изплащат, съобщи Bulgaria ON AIR.

Жилища в големите комплекси в зимния курорт притежават основно руснаци и англичани.

И докато руснаците държат на собствеността си и много често идват в България, за да почиват в Банско, англичаните масово вадят имотите си на пазара. Главната причина са високите лихви, които плащат по кредитите си.

Бягайки от фалита, те продават на ниски цени.

Има случаи и на 50-60 процента спад на апартаменти в зависимост от това дали лицето желае веднага да го продаде или не бърза да го продава.

Българи все още рядко купуват имоти в Банско. Притеснява ги най-вече таксата за поддръжка, която са задължени да плащат всяка година, ако притежават жилище в някой от комплексите.

Паралелно с това обаче брокерите забелязват раздвижване и повишен интерес на пазара към многото изоставени хотели в курорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Путин.и.КимЧенУм преди 6 години
Мога да намаля ако си поискам и цените на имотите в ню йорк централна част и да ги изравня с банско или видин ...ае въобще к' вот си пожелая
43
1
 
9
 
! Отговори
otgore преди 6 години
хахах продавали заради кредити, бягат от тоя *** наречен булгария.. само че сега трябва да намерят по големи балами от тях, за да продадът тея кошари дето са ги взели.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Банско таксите за поддръжка и ремонт вървят обикновено от 5 до 14 евро на квадрат на година. Има неинформирани, които купуват без да са наясно с таксите. Иска се договора с поддържащата фирма и решението на събранието на собствениците за последната година относно таксите. Масово се премълчават такси. Тъй като собствениците са масово в чужбина, управителят има пълномощни да ги представлява и си гласува високи такси. Впечатленията ми са от преди 2 години.
41
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банско го налазиха руснаците и цивилизованите хора се изнасят от там.
40
11
 
4
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
Банско е много атрактивно с огромния брой лечебни минерални извори в радиус от 46 км ..Няма подобно нещо като курорт в света.
39
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама тези англичани не четат ли пеевските вестници и не гледат ли боковските телевизии?Че тука е раят на земята,даже и в химна го има...
38
7
 
12
 
! Отговори
Шльоко преди 6 години
Ами да изпращат там бежанците,какво ги натрисат по населените места.И без това в Банско хората вече ходят само да си купят евтино вино,и ,,Бански Старец''.Поне няма да стои безлюдно.
37
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия дето се готвят да купуват в северна Гърция, понее било евтино, нека знаят че данъка на среден апартамент в Солун е около 5-6 хил. евро годишно.
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К"ъв ще го държа като купя там. Даже и да мога, нищо няма да купя в Банско
35
2
 
39
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Мили хора, от коментарите се убеждавам колко много на брой умни българи има тук. Цените ще падат още, защото чужденците не са правени в ду.*** и веднага им става ясно колко рекет има в родината. По-добре да си купят имоти на Канарските острови, В Испания, Южна Франция, Австрия, отколкото при банскалии с 2 пръста чело. Такива са макетата, с високи претенции и гра.бо.дерници. Банско е под всякаква критика, във всяко отношение. Лифтове, бетон и фирма "Юлен". Знае ли някой кой стои зад нея?
34
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм се интересувал от цените на имотите в Банско, но сега разбрах, понеже знам цените в кръчмите в Банско, че обяд за 6 човека е на цената на един квадратен метър тамошна постройка.
33
3
 
82
 
! Отговори
Иво преди 6 години
"Заради кредити"... пълни глупости! Англичаните на времето нямаха представа какво е България и си мислеха, че инвестират в европейска държава с правила и закони. Лъскавите реклами, показващи Банско, като "китно планинска градче" също много сериозно са ги заблудили.Оказа се, че са си купили ваканционен имот в бетонно гето, където нагли мошеници ги изнудват с високи такса. Та за това продават.
32
19
 
10
 
! Отговори
do 34 преди 6 години
Не, отрепките са в днес.бг и коментират. Само критикари и хейтъри без цел в живота.
31
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Банско ходят само правен та и о-треп-ки. Също като на Слънчев бряг.
30
8
 
2
 
! Отговори
ааааааааааааааа преди 6 години
До Брокер имотиТи не си брокер.
29
7
 
4
 
! Отговори
ааааааааааааааа преди 6 години
До АнонименСтой си на село и не се появявай никъде
28
11
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки нормален човек бяга далеч от Суджуколандия.Тук ако си нормален нямаш никакъв шанс.Вижте кого избират за Премиер зс трети пореден път у Коментарът става излишен.
27
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тая корупция в страната, ако имам пари, мога да си построя къща, в коята планина или гора ми скимне. Защо да давам пари, за апартамент в Банксо, главата ми не го побира ...
26
8
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Срещна ли статия за Банско, чета едно и също. Алпите са върха, Банско е ***. В Алпите не чакате по лифтовете, но в Банско ще протестираме против втори лифт. Никой от екоталибаните не скача да протестира против хотелите и апартаментите. Как един не легна пред бетон помпата, която налива бетон? Отговора е прозиращ, грандовете плащат само за лифта. И като кажат АЗ ходя да карам ски в Алпите. Мили екоталибани, като ходите само в Алпите, защо се интересувате от Банско?
25
3
 
60
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Абе някой вярва ли на глупостите, че англичани са се набълбукали с кредити, за да купуват прескъпи (навремето) имоти в Банско? хахахаха