Как да преборим безработицата? Държавен наем, нет, забавачка...

Условието - да започнем работа в чуждо населено място
Обновена: 10 сеп 2017 09:32 | 10 сеп 2017 09:30, Петя Славова
73
Как да преборим безработицата? Държавен наем, нет, забавачка...
Снимка: архив, Булфото

Държавата ще стимулира безработни, ако започнат работа в чуждо населено място. От октомври ще се покриват частично разходите им за наем, интернет и детска градина.

Още по темата

За да стимулира безработните да започнат работа в чужд град, където има недостиг на кадри, държвата ще възстановява 200 лева от разходите им за наем, интернет и дестка градина.

Целта е безработните да започнат работа в друго населено място на разстояние над 50 километра, съобщава bTV.

По данни на КНСБ, близо половин милион българи пътуват средно по 40 километра на ден до работа. В момента безработните, наети в съседен град, могат да възстановяват пътните си разходи.

Едва 13 души обаче са отговорили на изискванията и са поискали да се възползват от тази възможност миналата година. От тях, обаче е Стефка Томова, която от  15 години  пътува от село Зверино до София, където чисти домове.

"Трудно е, влаковете закъсняват, закъсняваш и за работа. Сутрин ми отнема два часа пътуването, половин час до работа, на връщане пак и пет часа минават в път", обяснява жената.

Всеки месец 100 лева от заплатата й отиват за път. Тя няма как да ги възстанови, защото възможността е само за половин година след започване на работа, а в Искърското дефиле не може да намери работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
15
 
! Отговори
Безработен преди 6 години
"За да стимулира безработните да започнат работа в чужд град, където има недостиг на кадри, държвата ще възстановява 200 лева от разходите им за наем, интернет и дестка градина."А има ли чужд град с недостиг на кадри. Щото ако има аз отивам да работя там и без тия 200 лева, ама кажате къде е тоя град?
27
1
 
13
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Държавата трябва да търси инвеститори за селски туризъм. Това ни е огромно богатство - чист въздух, еко храни, реки, планини, гори - имаме всичко. Това е единствения шанс да се съживят поне някакъв процент от селата. Младите хора започва да им писва да са офисен планктон, те искат свобода, спокойствие и чист въздух. Намерете начин да ги стимулирате тези млади хора да развиват селски туризъм, спортове на открито и т.н. И чужденците ще започнат сами да идват, за да си харчат парите на село.
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалки опити да се крепи системата.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
безполезна мярка ... пари хвърлени на вятъра
24
13
 
4
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
За да се задържат младите в България,трябва да бачкат за минималната заплата.Повече да не им се дава.
23
12
 
3
 
! Отговори
ей преди 6 години
голямо глезене,голямо треперене за тоя народ,само и само да си мръдне пръста да работи,ама не,тия управници докога ще продължават с това галене с перце,чатал на врата за тоя мързелив и крадлив народ,накарайте го да работи най-накрая и то както се работи по света,стига вече щракане с пръсти,иху-аху,света се задъхва и не издържа да носи на гърба си тия бг ***,спасете ни от тях
22
1
 
6
 
! Отговори
митю в ушите преди 6 години
щом триете неудобни коментари а глупостите и нецензурните изрази които пишат троловете ви ги оставяте.от утре 11.09.2017 спирам да влизам в този цървулски и помиярски сайт на мутрите и мафиотите!!!!!!няма да ви генерирам трафик повече!!!!!ще блокирам този сайт от браузер търсачката си!!също така повече няма да гледам и изключвам от моя доставчик на цифрова телевизия ТВ ПРОГРАМАТА БЪЛГАРИЯ ОН ЕЪР а вие все така продължавайте да си трите неудобните коментари!!!!успехи в мазненето *** нещасти!
21
0
 
5
 
! Отговори
ФРИЦ преди 6 години
До АнонименПРАВ СИ НО НЕ ЗА 45 А ЗА 73 ПОСЛЕДНИТЕ КОМУНИСТИ СА ГЕРБ
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм на 4 хилки.
19
0
 
16
 
! Отговори
Тиквуунии преди 6 години
Искам суджуккк!
18
1
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
По времето на социализма нямахме тоалетна хартия и банани и не можехме да бегаме на запад да береме ягоди а сега имаме тоалетна хартия и банани и ходиме да береме ягоди да си изкарваме евра и да си купуваме яки западни коли!
17
2
 
18
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Типично по български - обявяваме едни добри намерения, после обаче слагаме такива условия, че само 2ма на сто ще отговарят на тях....
16
1
 
9
 
! Отговори
митю в ушите преди 6 години
триете ли коментари....трийте трийте то това ще ви остане триенето!неудобните ги елиминирваме оставяме само троловете и послушните овчици!!!!!
15
1
 
10
 
! Отговори
Баба Меркелца преди 6 години
Баце сме го пратили спасител в Флорида, да спасява бедните американци.
14
1
 
19
 
! Отговори
маке преди 6 години
демократията е геноцид другарки и другари по страшно е от война под предлог че се дават милиони се навъдиха хиляди фирми които консултират как и къде да украднат на беднио 5 лв
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходете садете магнолии в Банкя.
12
0
 
2
 
! Отговори
До онбашията преди 6 години
Па хлопвай . Ти явно по рождение си портиер :) магистър портиер
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз да попитам:Къде е батко?Бацето от една седмица го нема, да не се е споминал или сменил държавата?
10
2
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
До До младите....и аз така го виждам, всички умнокрасиви да се ометат от българия, и като изчезне последния хлопваме границите и въвеждаме визи за западноевропейците.
9
6
 
18
 
! Отговори
До младите.... преди 6 години
Учете езици,изчезвайте навън не им работете за жълти стотинки . Де да имах шанса,който вие имате. Ние не можехме да пътуваме до "гнилия" капитализъм. Само отрочета на "неслучайни " пътуваха. И ...не забравяйте България. Винаги ми е в мислите. Ако е казал Бог, кат са пенсионирам тогаз ще се върна. За 500 лв няма да им работя. Точка . Действайте ,учете . Разберете. Целта им е да няма умни и мислещи хора. Глупавите лесно се манипулират